WEEKEND Z TAŃCEM KLASYCZNYM - poprowadzi MILENA JURCZYK |
Autor |
Wiadomość |
nathaliye
Pierwszy Solista

|
Wysłany: Czw Mar 13, 2008 3:02 pm WEEKEND Z TAŃCEM KLASYCZNYM - poprowadzi MILENA JURCZYK
|
|
|
Egurrola Dance Studio zaprasza wszystkich miłośników tańca na warsztaty z techniki tańca klasycznego. Technika ta jest podstawą dla każdego tańca i pozwoli Wam rozwijać swoje umiejętności taneczne. Sami się o tym przekonajcie, biorąc udział w zajęciach, tym bardziej, że poprowadzi je wybitny nauczyciel tańca klasycznego - Pani Milena Jurczyk.
KIEDY
29-30 marca 2008 r.
GDZIE
Egurrola Dance Studio, Żwirki i Wigury 99a , Warszawa
ZA ILE
Jeden kurs to pięć i pół godziny zajęć w ciągu dwóch dni (sobota , niedziela).
150 zł - jeden kurs (sobota/niedziela)
Po 25 lutego kwota wzrasta o 10 zł dla jednego kursu
Po 15 marca kwota wzrasta dodatkowo o 20 zł dla jednego kursu
Milena Jurczyk - absolwentka Szkoły Baletowej w Gdańsku i Akademii Muzycznej w Warszawie. Od wielu lat jest cenionym pedagogiem w Ogólnokształcącej Szkole Baletowej w Gdańsku. Pracuje również jako konsultant, sędzia z zakresu techniki tańca klasycznego, współpracując z wieloma znaczącymi ośrodkami na terenie kraju. Swoje doświadczenie zawodowe zdobywała, kształcąc się m. in. w Argentynie (Stypendium CIOFF), czy odbywając staże w szkołach tańca w Hiszpanii. Pani Milena została odznaczona za specjalny wkład w rozwój szkolnictwa artystycznego w Polsce przez Prezydenta Rzeczypospolitej oraz Ministra Kultury. Od 2001 właścicielka Studia Tańca TTQ.
Na zajęciach u Pani Mileny panuje niesamowita atmosfera skupienia - tancerze wykorzystują każdą niezwykle cenną dla nich minutę. Z udziałem tak wybitnego pedagoga, to co czasami wydaje się niemożliwe, staje się możliwe… i jesteś lepszym tancerzem J Cieszymy się bardzo, że mino tak napiętego grafiku, udało nam się zaprosić Panią Milenę do naszej szkoły i nie ukrywamy, że mamy nadzieję od tej chwili gościć ją częściej.
http://taniec.com.pl/cnt/aktualne_jedno.php?id=259 |
_________________ http://www.funpic.hu/swf/monitor_cleaner.swf
sukces? 100% talentu, 100% pracy |
|
|
|
|
 |
~ balerinka ~
Corps de Ballet

Związek z tańcem: Uczennica
|
Wysłany: Czw Mar 13, 2008 3:26 pm
|
|
|
O chętnie bym się wybrała, tylko szkoda, że w W-wie... ale może uda się jakoś przekonać mamę:) a ktoś się wybiera? |
_________________ "And I just thought, this is what I want to be. And I knew that dancing would be my chosen profession."
Suzanne Farrell |
|
|
|
|
 |
odette
Corps de Ballet

Związek z tańcem: tancerka ludowa
|
Wysłany: Czw Mar 13, 2008 4:16 pm
|
|
|
ja bym sie wybrala ale Wawa... za daleko... |
_________________ mam koncerty... szczęście, ale i brak czasu
jak na razie nieobecna |
|
|
|
|
 |
nathaliye
Pierwszy Solista

|
Wysłany: Czw Mar 13, 2008 4:21 pm
|
|
|
teraz wiecie co czuje gdy rozne ciekawy rzeczy sa na przyklad w Krakowie ja niestety mam mature, i uczyc sie trzeba, za rok zobaczymy... |
|
|
|
|
 |
.:Agga:.
Solista Baletu

Związek z tańcem: uczeń
|
Wysłany: Pią Mar 14, 2008 9:09 am
|
|
|
Nie rozumiem dlaczego tancerze - pedagodzy wola prowadzic wyjazdowe warsztaty np w Warszawie niz w miejscu swojego zamieszkania.
Wiecej chetnych? W dobie YCD i TzG raczej nie - zwlaszcza na klasyke. |
_________________ "artystą nie jest się dzięki szkole, ale bez niej można być w ogóle pozbawionym takiej szansy..." |
|
|
|
|
 |
Torin
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem: miłośnik baletu :)
|
Wysłany: Pią Mar 14, 2008 9:39 am
|
|
|
Cóż może w Warszawie po prostu lepiej płacą
A może lepiej wygląda prowadzenie zajęć w Warszawie niż w Pcimiu, Krakowie czy innym Gdańsku
Torin |
_________________ Statler - Świetny jest ten spektakl. Leczy moje dolegliwości.
Waldorf - A co ci dolega ?
Statler - Bezsenność !!! |
|
|
|
|
 |
nathaliye
Pierwszy Solista

|
Wysłany: Pią Mar 14, 2008 1:16 pm
|
|
|
wydaje mi sie ze placa lepiej, nie wiem jak to jest w innych miastach czy dostali by mniej ale to EDS a mu zalezy na duzej ilosci chetnych i pieniedzy, poza tym nie wszystkie warsztaty sa w W-wie, w Kielcach, gro jest w Krakowie, Gdansku |
|
|
|
|
 |
mirrorball
Adept Baletu
Związek z tańcem: instruktor
|
Wysłany: Pią Mar 14, 2008 9:41 pm
|
|
|
Gorąco polecam lekcje z panią Jurczyk!!
Niesamowity pedagog: bardzo wymagająca, uważne podejście do uczniów, niezwykły autorytet -spokój płynący z tej osoby udziela się ćwiczącym, na zajęciach mówi prawie szeptem i jest idealna cisza skupienie i koncentracja na jej uwagach i poleceniach.
Myślę, że prowadzi zajęcia akurat w Wwie, ponieważ ona bardzo często przyjeżdza do Warszawy, między innymi uczy na kursach instruktorskich w MCKiS.
pozdrawiam
m. |
|
|
|
|
 |
odette
Corps de Ballet

|
Wysłany: Nie Mar 16, 2008 4:07 pm
|
|
|
szkoda ze nie mieszkam w Wawie. mirrorball mialas z niz zajecia ze tak dobrze o niej piszesz ( oczywiscie ci wierze) |
jak na razie nieobecna |
|
|
|
|
 |
nathaliye
Pierwszy Solista

|
|
|
|
 |
mirrorball
Adept Baletu
Związek z tańcem: instruktor
|
Wysłany: Nie Mar 16, 2008 11:16 pm
|
|
|
tak, mam z Panią Mileną tanec klasyczny na kursie instruktorskim t.ludowego w MCKiS.
jeszcze raz polecam! tego co wiem, podobne warsztaty z P. Jurczyk są co jakiś czas np. w Krakowie i Limanowej. Trzeba uważnie śledzić ogłoszenia.
pozdrawiam
m. |
|
|
|
|
 |
odette
Corps de Ballet

|
Wysłany: Pon Mar 17, 2008 2:25 pm
|
|
|
no dobrze a czy ktos sie wybiera na w/w warsztaty ?? |
jak na razie nieobecna |
|
|
|
|
 |
Ayaka
Corps de Ballet

|
Wysłany: Czw Mar 20, 2008 12:36 am
|
|
|
O ja panią Milenę bardzo miło wspomninam i szkoda że na tych warsztatach nie dam rady się pojawić. Ale następne będę miała na uwadze. |
|
|
|
|
 |
|