Wysłany: Pon Mar 20, 2006 6:26 pm Freed Of London - pointy
Czy wiecie coś o puentach z tej firmy ? Moze ich uzywaliscie ? Zastanawiam sie nad zakupem, ale sa drogie, wiec nie wiem ,czy są tego warte. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez Columbina Czw Maj 07, 2009 6:27 pm, w całości zmieniany 1 raz
moim zdaniem jak najbardziej są(i ze wzgledu na wyglad i walory techniczne) - przy sansha'ch , bloch'ach ,grishko ,capezio i paru innych firmach - dla mnie freed'y prowadzą w końcu "zaopatrzeniowcy" np.paryskiej opery nie mogą sie mylić...
_________________ "Chcemy tylko tańczyć i milczeć..."
czy jakas porada o pointach potrzebna ??odpowiem na wszystkie pytania bo tancze na freedach od 4 lat a wogole na pointach od 12.wiec jesl macie jakies pytania to piszcie
Nie żebym Cię zniechęcała,ale ja sobie kupiłam freedy i były na mnie lekko zamałe.Nie dosc że wydałamn fortune na nie to nie potanczyłam w nich ani razu.
Mam nadzieje że jesli je kupisz to bedzie Ci się w nich dobrze tańczyło
nie polecam kupowania bez ierzenia bo każda stopa jest inna i nawet jeśli na długość but będzie dobry to może gdzieś uciskać. dlatego właśnie ja nie tańczę w grishko, za to zawsze wybieram sanshe... bla bla.
w każdym razie morał jest taki: przymierz zanim kupisz! zwłaszcza jeśli chodzi o tak drogie pointy jak Freed of London
_________________ you broke my heart cause I couldn't dance
you didn't even want me around
but now I'm back to let you know
I CAN REALLY SHAKE THEM DOWN!!
Związek z tańcem: tancerka
Wysłany: Czw Maj 07, 2009 4:36 pm
Nie wiecie czy gdzieś w Warszawie są dostępne Freedy?
Jak, Waszym zdaniem wypadają w porównaniu z Blochem?
Teraz tańczę w pointach Grishko i wszystko ok, gdyby nie to, że są bardzo niewygodne. Trudno mi znaleźć jakikolwik model, który dobrze by pasował na moją nogę:-(
Wysłany: Pią Maj 08, 2009 9:51 pm
Wiem, wiem, po prostu one kompletnie nie pasują do mojej stopy. I mimo, że są już wyrobione to nadal wogóle się nie układają. Nie czuję się w nich ani trochę komfortowo, szczególnie, że dziś mierzyłam pointy Bleyera i dla mojej stopy różnica była ogromna (mogłam stanać nawet bez wkładki i było mi wygodniej niż w grishkach wyrobionych + wkładka). Jesli nie znajdę Freedów to pewnie kupię Bleyery:-)
W kazdym bądz razie jakby ktoś coś wiedział o dostępności Freedów w Wawie, proszę dajcie znać:-)
ja od trzech dni jestem szczęśliwą posiadaczką point freed of london. są wspaniałe ! mimo ze nie sa jeszcze wogle wyrobione, bez najmniejszego problemu wchodze en pointe. nie mam duzego podbicia a stopa wyglada w nich bardzo ładnie- duzo lepiej niż w grishko fouette, gdzie w sumie tez nie było zle, ale jakos tak dziwacznie "odstawały". Kolejnym plusem jest łatwość w utrzymaniu rownowagi np przy piruetach. w fouette mialam z tym problemy, bo szybko spadalam z czubków- teraz czuje ze mogę się krecic bez konca Bajka
_________________ It is our choices… that show what we truly are, far more than our abilities.
Związek z tańcem: nauczyciel baletu
Wysłany: Sob Cze 26, 2010 1:15 pm
Dziewczęta! Bardzo proszę nie offtopować!
Oczywiście posty nie na temat już wykasowałam... pilnujcie się!
Pozdrawiam, C.
_________________ Przed użyciem zapoznaj się z treścią ulotki dołączonej do opakowania, bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy lek niewłaściwie stosowany zagraża twojemu życiu lub zdrowiu...
Wysłany: Czw Lip 01, 2010 1:49 pm
Ja także polecam te pointy! Miałam model Studio's I, teraz mam Classic.
Są naprawdę bardzo dobre, slicznie wyglądają, są wygodne, nie trzeba ich bardzo rozrabiać, dużo lepiej się na nich ćwiczy niż np. w Sanshy (są jakby bardziej dynamiczne, nie wiem jak to nazwać:)). No i myślę, ze ich wykonanie jest duzo bardziej staranne niż Sanshy czy Grishko:-)
Wysłany: Czw Lip 01, 2010 3:11 pm
Mam rozmiar 6 XX.
Pasują na mnie 5,5 i 6. 5 są dobre, ale bez wkładki.
Normalnie noszę rozmiar 38 (z Grishko 5,5 XXX z Sanshy 9W) do tego mam dość grubą wkładkę żelową i super pasuje:-)
Niestety teraz nie wiem ile cm. ale jak chcesz to mogę zmierzyć:)