gdybym miła powiedzieć, według zdjęć, co mi się w Elenie nie podoba, to bym powiedziała: miny. na niektórych fotkach wyszła koszmarnie właśnie przez mimikę. ale to tlyko fotki, więc nie wiadomo, jak jest naprawdę...
_________________ Na forum wróciłam po 2 latach, widać nie da się żyć bez tańca, chociaż już zapewne do niego nie wrócę. Trochę jakby nowe życie.
Nie wiem, czy wróciłam na stałe, może za chwilę znów zniknę. Ale co jakiś czas zaglądnę.
_________________ Na forum wróciłam po 2 latach, widać nie da się żyć bez tańca, chociaż już zapewne do niego nie wrócę. Trochę jakby nowe życie.
Nie wiem, czy wróciłam na stałe, może za chwilę znów zniknę. Ale co jakiś czas zaglądnę.
Zapewne główna bohaterka tego wątku nie ma czasu czytać naszego forum, bo ciągle pracuje. Ale ... nigdy nic nie wiadomo!!
Byż może ktoś z jej bliskich przyjaciół poinformował ją, że tu taka dyskusja nie jej temat i od tej pory (H)elenka zagląda tu
Jeśli tak, to chciałabym życzyć jej (Tobie - doroga (H)elenko!!) dużo zdrowia i szczęścia, zdanej matury, dyplomu i wspaniałej pracy w przyszłości!
Bo to jest najważniejsze!!! Wszak gdańska OSB miała już wybitne uczennice, np. Anię Sąsiadek, czy Magdę Wałęsę i niestety miały one potem różne prolemy, od nękających kontuzji począwszy, po tzw brak szczęścia w karierze. Ech, życie!!
Wszystkim wspomnianym utalentowanych paniom i pozostałym forumowiczom życzę szczęścia i powodzenia w 2007 roku!!
A za (H)elenkę szczególnie będę trzymała kciuki!
F.
Związek z tańcem: tancerz, choreograf
Wysłany: Pon Kwi 02, 2007 9:21 pm
Zdecydowanie sprawiedliwie! Nawet nie bede wymieniac argumentow, bo to bez sensu. Oczywiscie, ze inne dziewczeta tez sa swietne, ale jednak... Ona jest absolutnie idealna i to wcale nie jest przereklamowane
Związek z tańcem: na całe życie! :)
Wysłany: Wto Kwi 03, 2007 10:23 am
Polemizowałabym. Oczywiście, trudno osądzić tylko na podstawie koncertu galowego XV OKT, ale...
Elena zdecydowanie wyróżniała się dojrzałością, scenicznym obyciem, ale pamiętajmy, że ma większe doświadczenie. Tańczyła pięknie, ale jako jedyna (!) popełniła poważny błąd (spadła z pionu i z pointy). Jak dla mnie w jej występie trochę brakowało charakteru. Być może było to spowodowane zmęczeniem, o którym mówiła w wywiadzie dla Radia Gdańsk.
_________________ Anna Pawłowa nigdy nie zakręciła więcej niż dwa piruety, ale jakiż wyraz miały jej arabeski!
Wysłany: Wto Kwi 03, 2007 10:49 am
No oczywiscie masz racje, Czajori. Tylko, ze wiesz...kazdemu moze sie zdarzyc. Przeciez nawet tancerki w przedstawieniach spadaja z pionu i point. Pamietam jak kiedys w Poznaniu debiutowala Ana Kipchidze w roli Odetty/Odylii. W codzie w czarnym akcie, prawie cale fouette przekrecila na polpalcach. Zaczela w srodku a skonczyla w lewym rogu sceny ...No, ale to tylko taka dygresja.
Moim zdaniem jej sie nalezalo, ale podkreslam, ze mamy naprawde wiele zdolnych i mlodych tancerek. Mysle, ze i na nie przyjdzie czas. Teraz jest czas Eleny.
przeciez tancerze to nie maszyny,wszystko sie moze zdarzyc i to nawet najlepszym.elena jest b.dobra i to wogóle nie podlega dyskusji.ciekawe tylko w ktorym teatrze dostanie angaż i nie mówie tu o Polsce:)
Związek z tańcem: na całe życie! :)
Wysłany: Wto Kwi 03, 2007 7:12 pm
Ania Kipszydze tańczyła w "Jeziorze" w Poznaniu? Nie wiedziałam
Co do Eleny, to wiem, że będzie próbowała dostać angaż w dwóch krajach zachodnioeuropejskich - nie napisze któych, żeby nie zapeszyć
_________________ Anna Pawłowa nigdy nie zakręciła więcej niż dwa piruety, ale jakiż wyraz miały jej arabeski!
Obecnie nie tanczy jak narazie nie moze. Ma wazniejsze "sprawy" na glowie.
Co do Eleny.. nie zdziwilo minie to ze dostala wyroznienie. Tanczy swietnie ale nie wiem czy czasem nie jest zabardzo chwalona. Tu nagroda, tam nagroda, mysle ze mamy wiele zdolnych tancerek i nie mozemy skupiac sie tylko na jednej, ktora trafila do takiej szkoly w ktorej jest promowana.
Wysłany: Sro Kwi 04, 2007 9:48 am
A wiesz Aggo, tez o tym wczoraj myslalam. Faktycznie, nagroda jak juz wczesniej pisalam, zupelnie zasluzona. I to jest jej czas, prawda. Tylko, ze....co z innymi dziewczetami obok niej, ktore tez sa swietne. Blakną, bo wszyscy skupiaja sie na Elenie.
Nie znam Eleny osobiscie (kilka razy przechodzilam obok niej za kulisami Opery Baltyckiej na konkursach 4 i 2 lata temu ach...coz za zaszczyt), ale moja przyjaciolka miala przyjemnosc zamienic z nia kilka slow przy okazji tych wlasnie konkursow. Podobno Elena jest "normalna" i zadnej sodowki nie zauwazyla ale to bylo tylko kilka minut.
Miejmy nadzieje ze taka zostanie.
Myślę, że Gdańsk dośc promuje swych zdolnych uczniów weźmy np. Bartka Zyśka.
fajnie wiedzieć, że chłopak, z którym chodzę do warszawskiej baletówki uznany został za ucznia gdańskiej szkoły... owszem, promowany, lecz przez szkołe w Warszawie, której jest juz absolwentem (no, bedzie 17 kwietnia )
_________________ "Wielcy tancerze nie są wielcy z powodu swej techniki, lecz dzięki swojej Pasji" Martha Graham
Ja tez nie znam osobiscie Eleny ale z checia bym z nia porozmawiala. Bardzo dobrze ze jest normalna osoba, mysle ze tancerz bylby skoczony gdyby zaczal sie wywyzszac. W koncu nie pracuje sam a w dosc duzym zespole z ktorym przebywa dosc dlugo.
Slyszalam opinie ze dyrektor gdanskiej OSB jest jedynym, ktory stara sie o to zeby jego absolwenci mieli prace. Nie wiem jak to wyglada w praktyce ale takie opinie chodza po ludziach.
Dzisiaj na stronie e-teatru jest zdjęcie Eleny
(jako 'postać dnia' - codziennie jest jest tam zdjęcie kogoś związanego z teatrem; z postaci tanecznych kilka dni temu był Mats Ek)
Zdjęcie:
_________________ "Plié is the first thing you learn and the last thing you master" Suzanne Farrell
Elenka to prawdziwy skarb dla naszego baletu
EDIT: Ale wtopa
_________________ Taniec jest najwznioślejszą, najbardziej wzruszającą, najpiękniejszą ze wszystkich sztuk, bo nie jest tylko prostą interpretacją czy wyobrażeniem życia; jest samym życiem. Havelock Ellis