Wysłany: Sob Sie 26, 2006 12:35 pm Piosenki do HIP-HOPU !;))
Witam;) za pare dni mam casting do grupy tanecznej zajmującej sie hip-hopem i chciała sie Was tutaj zgromadzonych;D zapytac czy znacie jakies utowry do których mogłabym sobie poćwiczyc taniec?Jeżeli tak to prosze piszcie tytuły i autorów i jak odrazu mozecie to powiedzcie mi na co zwraca sie najwieksza uwage na takic castingach i czy sa zadawana równiez jakies pytanie i wogóle jak wygląda przebieg takiego castingu ,co musze z soba zabrać ?
_________________ Taniec jest dla mnie jak powietrze bez którego żyć nie moge...
Związek z tańcem: miłośnik
Wysłany: Sob Sie 26, 2006 6:36 pm
Wiesz... Widziałam casting do grupy tańca nowoczesnego (chodzi o to, czy o breakdence?). Myślę, że liczy się przede wszystkim swoboda, lekkość ruchów, poczucie rytmu i kondycja. Możesz trochę 'pokiwać się' do np. "Let's get it started" Black Eyed Peas i muzyki ogólnie muzyki tego zespołu. Pytań zwykle nie zadają, chyba, że o wcześniejsze doświadczenia. Zabierz ze sobą przede wszystkim wygodne ubranie (jakieś dresy, adidasy itp.) i dobry humor - często zwraca się uwagę przede wszytkim na to, czy taniec sprawia Ci przyjemność.
HipHop - przede wszystkim utwory Pussycat Dolls (szczególnie dla dziewczyn), Black Eyed Peas, Ciara, Missy Elliott [te cztery pozycje mają utwory baaardzo taneczne], Outkast, Ludacris, Usher, Pharrell Williams, utwory z Lil' Johnem [znaczy wszystkie piosenki w których się wydziera w tle ] niektóre utwory Justin Timberlake'a, Nelly Furtado [z nowej płyty]...
Beakdance - trudno sprecyzować, ale powinny się nadawać wszelakie remixy FatBoy Slima. przede wszystkim obejrzyj sobie filmy o break'u, przyda ci się
poprawiłem błąd w imieniu i nazwisku wykonawcy.
Tranq.
edit: dzięki Tranq, sorki za niedopatrzenie
_________________ Naucz się choreografii, a będziesz tańczyć dzień. Naucz się fundamentów, a będziesz tańczyć do końca życia. - Angel Ceja
Ostatnio zmieniony przez Maron Pią Sty 12, 2007 12:45 am, w całości zmieniany 1 raz
Związek z tańcem: nauczyciel baletu
Wysłany: Sob Wrz 02, 2006 10:42 am
Ja rowniez polecam Black Eyes Peas, Missy Elliot, ale rowniez Seana Paula i Busta Rymes
Ewelino... A mozesz nam powiedziec cos wiecej o tym castingu? Do jakiej grupy i w jakim miescie chcesz sie dostac?
_________________ Przed użyciem zapoznaj się z treścią ulotki dołączonej do opakowania, bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy lek niewłaściwie stosowany zagraża twojemu życiu lub zdrowiu...
Ostatnio zmieniony przez Columbina Sob Wrz 02, 2006 10:44 am, w całości zmieniany 1 raz
Uwielbiam do Missy Eliot, Ciara też jest git ale proponaowałabym ci posłucahć róznież soundtrucków ze step up'a i honey (koniecznie) !!! black eyed peas też są nieźli Bajjjjjjjjjjjj:*:*:*:*:*:*
Związek z tańcem: zakochana po uszy
Wysłany: Nie Sty 07, 2007 12:11 am
a ja do tego wszystkiego dodałabym jeszcze Gwen Stefani - Hollaback Girl, Rihanna & Sean Paul - Break it off, P.Diddy & Nicole - Come to me i Akon & Eminem - Smack that
ktoś wspominał o B2K? własnie po raz n-ty obejrzałam "You got served"
_________________ "Dance is a garden, maybe not big, infinitely high and endlessly deep.
There is place for everyone.
Set yourself rules in order to break them, in order
to find new feelings, new realities, new dimensions. "
Jirí Kylián
Piosenki z nowej płyty Justina Timberlake'a można fajnie wykorzystać w tańczeniu hip hopu, np. "Sexy Back", "Love Stoned", "Pose" czy "My love".
Poza tym polecam utwory:
Darin - Step up
Alfonzo Hunter ft. Fabolous - Don't stop
Joe Budden - Fire
Petey Pablo - Show Me The Money
Timbaland - Drop
Youngbloodz - I'mma Shine
Timbaland, Justin Timberlake - Release
Ciara, Wil.I.Am - Do it
Fort Minor - Remember The Name
Justin Timberlake - Summer Love
Missy Elliott, Ciara - Lose Control
Missy Elliott, Eve - 4 My People
Missy Elliott - We Run It
Związek z tańcem: tancerz, choreograf
Wysłany: Nie Paź 14, 2007 10:05 am
Ja bym polecila Ci takie rzeczy:
Ciara & Ludacris "Oooh"
50 Cent & Mobb Deep "Outta control"
Alicia Keys "Karma"
NERD "Lap dance"
NERD "Rock star"
Sean Paul "Temperature"
Missy Elliot "Hot", "Gossip folk"
a tak poza tym to poszukaj tez czegos u The Game, Timbalanda, Fat Joe, Beyonce.
_________________ Nikt nie zobaczy łez przez wnętrze płynących i nikt nie usłyszy skargi z warg zaciśniętych głucho.
muzyka zależy od tego co będziesz tańczyć ,i co będziesz chciała tym tańcem przekazać
ja lubie tańczyć do gwen stefani (ale stary album l.a.m.b)również:
Pussycat Dolls
Timberland
Beyonce
Jay Z
Sean Paul
Kanye West
Rihanna
Ciara
_________________ dążyć by tańcu odzwierciedlać uczucia
Związek z tańcem: tancerz i miłośnik;)
Wysłany: Pią Paź 19, 2007 5:28 pm ; )
ja także gorąco polecam soundtracki z wszelkich filmów tanecznych z zabarwieniem hip hopowym ; ) duzo dobrych kawałkow jest na sound. do ygs(you got served), szczegolnie jesli chcesz powiazac hip hop z breakiem. step up tez jest dobrym rozwiazaniem ; D oprocz tego: sean paul, eve, ciara, missy. mysle, ze cos spokojnie znajdziesz ; )
Związek z tańcem: uczennica SB FEA
Wysłany: Wto Lis 27, 2007 9:21 pm
a ja bym dała oprócz, tych które są wymienione:
Timbaland- Why I are
Apologize
Gwen Stefani- The sweet escape
Missy Elliot- Pass the dutch
No i jeszcze piosenki Fergie i Eminema (...)
_________________ W milczeniu nawet słaby krzyk robi wiele hałasu.
Związek z tańcem: tancerz, uczeń
Wysłany: Wto Gru 18, 2007 10:34 am
A ja bym dodała również:
- Hi Tack - Let's dance
- Sean Kingston - Me love
- Afromental - I've got what you need (Roofi do tego tanczył xD)
- Amerie - Not the only one ( I do tego również.)
_________________ Taniec to moje życie moja pasja!!!
Heey =* Do hip hopu można tańczyć do np. : Step Up - Darin, N-Dubz Ft Chipmunk - Defeat You , Madonna i Justin Timberlake- 4 minutes. Tanczyłam do tych piosenek i naprawde się da. Miałam układy do nich. Jeszcze mozna np.:missy elliot - pass that dutch, pitbull - bojangles, enrique iglesias feat. pitbull - i like it . Polecam. I te co były wcześniej.
Timbaland & Magoo - Drop (feat Fatman Scoop)
Will.I.Am-I Got It From My Mama
Ice Cube - You can do it
Kelis - Bossy (ft. Too Short)
Jadakiss - Jada
Houston feat. Chingy, Nate Dogg & I-20 - I Like That
LL Cool J - Headsprung
Lil Jon & The East Side Boyz feat. Yin Yang Twins - Get Low
Rihanna - Winning Women [Feat. Nicole Scherzinger]
Nicole Scherzinger ft. T.I. - Whatever You Like
Youngbloodz - I'mma Shine
_________________ "Rytm jest muzyki tętnem. Równa się biciu serca, świadczy o jego istnieniu, dowodzi jego żywotności."
Ignacy Padarewski
apropo "Bossy" Kelis - w ogóle dobrymi nutami na choreografie są utwory wyprodukowane przez Bangladesha. on ma bardzo charakterystyczne produkcje, a niektóre bity to już się wręcz powielają i same na siebie się nasuwają - np. "Diva" Beyonce jest niemalże stuprocentowym klonem "A Mili" Lil Wayne'a i można jeden rozbudowany układ zatańczyć do dwóch utworów.
tutaj jest garstka bardziej znanych utworów wyprodukowanych przez Bangladesha: http://en.wikipedia.org/wiki/Bangladesh_(producer)
uważam że świetnym materiałem na układy są utwory Lil Wayne'a i Ushera - w zależności co kto lubi, czy cięższe czy lżejsze klimaty, ale praktycznie do każdego utworu w wyk. tych dwóch panów można robić choreografie - i pod beat, i pod tekst...
a do oldschoolu jakiś czas temu miałam Cypress Hill - Jumpin' Around czy coś takiego [nie pamiętam dokładnie jak to się nazywało, a nie chce mi się sprawdzać.]
_________________ Naucz się choreografii, a będziesz tańczyć dzień. Naucz się fundamentów, a będziesz tańczyć do końca życia. - Angel Ceja
Związek z tańcem: skazana na dożywocie
Wysłany: Sob Sty 25, 2014 12:22 am
Mam pytanie- hip hop tańczy się tylko do rapu, czy nie tylko?
Sorry za pytanie, ale nigdy jakoś za bardzo się tym stylem nie interesowałam.
Z góry dzięki za odpowiedzi.