www.balet.pl Strona Główna www.balet.pl
forum miłośników tańca

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
warsztaty tańca współczesnego i gyrokinesis w Katowicach
Autor Wiadomość
cynamonek
Adept Baletu

Wysłany: Nie Lut 17, 2008 8:40 am   warsztaty tańca współczesnego i gyrokinesis w Katowicach

Katowice: Warsztaty 23 i 24 luty

Serdecznie zapraszamy na warsztaty ruchowe do Górno?l?skiego Centrum Kultury.

Plan zaj??:
11.00 – 12.30 GYROKINESIS®, prowadz?cy: Agnieszka Kurda (prosz? wzi??? maty)
12.45 – 14.14 Taniec Wspó?czesny, prowadz?cy Anna Sochacka

Cena:
10 z?/ zaj?cia

Info: 609 144 893

GYROKINESIS®
Jest to metoda pracy z cia?em, stworzona przez Juliu Horvath’a, która polega na wyd?u?aniu oraz wzmacnianiu mi??ni ca?ego cia?a, z naciskiem na mi??nie podtrzymuj?ce kr?gos?up. Gyrokinesis równie? poprawia kr??enie oraz koordynacj? ruchow?, sprawia, ?e stawy staj? si? elastyczniejsze, a organizm bardziej dotleniony. Dzi?ki uwolnieniu napi?? mi??niowych osoba ?wicz?ca Gyrokinesis porusza si? z gracj?, swobod? oraz energi?, czerpan? z centrum w?asnego cia?a. Korzy?ci? p?yn?c? z udzia?u w sesjach Gyrokinesis jest równie? poczucie wewn?trznej równowagi, spokoju umys?u oraz pewno?ci siebie. Wszystko to sprawia, ?e Gyrokineza, zaliczana do technik body-mind, staje si? coraz bardziej popularna w Europie zachodniej oraz USA.
Lekcja gyrokinesis polega na wykonywaniu rytmicznych ?wicze? skr?caj?cych oraz wyginaj?cych w ?uk kr?gos?up. ?wiczeniom towarzyszy g??boki oddech pozytywnie stymuluj?cy system nerwowy.
Wi?cej info o technice na: www.gyrotonic.com lub www.gyrotonic.de

GYROKINESIS® is a registered trademark of Gyrotonic Sales Corp and is used with their permission.

Agnieszka Kurda – instruktorka Pilatesa i GYROKINESIS®

TANIEC WSPÓ?CZESNY
Podczas zaj?? uczestnicy zapoznaj? si? z elementami techniki release, Limona, ta?ca fizycznego, elementów ta?ca klasycznego oraz techniki ?l?skiego Teatru Ta?ca. Celem lekcji jest poszerzenie ?wiadomo?ci w?asnego cia?a, jego mo?liwo?ci ruchowych oraz odnalezienie w?asnego sposobu na czerpanie przyjemno?ci z ta?ca. Istot? zaj?? jest mo?liwo?? wyra?ania si? poprzez ruch, rozwijanie i budowanie w?asnej indywidualnej ekspresji.

Anna Sochacka – tancerka, pedagog, fizjoterapeuta, absolwentka wydzia?u taneczno-pedagogicznego Szko?y Ta?ca Wspó?czesnego Anton Bruckner Privatuniversität w Linz w Austrii.

przekopiowane z forum tańca wspołczesnego, niestety coś tam im sie dzieje i jest bez polskich znaków.
ktoś sie wybiera?

a i jeszcze nie wiedziałam czy to umieścić w tej tablicy czy raczej w tablicy "taniec współczesny" jak co to przepraszam. :wink:

Nati 
Koryfej

Związek z tańcem:
czynny! SB+OEB
Wysłany: Wto Lut 19, 2008 7:23 am   

ja isę może wybiorę :D drogo nie ma, daleko nie mam.... ale tylko na współczesny!
Dlatego chwalę taniec...

cynamonek
Adept Baletu

Wysłany: Wto Lut 19, 2008 4:13 pm   

ja też tylko na współczesny :)
jakby co to się zobaczymy ;] ja to ta w żółtych getrach na nogach ;D ( dość charakterystyczne)

Nati 
Koryfej

Związek z tańcem:
czynny! SB+OEB
Wysłany: Sro Lut 20, 2008 8:00 am   

a ja w getrach LILA :D :D to się spotkamy :P
Dlatego chwalę taniec...

Odpowiedz do tematu