|
www.balet.pl
forum miłośników tańca
|
warsztaty tańca współczesnego i gyrokinesis w Katowicach |
Autor |
Wiadomość |
cynamonek
Adept Baletu

|
Wysłany: Nie Lut 17, 2008 8:40 am warsztaty tańca współczesnego i gyrokinesis w Katowicach
|
|
|
Katowice: Warsztaty 23 i 24 luty
Serdecznie zapraszamy na warsztaty ruchowe do Górno?l?skiego Centrum Kultury.
Plan zaj??:
11.00 – 12.30 GYROKINESIS®, prowadz?cy: Agnieszka Kurda (prosz? wzi??? maty)
12.45 – 14.14 Taniec Wspó?czesny, prowadz?cy Anna Sochacka
Cena:
10 z?/ zaj?cia
Info: 609 144 893
GYROKINESIS®
Jest to metoda pracy z cia?em, stworzona przez Juliu Horvath’a, która polega na wyd?u?aniu oraz wzmacnianiu mi??ni ca?ego cia?a, z naciskiem na mi??nie podtrzymuj?ce kr?gos?up. Gyrokinesis równie? poprawia kr??enie oraz koordynacj? ruchow?, sprawia, ?e stawy staj? si? elastyczniejsze, a organizm bardziej dotleniony. Dzi?ki uwolnieniu napi?? mi??niowych osoba ?wicz?ca Gyrokinesis porusza si? z gracj?, swobod? oraz energi?, czerpan? z centrum w?asnego cia?a. Korzy?ci? p?yn?c? z udzia?u w sesjach Gyrokinesis jest równie? poczucie wewn?trznej równowagi, spokoju umys?u oraz pewno?ci siebie. Wszystko to sprawia, ?e Gyrokineza, zaliczana do technik body-mind, staje si? coraz bardziej popularna w Europie zachodniej oraz USA.
Lekcja gyrokinesis polega na wykonywaniu rytmicznych ?wicze? skr?caj?cych oraz wyginaj?cych w ?uk kr?gos?up. ?wiczeniom towarzyszy g??boki oddech pozytywnie stymuluj?cy system nerwowy.
Wi?cej info o technice na: www.gyrotonic.com lub www.gyrotonic.de
GYROKINESIS® is a registered trademark of Gyrotonic Sales Corp and is used with their permission.
Agnieszka Kurda – instruktorka Pilatesa i GYROKINESIS®
TANIEC WSPÓ?CZESNY
Podczas zaj?? uczestnicy zapoznaj? si? z elementami techniki release, Limona, ta?ca fizycznego, elementów ta?ca klasycznego oraz techniki ?l?skiego Teatru Ta?ca. Celem lekcji jest poszerzenie ?wiadomo?ci w?asnego cia?a, jego mo?liwo?ci ruchowych oraz odnalezienie w?asnego sposobu na czerpanie przyjemno?ci z ta?ca. Istot? zaj?? jest mo?liwo?? wyra?ania si? poprzez ruch, rozwijanie i budowanie w?asnej indywidualnej ekspresji.
Anna Sochacka – tancerka, pedagog, fizjoterapeuta, absolwentka wydzia?u taneczno-pedagogicznego Szko?y Ta?ca Wspó?czesnego Anton Bruckner Privatuniversität w Linz w Austrii.
_________________ www.friida.blog.pl |
|
|
|
|
 |
Nati
Koryfej
Związek z tańcem: czynny! SB+OEB
|
Wysłany: Wto Lut 19, 2008 7:23 am
|
|
|
ja isę może wybiorę drogo nie ma, daleko nie mam.... ale tylko na współczesny! |
_________________ Taniec wymaga człowieka chętnego,
szlachetnego, opanowanego;
człowieka o zrównoważonych siłach.
Dlatego chwalę taniec... |
|
|
|
|
 |
cynamonek
Adept Baletu

|
Wysłany: Wto Lut 19, 2008 4:13 pm
|
|
|
ja też tylko na współczesny
jakby co to się zobaczymy ;] ja to ta w żółtych getrach na nogach ;D ( dość charakterystyczne) |
_________________ www.friida.blog.pl |
|
|
|
|
 |
Nati
Koryfej
Związek z tańcem: czynny! SB+OEB
|
Wysłany: Sro Lut 20, 2008 8:00 am
|