Wysłany: Nie Lut 04, 2007 7:46 pm III Międzynarodowy Konkurs Choreograficzny w Bytomiu
W Operze Śląskiej w Bytomiu 11 lutego odbędzie się III Miedzynarodowy Konkurs Choreograficzny. Pierwszy raz o nim słysze, a to już najwidoczniej trzecia edycja. Ktoś wie coś więcej na temat tego konkursu? Bilety kosztują 5 i 10 zł Warto to zobaczyć?Polscy reprezentanci też biora udział? Ktos sie wybiera? Bo ja chyba pojadę. Ferie akurat sie zaczną, do Bytomia blisko....
_________________ Mądrość to umiejętność właściwego wykorzystania inteligencji.
Związek z tańcem: krytyk
Wysłany: Nie Lut 04, 2007 8:32 pm
info z Bytomia:
w dniu 10.12. 2006 o godz. 17 00
w Bytomskim Centrum Kultury odbędą się VIII Międzynarodowe Spotkania Młodych Tancerzy. Tegoroczna edycja będzie się odbywała pod patronatem : Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego, Prezydenta Bytomia oraz Polskiego Ośrodka Międzynarodowego Instytutu Teatralnego. [ ITI ] W Spotkaniach bierze udział młodzież państwowych szkół baletowych z: Niemiec, Austrii, Węgier ,Słowacji, Czech, Polski. Młodzież 6 krajów Europy wystąpi we wspólnym koncercie „ Bytom w Europie „
W dniach od 10 – 11 lutego 2007 odbędzie się III Międzynarodowy Konkurs Choreograficzny dla uczniów szkół baletowych. Organizatorami konkursu są : Ogólnokształcąca Szkoła Baletowa im. Ludomira Różyckiego w Bytomiu oraz Opera Śląska. Udział zapowiedziało 5 europejskich szkół baletowych oraz 3 krajowe. Pomysłodawcą Międzynarodowych Spotkań oraz Międzynarodowego Konkursu choreograficznego jest Bożena Kociołkowska.
_________________ Niech pamięta elita, że każda śmietanka na deser jest bita.
Lec
"Ogólnokształcąca Szkoła Baletowa w Bytomiu i Opera Śląska zapraszają na III MIĘDZYNARODOWY KONKURS CHOREOGRAFICZNY dla uczniów szkolnych kl. V-IX 10-11 lutego 2007r do Opery Śląskiej
Konkurs ma na celu pobudzenie wyobraźni ruchowej i muzycznej , wykształcenie umiejętności jasnego i sugestywnego przekazywania emocji przy pomocy własnego ciała w oparciu o określoną technikę taneczną, oraz wymianę myśli choreograficznej młodziezy Europy (Praga, Wiedeń, Essen, Budapeszt, Bratysława, Ostrawa, Poznań, Łodź, Bytom).
KONKURS POD PATRONATEM PANI MARII KACZYŃSKIEJ MAŁŻONKI PREZYDENTA RP
Konkurs składa się z 3 etapów.
I etap - 10.02.2007r. - który odbędzie się na sali baletowej Opery Śląskiej zamkniety dla publiczności)
II etap - 11.02.2007r. - odbywający sie na scenie Opery (zamkniety dla publiczności)
III etap - 11.02.2007r. godz. 18.00 scena Opery Śląskiej - otwarty dla publiczności, w trakcie którego nastąpi pokaz laureatów, zakończenie konkursu i wręczenie nagród.
Wstęp 5, 10 zł .
Rezerwacje miejsc: Dział Imprez i reklamy: 032 3966 808
Kasa biletowa: 032 3966 815"
Zapraszamy do Bytomia Opera Śląska jest naprawdę piękna i jest 5 minut spacerkiem od Szkoły Baletowej
Dziekuję Wam bardzo. Teraz to mi sie juz wszystko rozjasniło najprawdopodobniej zaciągnę tatę albo mamę. Jeszcze nigdy nie oglądałam na scenie młodych tancerzy (w sensie nadal sie uczących w SB).
_________________ Mądrość to umiejętność właściwego wykorzystania inteligencji.
Ma ktoś jakiś kontakt do organizatorów?? Najlepiej mailowy, bo chwilowo jestem za granicą, a - o ile się wyrobię czasowo - chciałem porobić zdjęcia (najlepiej nie tylko tego co się dzieje na scenie, ale też za kulisami). Jeśli jest tu ktoś zorientowany, albo ktoś kto ma kontakt z organizatorami to będę niezmiernie zobowiązany za informacje.