Związek z tańcem: tancerz
Wysłany: Wto Maj 30, 2006 11:16 pm
poczekamy dłuzej, to o wiele przyejmniej będzie sie nam oglądać Złotą Dwunastke. Wiec to tez ma swoje dobre strony!
Bajaderko, Kasiu, proszę przypuszczeniami nic nie wnoszącymi do tematu dzielic sie na PW. Wasze posty zostały wykasowane jako zasmiecajace wątek
moderator Kasia G
_________________ You can take the Dancer out of the Dance, but you can't take the Dance out of the Dancer
Związek z tańcem: nauczyciel baletu
Wysłany: Pią Lip 14, 2006 11:10 am
A wiec tak jak wspomniała Bajaderka w najblizsza niedziele tj. 16 lipca bedziemy mogli ogladnac nastepna czesc Złotej Dwunastki Baletów. Bedziemy mogli oglądać tym razem 4 spektakle Baletu Kirowa.
"Balet Kirowa, w hołdzie zmarłemu w 1950 r. Niżyńskiemu, zaprezentował na nowo cztery układy baletowe: "Szeherezadę" do muzyki Nikołaja Rimskiego-Korsakowa, "Ognistego ptaka" do muzyki Igora Strawińskiego, "Ducha róży" do muzyki Carla Marii Webera i "Tańce połowieckie" do muzyki Aleksandra Borodina." (z www.tv.wp.pl)
Tak wiec zycze miłego ogladania
_________________ Przed użyciem zapoznaj się z treścią ulotki dołączonej do opakowania, bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy lek niewłaściwie stosowany zagraża twojemu życiu lub zdrowiu...
Związek z tańcem: krytyk
Wysłany: Pon Lip 17, 2006 4:36 pm
bo ten wieczór baletowy był już ze dwa razy w naszej TV, był na Kulturze i niezliczona ilośc razy na mezzo, więc spora grupa ma już to obejrzane, czekajmy na nastepne tytuły
_________________ Niech pamięta elita, że każda śmietanka na deser jest bita.
Lec
zapominalstwo. ojojoj jak mi przykro <puka_się_w_głowę>
_________________ you broke my heart cause I couldn't dance
you didn't even want me around
but now I'm back to let you know
I CAN REALLY SHAKE THEM DOWN!!
Mnie 'Corka zle strzezona' tez sie bardzo podobala, slicznie zatanczone
A Valentina Kozlova jest teraz w New Jersey Ballet (ale nie wiem, czy jako tancerka czy pedagog).
A czy ktoś z Warszawy nie mógłby by przegrać tego wieczoru Kirova? Nie widziałam, bo byłam za granicą, i nie miałam polskich programów. Może być na płycie albo kasecie, wszystko jedno
_________________ "Plié is the first thing you learn and the last thing you master" Suzanne Farrell
ja tam oglądałam... i co z tego, że już troszkę "przeżyte" [no bo przeżyte ], skoro jeszcze dużo dużo ludzi tego nie widziało? szkoda tylko, że o tak późnej porze i to w niedzielę, kiedy wszyscy przygotowują się do wyczerpującxego tygodnia
no właście... o wpół do dwunastej w nocy balet puszczać?! głupota ;?
_________________ Na forum wróciłam po 2 latach, widać nie da się żyć bez tańca, chociaż już zapewne do niego nie wrócę. Trochę jakby nowe życie.
Nie wiem, czy wróciłam na stałe, może za chwilę znów zniknę. Ale co jakiś czas zaglądnę.