Związek z tańcem: nałogowiec
Wysłany: Pią Lut 23, 2007 10:28 pm "Światło"- spektakl grupy teatru tańca z TM junior
Zapraszam Serdecznie na spektakl p.t. "Światło" premiera odbedzie sie 25 Marca 2007r. w Teatrze Muzycznym w Gdyni. (cena biletów: dorośli 20zł dzieci 12zł).
Spektakl jednej z czternastu grup Teatru Muzycznego Junior, Grupy "Teatru Ruchu". Z udziałem ok.70 młodych tancerzy. Jest poszukiwaniem, badaniem i budowaniem różnych poziomów znaczenia słowa "ŚWIATŁO". Narzędziem wypowiedzi jest tu CIAŁO w swojej dynamice i ekspresji ruchu. W wymiarze duchowym, czy zmysłowym światło to ciepło, poczucie bezpieczeństwa i nadzieja. Poprzez spektakl chcemy pokazać odczucie jego braku, czyli moment zachwiania harmonii, chaos i poczucie zagrożenia.
"ŚWIATŁO" to wiara w drugiego człowieka i nowy, lepszy dzień. To siła i energia.
SZUKAJ SWEGO ŚWIATŁA!!!
Choreografia i reżyseria: Monika Leśko-Mikołajczyk
_________________ "Gdy się miało szczęscie, które się nie trafia:
czyjes ciało i ziemię całą,
a zostanie tylko fotografia,
to-to jest bardzo mało."
Maria Pawlikowska-Jasnorzewska
Ostatnio zmieniony przez Ladybirt Nie Lut 25, 2007 6:46 pm, w całości zmieniany 1 raz
mnie ciekawi... jak odbywały się próby? chyba mimo wszystko trudno zapanować na 70 osobami...
_________________ Na forum wróciłam po 2 latach, widać nie da się żyć bez tańca, chociaż już zapewne do niego nie wrócę. Trochę jakby nowe życie.
Nie wiem, czy wróciłam na stałe, może za chwilę znów zniknę. Ale co jakiś czas zaglądnę.
Związek z tańcem: uczeń
Wysłany: Sob Lut 24, 2007 10:21 pm
co do tej motywacji nie bylabym taka pewna. kto choc raz slyszal panią Monikę (prowadząca) na probach spektaklu w tym roku mysle ze sie ze mną zgodzi. naprawde musi wkladac wiele wysilku w zapanowanie nad całym przedsięwzięciem.
_________________ stoję na palcach by być bliżej nieba.
Nie tylko proby tgoroczne ta wygladaja - czesniej zapewne bylo podobnie . Pani Monika jest perfekcjonistka i lubi jak wszystko jest zapiete na ostatni guzik.
Związek z tańcem: nałogowiec
Wysłany: Nie Maj 20, 2007 6:27 pm
JUTRO (TJ. 21.05.07R.) GRAMY PO RAZ OSTATNI! SPEKTAKL ZACZNIE SIE O 18:00. CENA BEZ ZMIAN 12-20ZŁ. SĄ WOLNE MIEJSCA.
pozdrowienia i wpadnijcie
_________________ "Gdy się miało szczęscie, które się nie trafia:
czyjes ciało i ziemię całą,
a zostanie tylko fotografia,
to-to jest bardzo mało."
Maria Pawlikowska-Jasnorzewska