|
www.balet.pl
forum miłośników tańca
|
Warsztaty GYROKINESIS(R) w Warszawie z Anna Achimowicz |
Autor |
Wiadomość |
achimowicz
Nowicjusz
|
Wysłany: Sro Mar 19, 2008 11:30 pm Warsztaty GYROKINESIS(R) w Warszawie z Anna Achimowicz
|
|
|
Serdecznie zapraszamy na Pierwsze w Warszawie warsztaty GYROKINESIS® !!!
W daniach 19-20 kwietnia 2008 z Anną Achimowicz (PL/A).
GYROKINESIS®
Ćwiczenia Gyrokinesis® zostały opracowane w latach 70 tych XX wieku przez Juliu Horvatha, łączące podstawowe zasady jogi, tańca, gimnastyki, tai-chi, chińskiej medycyny i filozofii wschodu. Metodologia Gyrokinesis®(znana dotąd na zachodzie jako 'Joga dla Tancerzy') pracuje z całym ciałem, poprzez siedem naturalnych elementów ruchu kręgosłupa: do przodu, do tyłu, w lewo, w prawo, skręt w lewo, skręrt w prawo, oraz okrężny, stymulując tym samym wewnętrzne organy ciała, aktywując system nerwowy oraz świadomie integrując oddech. Lekcja zaczynają się od samo-masażu, następnie cała uwaga jest skupiona na kręgosłupie i miednicy. Siedząc na niskich stołkach, lekcja mobilizuje caly kręgosłup poprzez serie ćwiczeń Arch/Curl, Twist, Łuków, Gięć, Spiral, Skrętów. Serie ćwiczeń odbywają się w pozycjach stojących, leżących I siedzących.
Gyrokinesis® dodaje energii, dotlenia cały organizm i reedukuje ciało by poruszało się płynnie, z siłą i relaksacją jednocześnie! Każdy wez względu na wiek, płeć czy stopień doświadczenia w pracy z ciałem może czerpać z niego profity. Gyrokinesis® daje kompleksowy trening dla ciała, jak żadna inna forma fitness czy tańca!
Anna Achimowicz
Niezależna tancerka, choreograf, nauczyciel tańca, instruktorka GYROKINESIS®. Absolwentka 2 letniego Kursu Instruktorskiego tańca współczesnego Miniesterstwa KiDzN w Warszawie, Kursu Laban Movement Analysis LMA z Janet Kaylo. Po raz pierwszy z Systemem pracy z ciałem GYROKINESIS® spotkała się w 2003 roku pracując z Johannesem Randolfem z Austrii, później również z Randi R.–Liebnau z GYROTONIC®. Wiedza GYROKINESIS® radyklanie zmieniła na lepsze życie I pracę z ciałem. Anna prowadzi zajęcia indywidualne z klientami Gyrokinesis®, również w ramach praktyki prywatnej, a także zajęcia grupowe na różnorodnych kursach organizowanych na terenie Polski i Austrii.
Jesli chcesz się dowiedzieć się więcej o systemie Gyrokinesis® I wydarzeniach w Polsce napisz na achimowicz@gyrokinesis.pl lub odwiedź http://www.gyrokinesis.pl
Data: 19 – 20 kwiecień
Cena: 240zł (2x5h/dziennie)
Miejsce: Strefa Jogi
Instruktorka: Anna Achimowicz (PL/A)
Zgłoszenia prosimy przesyłać na adres strefajogi@strefajogi.eu
Liczba miejsc ograniczona.
Strefa Jogi
ul.Bukowińska 26C (stacja metra – Wilanowska)
Warszawa
http://www.strefajogi.pl
GYROTONIC® oraz GYROKINESIS® są zarejestrowanymi znakami szczególnymi Gyrotonic Sales Corp. i są używane za jej zgodą i autoryzają. |
Ostatnio zmieniony przez achimowicz Czw Mar 20, 2008 10:14 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
 |
Tranquility
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem: uczeń/tancerz
|
Wysłany: Sro Mar 19, 2008 11:45 pm
|
|