Związek z tańcem: instruktor fitness
Wysłany: Nie Wrz 24, 2006 12:16 pm
A ja wlasnie mam problem w tej kwestii bo mam znalezc jakas wariacje ktora chcialabym cwiczyc a jakos mi to nie idzie. Moze Wy mi pomozecie? Najgorsze ze nie wiem nawet w jakim stylu bym chciala... po prostu jesli znajdziecie cos bardzo ciekawego i ladnego (najlepiej to cos klasycznego albo demi-klasykę na pointach). Help me :)
_________________ denerwować się to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych
Kiedyś tancerka teraz instruktor fitness: w tym też można się spełniać :)
Paulo może coś z Don Kichota lub Dziadka do orzechów. Co o tym są dzisz?
_________________ Taniec jest najwznioślejszą, najbardziej wzruszającą, najpiękniejszą ze wszystkich sztuk, bo nie jest tylko prostą interpretacją czy wyobrażeniem życia; jest samym życiem. Havelock Ellis
_________________ Na forum wróciłam po 2 latach, widać nie da się żyć bez tańca, chociaż już zapewne do niego nie wrócę. Trochę jakby nowe życie.
Nie wiem, czy wróciłam na stałe, może za chwilę znów zniknę. Ale co jakiś czas zaglądnę.
_________________ Taniec jest najwznioślejszą, najbardziej wzruszającą, najpiękniejszą ze wszystkich sztuk, bo nie jest tylko prostą interpretacją czy wyobrażeniem życia; jest samym życiem. Havelock Ellis
Wysłany: Pon Wrz 25, 2006 6:55 pm
właśnie myślę o grand pas classique. omówię to jeszcze z moim pedagogiem... a jakiaś demi-klasyka? ma ktoś może jakieś ciekawe nagrania bo w youtube jakoś ciężko mi znaleźć
_________________ denerwować się to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych
Związek z tańcem: tancerz
Wysłany: Pon Wrz 25, 2006 10:49 pm
Paula napisał/a:
właśnie myślę o grand pas classique
Paula, ale chyba mówisz o zmienionej wariacji, tzn. nie oryginalnej? No bo wiesz, oryginał jest b. ciężki, trzeba miec okropnie mocne nogi i stopy.
(wiem, bo sama go cwiczyłam)
_________________ You can take the Dancer out of the Dance, but you can't take the Dance out of the Dancer
Wysłany: Wto Wrz 26, 2006 3:30 pm
wiem i oczywiscie ze myske o zmianie... przeciec nikt nie mowi tu o oryginale
zapomniałam o tej wariacji- 2 akt Spiącej,Aurora..śliczna urzekła mnie w wykonaniu Viviany Durante a tu w wykonaniu jej koleżanki z zespołu-Aliny Cojocaru http://www.youtube.com/watch?v=1aSb0icwzaY
_________________ "Chcemy tylko tańczyć i milczeć..."
Wysłany: Nie Paź 01, 2006 4:06 pm
aankaa_baletnica=) napisał/a:
W takim razie jaka to wersja Bajaderko...??
Aniu, mi tak samo jak Princess wydaje sie iż to zmieniona wersja. Kiedyś, gdzieś widziałam oryginał, ale nie mogę przypomniec sobie za nic gdzie.
Ale nawet ta zmieniona wersja moim zdaniem jest b.trudna.
_________________ You can take the Dancer out of the Dance, but you can't take the Dance out of the Dancer
nie wiem dlaczego, ale zawsze jak to oglądam, to chce mi się śmiać... jakoś ta muzyka i niektóre ruchy są w pewnym sensie śmieszne. ale to jest cudne... a jaką trzeba mieć krzepę, żeby to zatańczyć.... jeszcze pierwsze 50 s. to pal licho, ale później...
_________________ Na forum wróciłam po 2 latach, widać nie da się żyć bez tańca, chociaż już zapewne do niego nie wrócę. Trochę jakby nowe życie.
Nie wiem, czy wróciłam na stałe, może za chwilę znów zniknę. Ale co jakiś czas zaglądnę.
Wysłany: Nie Paź 01, 2006 5:26 pm
To jest wariacja z Pawilonu Armidy, a Pawilon jest częscią baletu Ożywiony Gobelin.
Podawałam link do tej wariacji w dziale ogłoszenia i temacie: Pawilon Armidy (zresztą moim).
btw. tej wariacji ne tańczy Julia, tam jest tylko tak wpisane- oglądnij Princess resztę filmików- Julia tańczy Paquite, a z tego co widzę, to są uczennice....
Ostatnio zmieniony przez Bajaderka Nie Paź 01, 2006 9:14 pm, w całości zmieniany 1 raz
zdaje się,ze juz to kiedys umieszczałam na forum ,ale wariacji Odylki nigdy nie zaszkodzi odświeżyć zwlaszcza ,że Irina Kolesnikova zniewala tutaj piruetami attitude http://www.youtube.com/watch?v=iexOIWbmGG0