www.balet.pl Strona Główna www.balet.pl
forum miłośników tańca

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Czajori
Wto Mar 04, 2008 1:46 pm
dance avenue school - Toruń
Autor Wiadomość
Marcysia 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
uczeń tańca
  Wysłany: Sob Mar 01, 2008 8:47 pm   dance avenue school - Toruń

Co myślicie o tej nowej szkole tańca w Toruniu??
Jest tam takie coś jak ,,Balet klasyka – technika taniec" - ja mam zamiar na to iśc. Napisałam już e-maila w jaki wieku, w jakiej cenie i kiedy.

Piszą o sobie :
Najlepsi w Polsce.
Jedyni w Toruniu.

A to rodzaje prowadzonych zajęć:

Modern Dance
Jazz
Funky
Hip-Hop
Breakdance
Afro
Street Dance
Breakdance
Video Clip Dance
Balet klasyka – technika taniec
Partnerowanie
Podstawy akrobatyki
Disco – Party
Choreografia
Dance Aerobic
Dance - Rhythm
Taniec Ludowy

Myślę, że dla tych (z Torunia) którzy chcą tańczyc balet, a nie tańczyli jeszcze nic to dobre by były zajęcia z Dance - Rhythm.

Opis zajęc i w ogóle szkółki na:

http://www.danceavenueschool.com/data/oferta.html
... House ...
... BreakDance ...
... I Cała Reszta ...

(......Hip Hop My Life :* ......)

Czajori 
Solista Baletu

Związek z tańcem:
na całe życie! :)
Wysłany: Wto Mar 04, 2008 1:46 pm   

Przenoszę do 'Kursów", bo w "Szkole" dyskutujemy raczej na tematy związane z nauką w OSB, a nie w poszczególnych szkółkach.

Nemo 
Adept Baletu

Wysłany: Wto Mar 04, 2008 7:31 pm   Re: dance avenue school - Toruń

Marcysia napisał/a:

Balet klasyka – technika taniec
Partnerowanie
Podstawy akrobatyki

Zazdroszczę! W Trójmieście nie ma czegoś takiego jak partnerowanie, a akrobatyka jest tylko dla dzieci :(

Marcysia 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
uczeń tańca
Wysłany: Wto Mar 04, 2008 7:41 pm   

U nas do niedawna też nie było :lol:
... House ...
... BreakDance ...
... I Cała Reszta ...

Marcysia 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
uczeń tańca
Wysłany: Sob Mar 08, 2008 4:34 pm   

No tak reklama reklamą a....
dostałam e-maila, że... a zresztą sami przeczytajcie:

,,Napewno rysza gr
- Vide clip wt - czwar 18.30 -19.20
- Jazz Dance pon - sr 18.30 - 19.20
- Modern Piatek - 18.30 - 19.20
- Teatr Tanca Piatek - 19.30 - 20.20"

A do baletu gr zbierają.
A jak ci bardzo zależy na czym innym to zbierasz sobie sam gr. :wink:
Ja zbieram do baletu :)
Zapisy na:
zapisy@danceavenueschool.com
... House ...
... BreakDance ...
... I Cała Reszta ...

Wojtek4p 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
miłośnik itp.itd...
Wysłany: Nie Mar 09, 2008 11:35 pm   

Witajcie forumkowicze. Co prawda nie jestem tu ostatnio częstym bywalcem naszego forum, a tu proszę zaglądam i widzę pojawił się ciekawy temacik.
Bardzo się cieszę, że u naszych sąsiadów zza miedzy powstaje taka instytucja jak Dance Avenue School, która zajmie się popularyzacją tańca w szerszym słowa znaczeniu, widać to z oferty.
Z tego co zdążylem się zorientować jeśli chodzi o kadrę to pojawiły się ciekawe nazwiska, z mojego podwórka znam dwa:p. Anię Tłokińską i p. Grzegorza Cecherza.
Jeżeli chodzi o Pana Grzegorza to za wiele się nie wypowiem znam go tylko z występów z oglądanych przedstawień w Operze Nova ( bardzo ciekawa i fajna ekipka- dobre przedstawionka).
Jeżeli chodzi o p.Anię Tłokińską to napiszę tak: świetny fachowiec-pedagog, bardzo miła, cierpliwa i komunikatywna poprostu dusza człowiek.
A skąd ta metryczka ?, ponieważ sam miałem przyjemność ćwiczyć pod okiem p. Ani i naprawdę dzięki niej odkryłem jak fascynujący, wspaniały może być taniec klasyczny.
To wszystko udało mi się przeżyć dzięki moim zajęciom, które udało mi się kiedyś zorganizować, ale niestety jest to już smutne wspomnienie. :sad:
Czyli kochani jeżeli macie taką okazję w Toruniu i możecie mieć zajęcia z klasyki i z tymi pedagogami, to naprawdę nie ma się co zastanawiać tylko zbierać ludków oby zebrała się silna grupa i zajęcia ruszyły.
Bo taka okazja się może nie powtórzyć, a naprawdę warto sprobować początki zawsze są trudne, a nie należy się załamywać po pierwszych zajęciach tylko trzeba pracować lub jak kto woli ćwiczyć.
Może to nie ładnie jest zazdrościć, ale naprawdę Wam zadroszczę, że będziecie mieli taką profesjonalną szkołę w pierniczkowym miasteczku w Toruniu i z taką bogatą ofertą.
U nas w Bydzi to kibelek nic z tańcem klasycznym-dla szerszej grupy zainteresowanych i takich profesjonalnych zajęć to się nie dzieje totalna posucha, i chyba nie widać żadnego postępu.
Także życzę powodzenia ludziki, organizujcie się w grupy i dalej wszyscy pasjonaci na zajęcia z tańca, nie koniecznie na klasykę można też skorzystać z innych technik.

Pozdrawiam smutny-wojtek4p. :cry:

xsar2000
Nowicjusz

Wysłany: Pon Mar 10, 2008 11:55 pm   

Marcysia napisał/a:
No tak reklama reklamą a....
dostałam e-maila, że... a zresztą sami przeczytajcie:

,,Napewno rysza gr
- Vide clip wt - czwar 18.30 -19.20 i 19.30-20.20
- Jazz Dance pon - sr 19.30 -20,20
- Modern Piatek - 18.30 - 19.20 i gr (S) 19.30-20.20
- Teatr Tanca Piatek -
- PARTNEROWANIE - 17.30 -18.20 PIATEK

A do baletu gr zbierają.
A jak ci bardzo zależy na czym innym to zbierasz sobie sam gr. :wink:
Ja zbieram do baletu :)
Zapisy na:
zapisy@danceavenueschool.com

kilka poprawek - troszku zmienil sie grafik - napewno jesl chodzi o balet chyba pon i niedziela beda zajecia - na razie jest male zainteresowanie - dziwne:(
Pozdrawiam

Marcysia 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
uczeń tańca
Wysłany: Wto Mar 11, 2008 2:44 pm   

no i o tym mówię jeśli zbiorę gr to będą zajęcia, a to, że w pon. i niedz. to już inna sprawa :wink:
a więc ze strony xsar2000 poprawek brak :)
... House ...
... BreakDance ...
... I Cała Reszta ...

lanka
Nowicjusz

Wysłany: Sro Mar 12, 2008 10:40 am   

ja sie bardzo ciesze, że będą te zajęcia z tańca klasycznego!! tylko dokładnie kiedy? tzn od kiedy ruszają zajęcia i w jakie dnie będą się odbywać ?:)))

Marcysia 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
uczeń tańca
Wysłany: Sro Mar 12, 2008 4:44 pm   

Hmm.........
jesteś chętna?
Raczej w poniedziałek i w weekend, ale jeszcze dokładnie to nie wiadomo ;) .
A zaczną się jak będzie min. 6 os. :cry:
... House ...
... BreakDance ...
... I Cała Reszta ...

lanka
Nowicjusz

Wysłany: Czw Mar 13, 2008 3:36 pm   

no jasne, że jestem
mi by bardzo by pasowały zajęcia np. w niedziele czy soboty wieczorem ;)
co prawda mam nadzieje, że zebrałyby się osoby mniej więcej w moim wieku (16-17 lat :p )
a poza tym, jeśli chodzi o sam balet, taniec...kiedyś dużo tańczyłam, ale miałam dłuuuuuuuuugą przerwę...mam nadzieję, że będę mogła w zajęciach uczestniczyć ;)

Marcysia 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
uczeń tańca
Wysłany: Czw Mar 13, 2008 8:12 pm   

Hmm... chyba z tym wiekiem będzie ciężko, oczywiście mam na myśli znalezienie więcej osób w Twoim wieku :o
a znasz podstawy tańca klasycznego :?: jeśli byś znalazła trochę chętnych w twoim wieku to lepiej byś się w tym towarzystwie czuła 8)
... House ...
... BreakDance ...
... I Cała Reszta ...

lanka
Nowicjusz

Wysłany: Pią Mar 14, 2008 8:14 pm   

a właśnie ostatnio widziałam plakaty o tej szkole-trwa jakiś casting, od 11-27 lat.
w każdym razie co do tej grupy baletowej-mam nadzieję, że ktoś się jeszcze znajdzie! ;)

xsar2000
Nowicjusz

Wysłany: Sob Mar 15, 2008 4:46 pm   

Casting - gr zawodnicze - Teatr Tanca - tylko dla os tanczacych i to dobrze :lol: Balet Dla doroslych - czyli od 16 lat w Poniedzialek ,Modern Piatek , Jazz Dance Pon-Srod. I zobaczymy czy ktos chce tanczyc w Toruniu 8)
Pozdrawiam

gonia 
Solista Baletu

Związek z tańcem:
miłośnik
Wysłany: Sob Mar 15, 2008 5:22 pm   

to prawda, że do tt przyjmuje się tylko ludzi po baletówce? bo coś słyszałam, że tak mówią...
a w Toruniu jest po prostu mnóstwo ludzi po baletówce, którzy nie mają nic innego do roboty tylko chodzenie do takiej szkoły.

sorry, nie mogłam się powstrzymać

lanka
Nowicjusz

Wysłany: Sob Mar 15, 2008 7:28 pm   

ale to co-można sobie pójść tam, do szkoły i powiedzieć, że chcę się zapisać do grupy baletowej dla dorosłych ? ;) czy jak ? :P

Marta z G-dza 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
uczennica
Wysłany: Sob Mar 15, 2008 7:44 pm   

Nie zrozumiałam. Czyli klasyka jest w poniedziałki? W ten poniedziałek będą już zajęcia? I wiadomo o której? Jakby co ja też jestem chętna i na pewno dojadę do Torunia na jazz i klasykę :)

xsar2000
Nowicjusz

Wysłany: Nie Mar 16, 2008 11:29 pm   

Siemanko

Teatr Tanca -- wiem z dobrego zrodelka ze za wiele os do teatru nie przybylo - ogolnie trzeba tamniezle wywijac - napemno nie dla poczatkujacych - choc nie ma takiej selekcji ze wywalaja jak ktos nie daje rady..:) doszkoli sie i przyjma - chodzi o sztuke i o maniakow tanca teatru muzyki etc.

Nie wiem czy gr baletowa w poniedzialek wieczorem juz jest musi byc min 6 os zapisanych i zaczynaja sie zajecia.

Skoro ktos tu pieknie napisal ze w Toruniu jest tyle fajnych tancerzykow baletowych :569: - to gdzie oni sa - moeze nie chca tanczyc w takiej szkole - choc mysle ze kadra i plany jakie maja ma swoja przyszlosc..:)

na stronie www.danceavenueschool.com mozna znalezc emaile i telefony do klubu.

I tyle
Pozdrawiam Tanecznym Krokiem :D
:D

gonia 
Solista Baletu

Związek z tańcem:
miłośnik
Wysłany: Pon Mar 17, 2008 12:02 am   

xsar2000 napisał/a:
Skoro ktos tu pieknie napisal ze w Toruniu jest tyle fajnych tancerzykow baletowych :569: - to gdzie oni sa - moeze nie chca tanczyc w takiej szkole - choc mysle ze kadra i plany jakie maja ma swoja przyszlosc..:)

gdzie oni są? tańczą w zespole.
nie zawsze mają czas (np. mi zajęcia w das kolidują z zajęciami w zespole) i nie każdy ma kasę. bywa

xsar2000
Nowicjusz

Wysłany: Pon Mar 17, 2008 11:27 pm   

A w jakim to zespole tancza jesli mozna spytac.

gonia 
Solista Baletu

Związek z tańcem:
miłośnik
Wysłany: Wto Mar 18, 2008 3:45 pm   

hmmm, pomyślmy...
Fix, Puenta... i jeszcze kilka, ale nie potrafię ich wymienić z pamięci i na poczekaniu.
sorry, ale nie macie monopolu na taniec i czas się z tym pogodzić.
a może i nie chcą tańczyć w takiej szkole, która z głębokim 'poważaniem' myśli o innych zespołach [przynajmniej ja to tak odbieram z Twoich wypowiedzi] tylko dlatego, że w ich kadrze nie ma solistów Opery Nova.
Nie żebym coś miała przeciwko das- naprawdę super, że w Toruniu powstała szkoła tańca, ale proponuję trochę hmm... zrozumienia i otwarcia- nie jesteście jedyni.
Czasu brak. Bym chodziła, ale bywa- mam kilka innych zajęć, z czegoś zrezygnować trzeba.
to, że ktoś nie może chodzić do Waszej szkoły nie znaczy, że jest zły, że nie kocha tańca itd. po prostu życie jest jakie jest, nie każdy może.

lanka
Nowicjusz

Wysłany: Wto Mar 18, 2008 8:10 pm   

monopol na taniec?!

ee
a tak przy okazji, kiedyś gdzieś tu na forum czytałam, że podobno Puenta nie istnieje.
I co złego jest w tym, że sporo osób się cieszy, że otwarto nową szkołę tańca? To jest szansa dla tych nie tańczących...bo zazwyczaj w takich zespołach, które już dosyć długo istnieją, nie ma miejsc w grupach i trudno się dostać do takiej grupy jeśli w ogóle można.

gonia 
Solista Baletu

Związek z tańcem:
miłośnik
Wysłany: Wto Mar 18, 2008 9:40 pm   

zaraz, zaraz... a czy ja mówiłam, że jest coś złego w tym, że się wszyscy cieszą? też się z tego powodu cieszę, ale wkurza mnie ironia w postach xsar2000 gdy wspomina o innych zespołach.

xsar2000
Nowicjusz

Wysłany: Sro Mar 19, 2008 11:35 am   

Co wy tacy nerwowi na tych forach..;)

Wiecej luzu ludzie..;)

Ja jestem zeby tanczyc wszedzie - najlepiej jak by szkoly ze soba wspolpracowaly a nie konkurowaly - wymieniac sie instruktorami doswiadczeniem nie wspomne o choreografiach..:)

Jesli jako tancerz masz wiecej mozliwosci nauki to chyba lepiej

Jest jeszcze jedna Wielka Prawda - nie zawsze Mistrzowie Taneczni sa dobrymi nauczycielami i odwrotnie. :)

A w tym ze tanczymy glownie chodzi o dobra zabawe pasje fajna atmosferke i luuuuzik - no chyba ze chcemy na tym zarobi - to luzik sie konczy.

Pozdrawiam

gonia 
Solista Baletu

Związek z tańcem:
miłośnik
Wysłany: Sro Mar 19, 2008 1:01 pm   

ja jestem wyluzowana. ok, już kończę, bo zaraz zrobię niechcący wielką awanturę.
a chciałam jeszcze sporo powiedzieć :twisted:

Odpowiedz do tematu