www.balet.pl Strona Główna www.balet.pl
forum miłośników tańca

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Czajori
Wto Mar 04, 2008 1:46 pm
dance avenue school - Toruń
Autor Wiadomość
lanka
Nowicjusz

Wysłany: Sro Mar 19, 2008 4:51 pm   

no to mów ;) nikt się przecież nie chcę kłócić :)
pozdrawiam ;]

karolinkaaa 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
miłośnik,uczeń
Wysłany: Sro Mar 19, 2008 9:02 pm   

Może ja się wypowiem,ponieważ kilka razy byłam w tej szkole.
Po 1: może owszem jest dobra kadra,aczkolwiek jest przemądrzała i zniechęca do tańca.Owszem mi,która tańczę 10 lat,ostry,niemiły i arogancki trener nie zniechęci do tańca.Jednak początkujące osoby...
Po 2: Tak jak wspominała już Gosia.Jest wiele osób,które mają już swoje zespoły.I akurat zespołów amatorskich w Toruniu nie jest mało.
A po 3: Zbierają osoby do grupy baletowej,tak?No proszę,proszę, a przecież szanowany trener powiedział mi,że tylko zaawansowani mogą na te zajęcia chodzić,tylko po szkołach baletowych...( notabene,kto po OSB chodzi do takiej szkoły?!)...
Myślę jednak,że bardzo fajnie,że powstała taka szkoła i na pewno się do niej w przyszłym roku wybiorę. Aczkolwiek wspaniała to ona nie jest.Czekajmy,może się coś zmieni.

gunia1989 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
uczeń miłośnik
Wysłany: Sro Mar 26, 2008 6:33 pm   

A ja polecam wszystkim zajęcia z modern jazz, które odbywają się w piątki o 18:30. Sama na nie uczęszczam i jestem zadowolona. Dobry wstęp do trenowania baletu, ponieważ ćwiczy się dużo klasyki do tego ćwiczenia wzmacniające, rozciągające i bardzo miła atmosfera... :)
Pozdrawiam

wiewiurka1 
Nowicjusz

Wysłany: Pią Mar 28, 2008 4:49 pm   

Oj... co tu się stresować i psioczyć na siebie. Ja tam myśle, że zajęcia są bardzo sympatyczne, kadra również. Gdyby trener nie był wymagający to po miesiącu treningu tuptalibyśmy z nogi prawej na lewą, a tak umiemy już "nieźle" zatańczyć 9sekundowy układ :wink: i na każdych zajęciach uczymy się nowych inspirujących stylów :) Nie mam pojęcia jak jest w grupach "zaawansowanych", ale w tych poczatkujacych jest bardzo miło i pot się leje i widać efekty. Osobiście polecam wszytkim, którzy lubią tańczyć i wszystko... :D

Aga19.09.
Nowicjusz

Związek z tańcem:
nowicjusz
Wysłany: Pią Mar 28, 2008 8:09 pm   

Prawda jest taka, że jeśli ktoś chce się do czegoś przyczepić to zawsze coś znajdzie... A ja myślę, ze w tym wszystkim chodzi po prostu o to, żeby tańczyć jeśli tylko się o tym marzy i ma się na to szansę. Bez względu na to czy ktoś chce tańczyć zawodowo czy też nie.
W każdym bądź razie zgadzam się w 100% z Wiewiurką1 :wink: Jestem osobą początkującą jak większość osób w grupie. Trener ma z nas często ubaw po pachy, ale bardzo dobrze uczy i widać już efekty - układ w 9 sekund! :wink: Nie jest łatwo, ale kto powiedział, że będzie. Chodzę na zajęcia żeby sie czegoś nauczyć i tańczyć, bo zawsze o tym marzyłam. Dlatego tez cieszę się bardzo, że taka szkoła powstała. Pozdrawiam wszystkich, którzy uwielbiają tańczyć... :D

GwiazdkaNadia 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
miłośnik
Wysłany: Pon Maj 26, 2008 8:30 am   

Powie coś ktoś konkretnie o grupie dla starszych z klasyki? Czy dla starszych to oznacza od razu dla zaawansowanych? Czy mogą tak też chodzić ludzie powyżej 16 lat, którzy jeszcze nie tańczyli? Bo konkretnie nikt tego czyba nie powiedział. Jak w ogóle jest na klasyce? Pożądnie, jak w OSB? Czy różnią się bardzi te zajęcia?

justis
Nowicjusz

Wysłany: Wto Lip 08, 2008 11:26 pm   

Z tego co mi wiadomo to Puenta zmieniła się w Teatr tańca (taki młodszy Teatr tańca Efekt hehe)
a grupa baletowa jest dla małych dzieciaczków,ale niestety nie mogę sobie przypomnieć nazwy :)

Odetta i Odylia
Nowicjusz

Wysłany: Nie Wrz 28, 2008 10:14 pm   

Cześć fanatycy tańca!
Strasznie chciałabym się zapisć na klasykę i jazz?
Czy zajęcia nadal prowadzi pani Tłokińska i pan Łukowski?
No i kiedy się one odbywają?!
Nie mogłam nic znależć na stronie szkoły :(

lailana 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
instruktor oriental
Wysłany: Nie Sty 02, 2011 5:23 pm   

odkopuje stary temat, bo poszukuje szkoły/kursu baletu klasycznego w Toruniu [zajęcia dla początkujących-dorosłych]; czy szkoła dance avenue school nadal istnieje? Bo jakoś w necie nie mogę jej znaleźć a link który podałyście jest już nieaktualny...

karolinkaaa 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
miłośnik,uczeń
Wysłany: Pon Sty 03, 2011 7:23 pm   

Niestety( a może stety), owa szkoła już nie istnieję.

lailana 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
instruktor oriental
Wysłany: Nie Sty 23, 2011 8:54 pm   

a istnieją jakiekolwiek i gdziekolwiek zajęcia dla dorosłych?

lailana 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
instruktor oriental
Wysłany: Nie Sty 23, 2011 8:56 pm   

a istnieją jakiekolwiek i gdziekolwiek zajęcia dla dorosłych?

Inulek 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
tancerz
Wysłany: Sro Sty 26, 2011 12:26 pm   

O klasyce nic mi nie wiadomo w Toruniu, ale są świetne zajęcia z jazz dance'u z Piotrem Jagielskim (także dla dorosłych) w jego szkole, gdzie jest naprawdę sporo klasyki. Polecam

gonia 
Solista Baletu

Związek z tańcem:
miłośnik
Wysłany: Sob Mar 05, 2011 9:11 pm   

Uczęszcza ktoś/uczęszczał do owego przybytku-cuda zwącego się Jagielski DanceProject? Weszłam na ich stronę i kusi mnie klasyczny (Angelina Wieliczko- Skinder) albo współczesny (Marta Pańka) ale nie wiem, czy warto? I czy w ogóle poziom początkujący to nie jest tylko dla nieletnich? Jak w tej chwili wygląda cenowo? 90zł za 4 zajęcia w miesiącu to dużo? (trochę nie jestem "na czasie" z informacjami)
Ostatnio zmieniony przez gonia Nie Mar 06, 2011 1:50 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Inulek 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
tancerz
Wysłany: Nie Mar 06, 2011 12:06 am   

Witam,
Ja mam przyjemność uczęszczać do owego przybytku, zwącego się Jagielski Dance Project :wink: , ale na jazz. Miałam okazję brać udział w kilku zajęciach ze współczesnego u Marty Pańki i myślę, że naprawdę świetnie je prowadzi (polecam). O balecie na razie nic nie wiadomo, bo ruszają dopiero za 1,5 tygodnia. Pani Angelina jawi się sympatycznie - na razie tylko tyle mogę powiedzieć :) Balet jest podzielony na grupy: dla dzieci oraz dla młodzieży/dorosłych (od lat 13 wzwyż). Porównując wiek ludzi w grupach np. z jazzu, trudno powiedzieć, żeby były to zajęcia dla "nieletnich" - mamy ludzi od lat 13 do 30, a średnia wieku to ok. 20 lat :) Sądzę, że balet również przyciągnie ludzi dojrzałych, chcących spróbować czegoś nowego.
Co do cen, myślę, że są porównywalne do innych tego typu "fabryk tańca" :) w Toruniu. Ale jak to jest w innych miastach - zupełnie się nie orientuję.
Pozdrawiam!

lailana 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
instruktor oriental
Wysłany: Nie Mar 06, 2011 10:08 am   

gonia napisał/a:
Uczęszcza ktoś/uczęszczał do owego przybytku-cuda zwącego się Jagielski DanceProject? Weszłam na ich stronę i kusi mnie klasyczny (Angelina Wieliczko- Skinder) albo współczesny (Marta Pańka) ale nie wiem, czy warto? I czy w ogóle poziom początkujący to nie jest tylko dla nieletnich? I w ogóle jak w tej chwili wygląda cenowo? 90zł za 4 zajęcia w miesiącu to dużo? (trochę nie jestem "na czasie" z informacjami)

jeśli chodzi o klasykę to nawet 80zl:) myślę ze to nie jest drogo jak za półtorej godziny... ja już się zapisałam i myślę że nie będę żałować bo szkoła ma bardzo dobra opinię:)

mefiance93
Nowicjusz

Wysłany: Czw Mar 10, 2011 6:01 pm   

Tez sie zapisalam na klasyka i mam nadzieje, ze nie bede zalowala.

Do zobaczenia w poniedzialek.;p

Odpowiedz do tematu