Związek z tańcem: krytyk
Wysłany: Czw Sie 11, 2005 10:16 pm
przy okazji wybrałam się na ul. Partyzantów ale żadnego sklepu baletowego pod wskazanym adresem nie znalazłam... Czy chodziło o stanowisko w takiej hali z numerowanymi boksami? - jeśli tak, to tam juz sklepu nie ma!
Może ktoś z Gdańszczan ma lepsze informacje?
_________________ Niech pamięta elita, że każda śmietanka na deser jest bita.
Lec
Związek z tańcem: na całe życie! :)
Wysłany: Nie Lis 06, 2005 4:11 pm
Sklep jest czynny w ogóle w b. dziwnych godzinach, o ile pamiętam, to od 14 do 18. Jeśli potrzebne są komuś dokładniejsze informacje, jak tam dotrzeć, mogę służyć pomocą.
_________________ Anna Pawłowa nigdy nie zakręciła więcej niż dwa piruety, ale jakiż wyraz miały jej arabeski!
Wysłany: Sro Gru 28, 2005 11:08 pm
Mariuszu, ładne białe spódniczki do tańca dla dziewczynek, w zupełności nadające się na lekcje baletu, można kupić w dziale dziecięcym w sklepach H&M. Mają tam specjalny stojak z ciuszkami do tańca dla dzieci (może kiedyś wpadną też na to, żeby ustawić takowy dla dorosłych ).
W "Elizabeth" chyba nie ma paczek, za moich czasów trzeba było szyć tuniki ( bo to były bardziej tuniki niż paczki) samemu, tzn. zatrudnić mamę/babcię/inną członkinię rodziny.
_________________ Anna Pawłowa nigdy nie zakręciła więcej niż dwa piruety, ale jakiż wyraz miały jej arabeski!
No niestety Skarbie, mój Aniołek 8 stycznia wstępuje wraz z koleżankami w Olsztyńskiej edycji WOSP. No i po prostu jęsli nie będzie miała paczki, to bedzie niestety jedyna, pozostałe dziewczynki już je mają - a przynajmniej ich "wieksza piołowa" . Rozumiesz wiec, że jako Zakochany_Tatuś nie mogę mego dzieciąteczka zawieść!!!
W Olsztynie zaopatrzenie w akcesoria baletowe jest tragiczne.
W polecanym skądinąd pewnym sklepie w Olsztynie pani chciała koniecznie soprzedać mi body, które wyglądało jakby było conajmniej 20 razy przeprane, a biel straciło w piaskownicy, paczki zaś mieli i owszem miesiąc temu z białym, a jakże tiulem, ale zato z nieco przyszarzona gumką, która zapewne pasowałaby do owego przybrudzonego body - totalna porażka.
Body memu Aniołkowi już kupiłem w Warszawie, ale z paczką jest niestety problem...
Mozna zamówić paczkę w speklepach, które oferują sprzedaż wysyłkową, np. coś w rodzaju krakowskiej Krainy Tańca. Chociaż paczki to w sumie takie tanie nie są...
_________________ "Plié is the first thing you learn and the last thing you master" Suzanne Farrell
Związek z tańcem: tancerz
Wysłany: Sro Sty 04, 2006 11:22 pm
ja myslę , że dla takiej 6-letniej dziewczynki najbardziej będzie się nadawać tuniczka. Chociaz jak ja byłam mała to się strasznie z takiej malutkiej paczuszki cieszylam...
_________________ You can take the Dancer out of the Dance, but you can't take the Dance out of the Dancer
Wysłany: Pią Sty 13, 2006 4:36 pm
Wydaje mi się, że koleżanki Córki Mariusza nie mają paczek sensu stricto, tylko takie spódniczki ze sztywnego tiulu na szerokiej gumie, jakie można dostać w ekskluzywnych sklepach z zabawkami.
Coś w tym stylu:
http://www.lilyannaforgir...dd8eb15f19d0f91
Wysłany: Wto Lut 14, 2006 7:11 pm
Sklep jak najbardziej istnieje, jest w pawilonach koło basenu, jak już napisała Marysia. Trzeba tylko trafić na panią właścicielkę, bo sklep jest czynny w jakichś dziwnych godzinach, o czym juz wspominałysmy.
Z tego co wiem to ksiazek tam nie ma.
W Gdańsku Głównym jest ksiegarnia muzyczna (nie pamietam adresu, z tego co sie orientuje to jest to ta sama ulica na ktorej jest CH Manhatan tylko trzeba przejsc troche dalej), czasami trafi sie tam na jakas ciekawa kasiazke o tematyce baletowej ale nie ma co liczyc na jakies "zabytkowe" ksiazki.