Związek z tańcem: uczennica
Wysłany: Nie Wrz 03, 2006 10:41 pm
'Wytańczyc Marzenia'
Oparta na faktach historia, w której Antonio Banderas gra uznanego na arenie międzynarodowej tancerza baletowego Pierra Dulane. Po zakończeniu kariery Dulane jest instruktorem tańca w szkole publicznej w Nowym Yorku. W momencie, kiedy jego metody nauki ścierają się z hiphopowymi instynktami jego uczniów, tworzy zespół, który kreuje nowy styl tańca i staje się jego mentorem.
Premiera w stanach byla w kwietniu i sporo ludzi juz widzialo ten film. Wlasnie stad moje pytanie!
Gdyby ktos mial namiary gdzie go mozna sciagnac to prosze o kontakt.
Ja osobiscie probowalam juz pare razy ale ktos niestety pod TAKE THE LEAD dawal inny film!
Pozdrawiam
_________________ `*•.¸ `*•.¸¸.•*´ ¸.•*
Ktokolwiek powiedział,
że słońce przynosi szczęście
ten nigdy
nie tańczył w deszczu
¸.•* ¸.•*´`*•.¸*•.¸
_________________ Taniec to druga najlepsza metoda porozumiewania się bez słów. Some things never die. They just go quiet for a time but never go die...
antonio banderas jako tancerz? nie mialam pojecia ze on mial cos wspolnego z baletem kiedykolwiek jesli tak to jeszcze bardziej go lubie
_________________ you broke my heart cause I couldn't dance
you didn't even want me around
but now I'm back to let you know
I CAN REALLY SHAKE THEM DOWN!!
Wysłany: Czw Gru 07, 2006 6:10 pm tancerz nie baletowy!
Właśnie obejrzałam zwiastun filmu zamieszczony na podanej wyżej stronie.
Antonio Banderas gra w filmie byłego tancerza towarzyskiego (former ball - room dancer) a nie baletowego! I to widać i słychać w zwiastunie - tańczą tam zdaje się tango.
Niestety!
Osobiście mnie by bardziej interesowało połączenie tańca klasycznego czy contemporary dance z hip - hopem, niż tańca towarzyskiego, no ale...
dobre i to! Zawsze to nowy film o tańcu
Związek z tańcem: na całe życie! :)
Wysłany: Czw Gru 07, 2006 6:15 pm
Widziałam ten film i nie ma w nim bardzo dużo tańca, ale dobrze się ogląda, ponieważ scenariusz jest bardzo ciekawy (jak to zwykle bywa z prawdziwymi historiami...), no i ścieżka dźwiękowa jest niezła.