www.balet.pl Strona Główna www.balet.pl
forum miłośników tańca

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Letnia Szkoła Tańca w Koszęcinie 2007
Autor Wiadomość
a.k.
Adept Baletu

Wysłany: Nie Kwi 01, 2007 5:32 pm   

opiekun chyba nie musi z Tobą ćwiczyć, może być w ogóle niezwiązany z tańcem...tak myślę.

* a jedzenie jest o.k.? gdzie się jada w ogóle jeśli wybiera się opcję:
"warsztaty, wyżywienie i noclegi"?

Tranquility 
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem:
uczeń/tancerz
Wysłany: Nie Kwi 01, 2007 5:47 pm   

i jakie warunki przy zakwaterowaniu są w tej opcji ? ilo osobowe pokoje ?

- A sztuka? - zapytał.
- Jest chorobą.

Columbina 
Solista Baletu

Związek z tańcem:
nauczyciel baletu
Wysłany: Nie Kwi 01, 2007 5:54 pm   

Oj Tranq... Widzę, że się "napaliłeś" na te warsztaty :) To dobrze :) ja w sumie też, ale żadna baletnica nie chce ze mną jechać (mówią, że wolą Bytom), a rodzice mnie samej nie puszczą (przecież ja jestem taka mała :lol: ) ale myślę, że jestem na dobrej drodze i chociaż jedną przekabace, żeby z Columbinką pojechała :D

EDIT: to mój 500 post :]

arabeseczka
Nowicjusz

Wysłany: Nie Kwi 01, 2007 7:08 pm   

makova, ja mam 16 lat i sympatyczna pani udzieliła mi dosyć wyczerpującej i dla mnie niezbyt dobrej informacji, że muszę mieć opiekuna, który będzie za mnie odpowiadał :D podobno w tamtym roku tak nie było, ale uczą sie na błędach... a w moim wypadku raczej wyklucza to wzięcie udziału w tych warsztatach :( może ktoś mnie weźmie pod swoje opiekuńcze skrzydła?

M. 
Koryfej

Wysłany: Wto Kwi 03, 2007 12:45 am   

Myśle, że na pewno znajdziecie jakiegoś pełnoletniego uczestnika, który na 100% jedzie i weźmie odpowiedzialność za Was... ja dopiero rozważam wszystkie wakacyjne opcje, ale gdyby się zdarzyło, że trafię do Koszęcina, nie widziałabym w tym żadnego problemu.

45 złotych za dzienne wyżywienie - a dobre posiłki? czy może bardziej opłaca się wyżywić samemu? Jest w Koszęcinie jakiś dobry bar mleczny?

Tranquility 
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem:
uczeń/tancerz
Wysłany: Nie Kwi 08, 2007 10:30 pm   

hm... widzę, że niezła "paczka" forumowiczów się szykuje na te warsztaty. i fajnie. będzie wesoło. heh :D :D

dostałem od nich maila, że zakwaterowanie jest w pokojach 1 lub 2 osobowych (nie napisali, czy na zamku, czy gdzieś... ), a jedzenie na zamku gdzieś. Może ktoś wie jak tam żywią... ? :) :roll: :D

- A sztuka? - zapytał.
- Jest chorobą.

a.k.
Adept Baletu

Wysłany: Wto Kwi 10, 2007 9:42 am   

ja kiedyś tam jadałam:)
było całkiem dobre (stołówka na terenie zamku) ale to było ...ekhm...7 lat temu chyba...

kiki
Nowicjusz

Wysłany: Sro Kwi 11, 2007 12:27 am   

Hejka
Bylam,sprawdzilam i...hmm...
Jedzenie dobre,warunki w ktorych mieszkalam zle(wybralam najtansza wtedy wersje-teraz takiej opcji nie ma i w ogole w innym miejscu sa noclegi)
Warunki do tanczenia i zajec,bardzo dobre(sala baletowa ma klimatyzację)
Zajecia:
-wspołczesny(gr zaaw)wcalale nie bylo ciezko,monotonnie-zawiodlam sie
-ludowy-super,ciekawie,super atmosfera,duzo sie nauczylam
-balet-super,nie zbyt skomplikowane cwiczenia wyciskaly resztki potu
-joga-dla bardziej zaawansowanych,moj brak cierpliwosci mnie wykonczyl ale nie bylo zle chociaz "pokemona" nie udalo mi sie zrobic;)
Nie wiem jak bedzie w tym roku.Ale bardzo sie wkurzylam bo jest cholernie drogo.Nie pojade sprawdze cos innego czego jeszcze nie znam.
A propos baru mlecznego...nie znalazlam ,ew.bar z zapiekankami.
Pozdrawiam

Tranquility 
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem:
uczeń/tancerz
Wysłany: Sro Kwi 11, 2007 4:39 pm   

w tym roku jest jeszcze broadway jazz.
a dlaczego współczesny był monotonny ?

- A sztuka? - zapytał.
- Jest chorobą.

Columbina 
Solista Baletu

Związek z tańcem:
nauczyciel baletu
Wysłany: Czw Kwi 12, 2007 11:07 am   

Hmm...
Pobrałam kartę zgłoszeń z ich strony i jest tam napisane, że opcja warsztaty i nocleg (bez wyżywienia) jest dostępna tylko dla GOSiR Koszęcin. Czy to znaczy, że ja nie mogę sobie zrezygnować z posiłków i jeść je we własnym zakresie?

Aga
Adept Baletu

Wysłany: Czw Kwi 12, 2007 9:29 pm   

Ktoś wie co oznacza "GOSiR Koszęcin"?Mieszkam niedaleko Koszęcina i nie mam pojęcia co to oznacza...
EDIT:
Przepraszam ale juz wiem - Gminny Ośrodek Sportu i Rekreacji w Koszęcinie :oops:

Columbino wydaje mi się,że chodzi raczej o miejsce zakwaterowania.Tzn. w Gminnym Ośrodku Sportu i Rekreacji w Koszęcinie. Ja tak to rozumiem ale mogę sie mylić

milton 
Corps de Ballet

Związek z tańcem:
uczeń-ekstern w osb
Wysłany: Czw Kwi 12, 2007 11:27 pm   

Ja dziś wysłałem wreszcie to zgłoszenie na poczcie.
p.s. Widzę że ni tylko ja wybrałem wersję z noclegiem bez wyżywienia (bądź co bądź 350zł na 10 dni to jednak sporo) ;)

kiki
Nowicjusz

Wysłany: Sob Kwi 14, 2007 10:17 pm   

pytales dlaczego monotonny...
Dlatego ze przez caly tydzien lekcja sie nie zmieniala i w kolko robisz te same cwiczenia,bez konkretnego rozwoju lekcji.Dla mnie bylo monotonnie.Uwazam ze te warsztaty sa dobre dla osob poczatkujacych wspolczesny lub sredniozaaw.dla bardziej wymagajacych...nie bardzo.Pojedziecie-zobaczycie.Moze w tym roku sie cos zmini.Tak czy inaczej atmosfera baardzo mila i mozna tam poprostu odpoczac.
A ten GOSiR to nawet nie wiem gdzie jest...
Pozdrawiam
PS Jesli wiecie cos wiecej na temat jakis nowych warsztatow tanca w wakacje to dajcie znac pozdrawiam:)

mała_mi
Nowicjusz

Wysłany: Nie Kwi 22, 2007 3:17 pm   

czesc, bardzo chciałabym pojechac na te warsztaty z tanca ludowego, ale niestety nie mam jeszcze 18 lat:( a tak wogle to czy ktos wybiera się konkretnie na ten moduł z tanca ludowego? I czy może nie wiecie na jakim stopniu zaawansowania trzeba być, aby wziąć udział w tych warsztatach?
Ostatnio zmieniony przez mała_mi Pon Cze 30, 2008 3:17 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Tranquility 
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem:
uczeń/tancerz
Wysłany: Nie Kwi 22, 2007 9:54 pm   

stopnie zaawansowania są różne, zależnie od programu jaki wybierzesz...

- A sztuka? - zapytał.
- Jest chorobą.

neda
Adept Baletu

Związek z tańcem:
Uczeń
Wysłany: Pon Kwi 23, 2007 9:36 am   

Ja dzisiaj wysyłam zgłoszenie :) A jak inni już wysłaliście?

Tranquility 
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem:
uczeń/tancerz
Wysłany: Sob Maj 19, 2007 3:40 pm   

czy ktoś z forum wybiera się na te warsztaty?

- A sztuka? - zapytał.
- Jest chorobą.

Nati 
Koryfej

Związek z tańcem:
czynny! SB+OEB
Wysłany: Sob Maj 19, 2007 6:14 pm   

brzmi fajnie, ale to tylko dla pełnoletnich.... :( poza tym profesjonaliści czyli zapewne Ci po OSB mają o wiele fajniejszy program od Programu II-a na ten nie pojechałabym bo mi się nie podoba....
Dlatego chwalę taniec...

AguśKa
Nowicjusz

Wysłany: Czw Lip 26, 2007 7:07 pm   

Byłam w tym roku i POLECAM wszytskim na przyszłość. Było świetnie,pedagodzy super,wyciskali z nas resztki sił w te upały!GOSiR to ośrodek przy malowniczym kapielisku,rzece w lesie-super ,przyjezdał po nas busik na zajecia. Pojechałam tam ze wzgledu na prowadzone zajecia przez Panią Milene i Kasie i oczywiscie sie niezawiodłam ale wszytscy byli sympatyczni. Pan Roman od jogi powykrecał nas strasznie no ale tak miało być a najbardziej zadowolona byłam,że nauczyłam sie broadway jazzu 8) Na zakończenie był koncert,można było sie zaprezentowac na scenie:) Polecam!

sari
Adept Baletu

Związek z tańcem:
uczennica KT
Wysłany: Pią Lip 27, 2007 10:59 am   

Ja również polecam. :)
Choć z początku było ciężko, mięśnie i organizm jakoś się w końcu przyzwyczaiły i teraz jest problem, bo warsztatów brak. :(
Prawie wszystkie zajęcia mi się podobały (z wyjątkiem Brodway jazzu- co kto lubi), więc z chęcia pojechałabym tam za rok. ;) Jestem bardzo zadowolona z projekcji filmowych- prawie żadnego filmu/baletu tam wyświetlanego wcześniej nie widziałam. I pomimo pewnych niewielkich niedogodności związanych z dojeżdżaniem do Zamku (czyli noclegiem dość odległym od miejsca zajęć) warunki były świetne: piękne, nowe i przestronne sale, cały asortyment do jogi na miejscu :D , fantastyczna sala baletowa (!!), śliczna okolica... I pogoda też nie zrobiła nam większych niespodzianek. ;) No, i towarzystwo również udane!
Pozdrawiam więc wszystkich warsztatowiczów i GOSiRowców. ;)

Micloj
Nowicjusz

Wysłany: Czw Maj 01, 2008 1:43 pm   

Wybiera się ktoś w tym roku na opisywane tutaj warsztaty ??

mała_mi
Nowicjusz

Wysłany: Pon Cze 30, 2008 3:15 pm   

Ja wybieram się na Warsztaty polskich tańców ludowych i narodowych. Tzn. zostałam już zakwalifikowana i jestem pewna, że jadę. Zapowiada się ciekawie, więc myślę, że warsztaty będą udane. Czy wybiera się ktoś jeszcze?

Odpowiedz do tematu