hmmm sorki choc recenzja jest podpisana , rowniez nie znam "znawcy"....Kim jest Kasia K.Gardzina? hmm dziwne tez ogladalam gale- im mam zupelnie odmienne zdanie na temat abiturientek i aartustow
Związek z tańcem: krytyk
Wysłany: Sro Cze 29, 2005 1:40 pm
Popieram, do dzieła, im więcej opinii tym ciekawiej! Odbiór wystepów zależy od tak wielu czynników, ze każdy może miec na ten temat własną opinię + wiedza, doswiadczenie, punkty odniesienia, etc. Oczywiście sprawy techniczne, wydawałoby się, są niezmienne, ale i z tym bywa różnie, jak już zdążyłam zauważyć
_________________ Niech pamięta elita, że każda śmietanka na deser jest bita.
Lec
Wysłany: Sro Cze 29, 2005 3:14 pm
Gościu, ponieważ dwie z nich to moje kolezanki (a przynajmniej znajome ze studiów) pedagogiki baletu, pozwole sobie nie wypowiadac się szczegółowiej na ich temat. Choreografia Zubkowa nie specjalnie mi sie podobała, była dośc nijaka, troche siermiężna, troche romantyczna... no i te szaro-czarne kostiumy... W każdym razie nie był to "hit" wieczoru.
Ale pozdrawiam serdecznie Urszulę i Dianę
Lec
Wysłany: Sro Sie 17, 2005 4:17 pm
Siegfried napisał/a:
A czy takie gale odbywaja sie tez regularnie w innych miastach?
heh, chciałaby dusza do raju... Gale (ale nie takie ) bywaja czasem w innych miastach organizowane przez teatry operowe, ale 1) bardzo rzadko, 2) gdzie im tam do gali w Koszalinie!
TW-ON miał swego czasu cos jakby "galę baletową" w repertuarze - po prostu zestaw różnych fragmentów baletów klasycznych i współczesnych w wykonaniu najlepszych swoich solistów i jeździł z tym po kraju (Sanok chyba i Radom) i ze dwa razy pokazał na małej scenie w stolicy - ale teraz nie ma czegos takiego. Ostatnia prawdziwie wielka gala baletowa w Warszawie była w 98 roku na 400-lecie stołeczności miasta. Eh, łza się w oku kręci: byli solisci z pawie wszystkich stolic Europy, no i Carla Fracci!
Lec
Związek z tańcem: uczennica
Wysłany: Sro Sie 17, 2005 4:26 pm
Kasia G napisał/a:
TW-ON miał swego czasu cos jakby "galę baletową" w repertuarze - po prostu zestaw różnych fragmentów baletów klasycznych i współczesnych w wykonaniu najlepszych swoich solistów i jeździł z tym po kraju
miałam okazję widzieć tą galę w krakowie. miał być wtedy w ramach krakowskiej wiosny baletowej balet z belgii ale "zaniemogli" i przyjechał tw-on. nie żałuję
przypominam o funkcji EDIT - wielkie litery sa takie piękne
_________________ wild thing,
you make my heart sing,
you make everything groovy,
wild thing!!!
Związek z tańcem: instruktor fitness
Wysłany: Wto Sty 03, 2006 5:29 pm
W spektaklu biorą też udział: "Uczniowie Państwowej Szkoły Baletowej im. Romana Turczynowicza w Warszawie". Czyżbyśmy mieli okazje może Gościu zobaczyć cię w którymś spektaklu?
_________________ denerwować się to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych
Kiedyś tancerka teraz instruktor fitness: w tym też można się spełniać :)