a czy ktoś z forumowiczów jedzie jako uczestnik konkursu?
_________________ Na forum wróciłam po 2 latach, widać nie da się żyć bez tańca, chociaż już zapewne do niego nie wrócę. Trochę jakby nowe życie.
Nie wiem, czy wróciłam na stałe, może za chwilę znów zniknę. Ale co jakiś czas zaglądnę.
No więc ja
Jak będę tańczyła układ dowolny to będę z dużym misiem
A wariacje no nie wiem jak te paczki opisać: jedna błękitna.. a druga taka biało-różowa. A najlepiej przyklej sobie kartę z napisem TANC
_________________ Klawisze pianina są czarne i białe, ale grają niczym milion kolorów w Twojej podświadomości.
Związek z tańcem: krytyk
Wysłany: Czw Mar 08, 2007 8:14 pm
hej, to nie miejsce na pogaduszki - umawiajcie sie prosze na spotkanie albo podawajcie swoje "znaki szczególne" poza forum, bo nie każdy ma ochote to czytac. Wkrótce wytnę te "pogawędki"
moderator
_________________ Niech pamięta elita, że każda śmietanka na deser jest bita.
Lec
Związek z tańcem: na całe życie! :)
Wysłany: Sob Mar 24, 2007 11:00 pm
Tak z grubsza wiem, jak wygląda ten konkurs, ale czy ktoś bardziej zorientowany mógłby napisać, czym się róznią poszczególne etapy?
Czy każdy uczestnik bierze udział we wszystkich dniach konkursowych? Kiedy odbywają się lekcje z jurorami i jakie mają znaczenie dla całego konkursu? Czy każdy ma mozliwośc zaprezentowania wszystkich trzech (lub czterech) przygotowanych wariacji?
Wszystkie osoby, które mogłabym o to zapytać, siedzą po uszy w konkursie, więc za bardzo nie mam kiedy i jak , a jestem ciekawa, jak wygląda rywalizacja od poniedziałkowego losowania do sobotniej gali.
po lekcji (jak zresztą po każdym z etapów) można odpaść, chociaż zazwyczaj zdecydowana wiekszość uczestników przechodzi lekcję; za lekcje dostaje się punkty, które później dolicza sie do punktacji za 'scenę'
jeżeli ktos nie dojdzie do kolejnego etapu to nie prezentuje wariacji nań przygotowanych
Bylam dzisiaj z Agga na pokazie koncercie dyplomantów Gdańskiej OSB. Pierwsza czesc to byly pokazy dyplomatow, a druga pokazy "przedpremierowe" wariacji uczniow na konkurd
Ogladajac te wariacje obydwie sie zalamalysmy... Poziom jest tragiczny... Dziecko 4 czy 5 klasy nie potrafilo wykonac prawidlowo 2 obrotow. Caly czas sie potykalo, tracilo pion itd. Wiekszosc tez nie byla lepsza... Jezeli ze wszystkich OSB bedzie taki poziom, to naprawde nie wiem czy chce na to isc. [ale pewnie i tak pojde ].
A tak btw. to widzialysmy Helena Karpuchine, i rzeczywiscie jak to Aga kiedys pisala, ma ogromne udziska. Po prostu nie moglam sie napatrzec Jej nogi wygladaja jak u faceta!! Ale przyznac trzeba ze tanczy b.ladnie. No i noge trzyma baaardzo wysoko A no i przeprosty ma masakrycznie wielkie... Chyba jeszcze wieksze od Goscia!
P.S. Dzieki Sebi, bez Ciebie tego bym nie napisala
Wysłany: Nie Mar 25, 2007 5:01 pm
Tak.. ja też dziś byłam na koncercie dyplomantów, ale za to Poznańskiej OSB. Na koncercie wszyscy konkursanci zaprezentowali się bardzo dobrze. Oczywiście jakby nie było, zawsze są ci lepsi i gorsi. Ja kciuki trzymam za Irminę Kopaczyńską, która wykonuje pas de deux z Grand Pas Classique po prostu cuudownie... zresztą jej wariacja dowolna też jet b. interesująca.. zarówno w wykonaniu jak i w choreografii... ale co tu mówić.. najlepiej zobaczyć samemu... No i oczywiście za wszystkich bez wyjatków trzymam kciuki!
_________________ Oglądam-
Spocenie
Łzy
Uśmiechy
Rozpalone marzenia
Wyzwolenie radości
Trud i zmęczenie...
Balet
Związek z tańcem: Uczeń OSB
Wysłany: Nie Mar 25, 2007 6:19 pm
Taaak. Konkursanci zaprezentowali się na koncercie bardzo dobrze, choć tym razem oglądałam cały koncert...zza kulis, co wygląda nieco inaczej...;)
No, oczywiście także jestem pod wrażeniem bo ten cały koncert to "próba generalna przed konkursem" z czym na pewno się zgadzam.
_________________ "Ale próbować warto" William Wharton
Zobaczymy jak pojdzie. Do finalowych wystepow jest jeszcze troche czasu moze sie podszkola.. Jednak tez bedzie dla mnie dziwne jesli szkola w Gdansku wypanie tak jak w zeszlym roku.