www.balet.pl Strona Główna www.balet.pl
forum miłośników tańca

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Weekendowe Warsztaty Tańca (i Wokalne) w Poddąbiu 1-3.02.08
Autor Wiadomość
Agacior13 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
Tancerka,Uczennica
Wysłany: Wto Sty 15, 2008 9:33 pm   

Och. :0
ja już byłam zwiedziłam i jestem pod wrażeniem :)
super :)
oby tak dalej :)
Pozdrowionka :*:*:*

M. 
Koryfej

Wysłany: Sob Sty 19, 2008 1:01 am   

Czy w Poddąbiu jest sklep spożywczy?

.:Agga:. 
Solista Baletu

Związek z tańcem:
uczeń
Wysłany: Sob Sty 19, 2008 9:30 am   

Tez sie nad tym zastanawiam :)

Bajaderka 
Pierwszy Solista

Związek z tańcem:
tancerz
Wysłany: Sob Sty 19, 2008 10:49 pm   

aaaaa ja tam wole żeby nie było;D Wystarczy zapas wody.
Myślę, że jest tak czy inaczej.

Torin 
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem:
miłośnik baletu :)
Wysłany: Nie Sty 20, 2008 1:53 am   

Bajaderka napisał/a:
aaaaa ja tam wole żeby nie było

mega rotfol :D
Normalnie nie mogłem się powstrzymać.
Wysłać Bajaderkę gdzieś na stepy szerokie niech się odżywia korzonkami i wodą źródlaną i tanecznym krokiem wraca na Łąkową :D

Torin

Solista Baletu

Związek z tańcem:
uczeń
Wysłany: Nie Sty 20, 2008 10:46 am   

Z tego co sie dowiedzialam podobno nie ma sklepu. Ale informacje nie sa na 100% potwierdzone.

Tanc... 
Corps de Ballet

Związek z tańcem:
Tancerz,choreo,naucz
Wysłany: Nie Sty 20, 2008 1:47 pm   

Z tego co widziałam na miejscu, w Poddąbiu są sklepy spożywcze, ale nie wiem, czy są czynne poza sezonem. Zmotoryzowanym proponuje wiec, by nabyli większa ilość płynów w licznie rozsianych wokoło Słupska marketach :)
Kasia

Bajaderka 
Pierwszy Solista

Związek z tańcem:
tancerz
Wysłany: Nie Sty 20, 2008 3:24 pm   

Torin napisał/a:
Bajaderka napisał/a:
aaaaa ja tam wole żeby nie było

mega rotfol :D
Normalnie nie mogłem się powstrzymać.
Wysłać Bajaderkę gdzieś na stepy szerokie niech się odżywia korzonkami i wodą źródlaną i tanecznym krokiem wraca na Łąkową :D

Torin

Haha :D
Torin, tyle że to jest prawda. To byłby dla mnie najlepszy wypoczynek i w ogóle. A jakby tam była jeszcze szkoła baletowa to łohoho!

A co do Poddąbia jeszcze. Strasznie szkoda ze to tylko dwa dni warsztatów! W sumie nie oplaca mi sie, ale z drugiej strony to zawsze te dwa dni wiecej. Poza tym, mozliwosc spotkania forumowiczow jest bezcenna :wink:

Solista Baletu

Związek z tańcem:
uczeń
Wysłany: Nie Sty 20, 2008 3:26 pm   

Tez ubolewam nad tym ze to tylko dwa dni :( Przyjedziemy i juz bedzie trzeba wracac.

Bajaderka 
Pierwszy Solista

Związek z tańcem:
tancerz
Wysłany: Nie Sty 20, 2008 8:24 pm   

a tam.
Rozłożymy namiot na plaży i będziemy egzystowac:)
Dwie gałęzie i już są drążki więc klasyka tez:P

Tanc... 
Corps de Ballet

Związek z tańcem:
Tancerz,choreo,naucz
Wysłany: Pon Sty 21, 2008 8:11 pm   

Witam.Pamiętajcie ,że z mojego konta "Tanc..." pisze też nasza Kasia POB - tak że by nie było - " widziałam" :D hello :D A tak wogóle co do sklepu - to - spoko - damy radę - jakby coś to wsiadam w megę i jade po te wasze "spożywki" ( lub wyznaczycie brygadę którą zawiozę do sklepu ) - / pewnie - batoniki :D / także jakieś pojazdy będą i kilka minut jazdy i znajdzie się kilka sklepów. - LUZIK - co do ilości dni warsztatowych - jestem otwarty na wszystko - jeżeli bedzie taka możliwość to na pewno wydłużymy ten czas warsztatowy - oczywiscie następnym razem - Pozdrawiam.S. 8)

Torin 
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem:
miłośnik baletu :)
Wysłany: Wto Sty 22, 2008 12:11 am   

Samochodzikiem po batoniki - ot a potem wątki o baletnicach przy kości się mnożą ;)
A maroszobieg plażą do Rowów i normalnie od razu efekta się pojawią :D (oczywiście powrót tą samą trasą z plecakiem pełnym np. jabłek dla całej grupy ;) )

Torin vel złośliwy troll :)

Bajaderka 
Pierwszy Solista

Związek z tańcem:
tancerz
Wysłany: Wto Sty 22, 2008 12:16 am   

Złośliwy? Torin, tożto super pomysł!
Ja tam się wpisuje na listę tych co będą biec z powrotem z obciążeniem :D (więcej kalorii sie spala :D )

Mówiłam Torin że dobrze byłoby Cię widziec na balecie. Widzisz jaki ubaw byłby na takich warsztatach? zastanów się poważnie, naprawde!

~ balerinka ~ 
Corps de Ballet

Związek z tańcem:
Uczennica
Wysłany: Nie Sty 27, 2008 6:22 pm   

A czy jak już wrócicie z Poddąbia nie planujecie warsztatów w Gdańsku ? Chodzi mi o ten tydzień po 3.02.2008

Suzanne Farrell

Solista Baletu

Związek z tańcem:
uczeń
Wysłany: Pon Sty 28, 2008 8:59 am   

Kolejne warsztaty beda na wiosne, przynajmniej takie sa plany. Jesli nie uda sie ich zrobic to kolejny termin to III Letnie (czerwiec).

Tanc... 
Corps de Ballet

Związek z tańcem:
Tancerz,choreo,naucz
Wysłany: Pon Sty 28, 2008 2:42 pm   

Kolejne warsztaty weekendowe - jeżeli będzie zainteresowanie - to myślę, że pod koniec kwietnia 2008 r. A póki co są jeszcze wolne miejsca na zimowe - lutowe warsztaty w Poddąbiu. 8) Jeżeli chodzi o w-ty wokalne to się nie odbęda - było tylko jedno zgłoszenie !!! czyżby "IDOL" nie rozsławił wokalu ??? dziwne ....może za mało czasu było na dotarcie do wszystkich zainteresowanych ... 8)

Agacior13 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
Tancerka,Uczennica
Wysłany: Nie Lut 03, 2008 7:45 pm   

Ostatnio zmieniony przez Agacior13 Pon Gru 22, 2008 2:16 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Tanc... 
Corps de Ballet

Związek z tańcem:
Tancerz,choreo,naucz
Wysłany: Nie Lut 03, 2008 10:58 pm   

Cóż weekend w Poddąbiu minął ciekawie - intensywny trening fizyczny w połaczeniu z pamięcią ruchową i koordynacją ciała w różnych technikach tanecznych - cóż grupa zdała egzamin na 6 -tkę .A atmosfera była przednia. I nawet wiatry sztormowe nawiewające nam zimne powietrze do pokojów nie dały nam rady :mrgreen: ale mysmy z tym wszystkim dali rade - ale - tu do Torin - po batoniki jechałem autem - nikomu nie byo pisane isc pieszo czy to do ustki czy to w drugą strone .po drobne zakupy .Wszyscy od rana do wieczora cwiczyli na sali 8) Pozdrawiam wszystkich uczestników w-tów w Poddąbiu i dziekuje za wytrwałość .Hejka 8) aaaaa wokale zastąpiliśmy konkursem KARAOKE - co prawda nie było nagród, ale były dla najlepszych gorące brawa. :lol:
Ostatnio zmieniony przez Tanc... Pon Lut 04, 2008 7:53 am, w całości zmieniany 2 razy  

Agacior13 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
Tancerka,Uczennica
Wysłany: Nie Lut 03, 2008 10:59 pm   

hehe. batoniki były dla nas !! :* dziękujemy !

Marta z G-dza 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
uczennica
Wysłany: Pon Lut 04, 2008 1:39 pm   

Było bosko :D Agata zwróciła uwagę na wszystkie najważniejsze sprawy więc nie będę się rozpisywać. Mi trochę te wiatry dały w kość, troszkę się rozkichałam... No i pierwszy raz miałam na stopach pointy! To było przeżycie!

Pozdrawiam pokoje 9 i 10 :P

Solista Baletu

Związek z tańcem:
uczeń
Wysłany: Pon Lut 04, 2008 5:02 pm   

Wyjazdowe warsztaty maja jeden plus, mozna tak naprawde poznac osoby z ktorymi ma sie zajecia. Przez 3 dni ciezko jest chowac swoje naturalne oblicze wiec po jakims czasie kazdy pokazuje jaki tak naprawde jest.

Agacior13 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
Tancerka,Uczennica
Wysłany: Pon Lut 04, 2008 8:15 pm   

Masz racje Aga. można też poznać bardzo ciekawych nowych ludzi .
takich jak ja poznałam :)

Czajori 
Solista Baletu

Związek z tańcem:
na całe życie! :)
Wysłany: Czw Lut 07, 2008 12:38 am   

Zdecydowanym plusem warsztatów była kolejna możliwość uczestniczenia w zajęciach p. Ani Śmiganowskiej - genialne choreografie, piękna muzyka, bardzo fajna atmosfera i bardzo wysoki poziom (specjalne pozdrowienia dla Agaciorka, która również zawsze schodziła z przekątnej na złą stronę :D )

Tanecznie warsztaty były ciekawe, chociaż ze względu na bardzo zróżnicowany poziom uczestników raczej utrwalałyśmy to, co już umiemy, niż uczyłyśmy się nowych rzeczy, ale jak wiadomo, w tańcu ilośc powtórzeń wpływa na jakość wykonania, więc nie ma tego złego :wink:

Na początku narzekałyśmy trochę na warunki - w sali do ćwiczeń rano było zimno, a jak się rozgrzała, to stawała się niezwykle aromatyczna (głównie ze względu na lakier do podłóg). Dzięki temu jednak mamy wspomnienia typu "barre au sol przy kominku w jadalni". :)

W tym miejscu edytuję swoje zakręcenie i obiecuję, że nauczę się liczyć do trzech, a nawet czterech :D

Sobotnia impreza była fajna :D Szkoda tylko, że nie wszyscy wyluzowali. Byłoby jeszcze zabawniej, gdyby w karaoke i improwizacjach tanecznych :wink: uczestniczyło więcej osób.[
Ostatnio zmieniony przez Czajori Czw Lut 07, 2008 11:50 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Tanc... 
Corps de Ballet

Związek z tańcem:
Tancerz,choreo,naucz
  Wysłany: Czw Lut 07, 2008 10:46 pm   

Odpowiadam i podpowiadam ( ach te zimne wiatry poddąbiańskie ) :D ,że przerwa obiadowa była po trzech lekcjach a nie czterech ( droga Czajori - liczymy do 3 a potem do 2 ) :) Także było 3 lekcje i po obiedzie 2. A co do wyluzowania - cóż początki są zawsze trudne.....i tyczy się to nowego miejsca i przedsięwzięcia takich warsztatów w pensjonacie i takich drobiazgów organizacyjnych - jak dopilnowanie właśnie ,czy sala była wyremontowana lub polakierowana odpowiednio wczesniej i.t.d. Dzięki wszystkim za wytrwałość i wyrozumiałość - co do warunków.Pozdrawiam 8) Przyjmuje wszystkie uwagi z pokorą.Tanc...

Czajori 
Solista Baletu

Związek z tańcem:
na całe życie! :)
Wysłany: Czw Lut 07, 2008 11:46 pm   

Madre de Dios, rzeczywiście! :D ("zimne wiatry", tiaaaa..."Leon" raczej :wink: )
Wieść gminna niesie, że następnym razem warunki mają być lepsze, więc jest zdecydowana tendencja wzrostowa :D
Jak na trudne początki, było naprawdę fajnie.

Odpowiedz do tematu