www.balet.pl Strona Główna www.balet.pl
forum miłośników tańca

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Salsa Kings
Autor Wiadomość
Isabelle 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
Miłośniczka baletu.
Wysłany: Nie Cze 08, 2008 8:13 pm   Salsa Kings

W Gdyni funkcjonuje szkoła tańca "The Salsa Kings" . Jak mówi sama nazwa , nauczają tam głównie salsy , ale znalazłam również grupę tańca współczesnego , do której chcę się zapisać od września . Zajęcia prowadzi p. Anna Steller.

Czy znacie tę szkołę , jakie są Wasze opinie ?

Czajori 
Solista Baletu

Związek z tańcem:
na całe życie! :)
Wysłany: Sro Cze 11, 2008 9:26 pm   

Temat powinien być raczej w Tańcu Współczesnym albo w Innych formach tańca...Ania Steller (obecnie Welizarowicz :) ) tańczyła u Leszka Bzdyla, więc jeśli ktoś lubi taką estetykę (contemporary) to myślę, że będzie zadowolony. Dla mnie np. na jej zajęciach było za mało tańca, a za dużo interpretacji ruchu, takiego bardziej ruchu scenicznego.

.:Agga:. 
Solista Baletu

Związek z tańcem:
uczeń
Wysłany: Sro Cze 11, 2008 9:49 pm   

Jesli chcesz sie czegos nauczyc to zdecydowanie odradzam Salsa Kings. Szkola nastawiona na robienie "kasy". Np na zajeciach z jazzu i tanca wspolczesnego sa dokladnie te same uklady. Nic nie jest tlumaczone, tylko odbebniony uklad.
Jesli chcialabys uczyc sie tam salsy to polecam - ale tylko ze "starymi" instruktorami, naprawde wiele mozna sie nauczyc. Wszelkie inne formy tanca lepiej sobie odpuscic chyba ze chcesz poprostu sie poruszac a nie nauczyc sie czegos konkretnego.

Jesli zalezy ci na wspolczesnym to sa inne znacznie lepsze zajecia ;)

Nemo 
Adept Baletu

Wysłany: Sro Cze 11, 2008 11:06 pm   

Ja niestety mam również kiepskie doświadczenia z tą szkoła i to z dwóch stron. Jeżeli chodzić tam na zajęcia to tylko salsa.
Myślałam, że zajęcia z Anią będą tam całkiem fajne i sama chciałam się wybrać od przyszłego roku (pomimo wcześniejszych doświadczeń), także czekam na więcej opinii.

Isabelle 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
Miłośniczka baletu.
Wysłany: Czw Cze 12, 2008 7:46 am   

:roll: w sumie to na innych stronach czytałam podobne opinie.
A w trójmieście to co byście polecali jeżeli chodzi o naukę tańca współczesnego z elementami klasyki ?

malach15 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
miłośnik
Wysłany: Czw Cze 12, 2008 6:54 pm   

poznałam Anie osobiście- jest świetn tancerką i nauczycielką. niestety salsa kings jest studiem komercyjnym i Ania "musi" prowadzić zajęcia "pod grupę". ma taki "prikaz". a szkoda - bo może bardzo dużo wiedz przekazać.
można ją zobaczyc 13 i 14 czerwca w żaku - projekt Good Girl Killer

Śnieżka_19 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
miłośnik
Wysłany: Czw Sty 29, 2009 10:17 am   

ja chodze do filii w gdansku, ale na inne zajecia niz salsa i wspolczesny. generalnie nie polecam jesli ktos chce sie czegos nauczyc, bo jesli chce tak sobie w wolnym czasie sie poruszac to jak najbardziej. od stycznia wszystko podrozalo o 5zl, a wiec moja grupa placi 85 zl za zajecia raz w tygodniu, na nieforemnej sali, ktora ma taki ksztalt ze zeby widziec instruktorke wszyscy tlocza sie na polowie, bez luster, na sliskiej albo uwalonej woskiem podlodze (nie wiem czemu to ma sluzyc, moze grupa przed nami potrzebuje, ale mi nie sprawia przyjemnosci lezenie na tym). srednio co trzecie zajecia naszej prowadzacej nie ma i sa zastepstwa, a kazdy instruktor ten sam uklad tanczy troche inaczej, na co innego zwraca uwage i czasem nie wiadomo ktora wersje wybrac. a jak juz mamy zajecia z nasza prowadzaca to tanczy ona w luznej bluzce i szerokich dresach - ja nie widze jak ona pracuje biodrami, nogami, czy ma proste czy ugiete kolana, a to istotne.

ostatnio dodatkowo sie wkurzylam, co pol roku studio organizuje pokazy, i my mialysmy wystepowac jako jedyna taka grupa w calym studio (nasz styl w gdyni zamkneli bo bylo za malo osob - bylo 10, a musi byc 15). pozniej ogladam filmik z pokazu, a tam jakas grupa tanczy nasz uklad! skoro jest tylko jedna grupa tanczaca taki styl, to jak inna moze tanczyc to samo :shock:

a z tego co widzialam na stronie, to ania steller jest wymieniona jako instryktor, ale zadnej grupy nie ma, modern prowadzi dagmara merda.

md
Nowicjusz

Wysłany: Czw Sty 29, 2009 11:55 pm   

Ja polecam szkołę tango z Gdyni mają przyzwoite ceny i fajnych instruktorów , a przez ferir organizują wszystkie zajęcia bezplatnie.

junior-ka 
Nowicjusz

Wysłany: Sob Kwi 04, 2009 10:54 pm   Dni otwarte w Dance Avenue

5.04.2009 GDYNIA

15.00 - 20.00

JAZZ, BRODWAY JAZZ , LYRICAL JAZZ, STRETCHING i wiele innych, przyjdź na bezpłatne zajęcia !

Odpowiedz do tematu