Letnia Szkoła Tańca w Koszęcinie 2007 |
Autor |
Wiadomość |
a.k.
Adept Baletu

|
Wysłany: Nie Kwi 01, 2007 5:32 pm
|
|
|
opiekun chyba nie musi z Tobą ćwiczyć, może być w ogóle niezwiązany z tańcem...tak myślę.
* a jedzenie jest o.k.? gdzie się jada w ogóle jeśli wybiera się opcję:
"warsztaty, wyżywienie i noclegi"? |
_________________ Gdy wypowiesz jej imię - znika |
|
|
|
|
 |
Tranquility
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem: uczeń/tancerz
|
Wysłany: Nie Kwi 01, 2007 5:47 pm
|
|
|
i jakie warunki przy zakwaterowaniu są w tej opcji ? ilo osobowe pokoje ? |
|
|
|
|
 |
Columbina
Solista Baletu

Związek z tańcem: nauczyciel baletu
|
Wysłany: Nie Kwi 01, 2007 5:54 pm
|
|
|
Oj Tranq... Widzę, że się "napaliłeś" na te warsztaty To dobrze ja w sumie też, ale żadna baletnica nie chce ze mną jechać (mówią, że wolą Bytom), a rodzice mnie samej nie puszczą (przecież ja jestem taka mała ) ale myślę, że jestem na dobrej drodze i chociaż jedną przekabace, żeby z Columbinką pojechała
EDIT: to mój 500 post :] |
|
|
|
|
 |
arabeseczka
Nowicjusz
|
Wysłany: Nie Kwi 01, 2007 7:08 pm
|
|
|
makova, ja mam 16 lat i sympatyczna pani udzieliła mi dosyć wyczerpującej i dla mnie niezbyt dobrej informacji, że muszę mieć opiekuna, który będzie za mnie odpowiadał podobno w tamtym roku tak nie było, ale uczą sie na błędach... a w moim wypadku raczej wyklucza to wzięcie udziału w tych warsztatach może ktoś mnie weźmie pod swoje opiekuńcze skrzydła? |
_________________ Mądrość to umiejętność właściwego wykorzystania inteligencji. |
|
|
|
|
 |
M.
Koryfej

|
Wysłany: Wto Kwi 03, 2007 12:45 am
|
|
|
Myśle, że na pewno znajdziecie jakiegoś pełnoletniego uczestnika, który na 100% jedzie i weźmie odpowiedzialność za Was... ja dopiero rozważam wszystkie wakacyjne opcje, ale gdyby się zdarzyło, że trafię do Koszęcina, nie widziałabym w tym żadnego problemu.
45 złotych za dzienne wyżywienie - a dobre posiłki? czy może bardziej opłaca się wyżywić samemu? Jest w Koszęcinie jakiś dobry bar mleczny? |
|
|
|
|
 |
Tranquility
ADMINISTRATOR

|
Wysłany: Nie Kwi 08, 2007 10:30 pm
|
|
|
hm... widzę, że niezła "paczka" forumowiczów się szykuje na te warsztaty. i fajnie. będzie wesoło. heh
dostałem od nich maila, że zakwaterowanie jest w pokojach 1 lub 2 osobowych (nie napisali, czy na zamku, czy gdzieś... ), a jedzenie na zamku gdzieś. Może ktoś wie jak tam żywią... ? |
|
|
|
|
 |
a.k.
Adept Baletu

|
Wysłany: Wto Kwi 10, 2007 9:42 am
|
|
|
ja kiedyś tam jadałam:)
było całkiem dobre (stołówka na terenie zamku) ale to było ...ekhm...7 lat temu chyba... |
_________________ Gdy wypowiesz jej imię - znika |
|
|
|
|
 |
kiki
Nowicjusz
|
Wysłany: Sro Kwi 11, 2007 12:27 am
|
|
|
Hejka
Bylam,sprawdzilam i...hmm...
Jedzenie dobre,warunki w ktorych mieszkalam zle(wybralam najtansza wtedy wersje-teraz takiej opcji nie ma i w ogole w innym miejscu sa noclegi)
Warunki do tanczenia i zajec,bardzo dobre(sala baletowa ma klimatyzację)
Zajecia:
-wspołczesny(gr zaaw)wcalale nie bylo ciezko,monotonnie-zawiodlam sie
-ludowy-super,ciekawie,super atmosfera,duzo sie nauczylam
-balet-super,nie zbyt skomplikowane cwiczenia wyciskaly resztki potu
-joga-dla bardziej zaawansowanych,moj brak cierpliwosci mnie wykonczyl ale nie bylo zle chociaz "pokemona" nie udalo mi sie zrobic;)
Nie wiem jak bedzie w tym roku.Ale bardzo sie wkurzylam bo jest cholernie drogo.Nie pojade sprawdze cos innego czego jeszcze nie znam.
A propos baru mlecznego...nie znalazlam ,ew.bar z zapiekankami.
Pozdrawiam |
_________________ ...więc nauczmy się tańczyć,bo cóż aniołowie poczną z nami w niebie?... |
|
|
|
|
 |
Tranquility
ADMINISTRATOR

|
Wysłany: Sro Kwi 11, 2007 4:39 pm
|
|
|
w tym roku jest jeszcze broadway jazz.
a dlaczego współczesny był monotonny ? |
|
|
|
|
 |
Columbina
Solista Baletu

Związek z tańcem: nauczyciel baletu
|
Wysłany: Czw Kwi 12, 2007 11:07 am
|
|
|
Hmm...
Pobrałam kartę zgłoszeń z ich strony i jest tam napisane, że opcja warsztaty i nocleg (bez wyżywienia) jest dostępna tylko dla GOSiR Koszęcin. Czy to znaczy, że ja nie mogę sobie zrezygnować z posiłków i jeść je we własnym zakresie? |
|
|
|
|
 |
Aga
Adept Baletu

|
Wysłany: Czw Kwi 12, 2007 9:29 pm
|
|
|
Ktoś wie co oznacza "GOSiR Koszęcin"?Mieszkam niedaleko Koszęcina i nie mam pojęcia co to oznacza...
EDIT:
Przepraszam ale juz wiem - Gminny Ośrodek Sportu i Rekreacji w Koszęcinie
Columbino wydaje mi się,że chodzi raczej o miejsce zakwaterowania.Tzn. w Gminnym Ośrodku Sportu i Rekreacji w Koszęcinie. Ja tak to rozumiem ale mogę sie mylić |
|
|
|
|
 |
milton
Corps de Ballet

Związek z tańcem: uczeń-ekstern w osb
|
Wysłany: Czw Kwi 12, 2007 11:27 pm
|
|
|
Ja dziś wysłałem wreszcie to zgłoszenie na poczcie.
p.s. Widzę że ni tylko ja wybrałem wersję z noclegiem bez wyżywienia (bądź co bądź 350zł na 10 dni to jednak sporo) |
_________________ Bycie TANCERZEM nie jest kwestią posiadanych w danej chwili umiejętności, lecz STANEM UMYSŁU i gotowości poświęcenia życia dla tańca..... |
|
|
|
|
 |
kiki
Nowicjusz
|
Wysłany: Sob Kwi 14, 2007 10:17 pm
|
|
|
pytales dlaczego monotonny...
Dlatego ze przez caly tydzien lekcja sie nie zmieniala i w kolko robisz te same cwiczenia,bez konkretnego rozwoju lekcji.Dla mnie bylo monotonnie.Uwazam ze te warsztaty sa dobre dla osob poczatkujacych wspolczesny lub sredniozaaw.dla bardziej wymagajacych...nie bardzo.Pojedziecie-zobaczycie.Moze w tym roku sie cos zmini.Tak czy inaczej atmosfera baardzo mila i mozna tam poprostu odpoczac.
A ten GOSiR to nawet nie wiem gdzie jest...
Pozdrawiam
PS Jesli wiecie cos wiecej na temat jakis nowych warsztatow tanca w wakacje to dajcie znac pozdrawiam:) |
_________________ ...więc nauczmy się tańczyć,bo cóż aniołowie poczną z nami w niebie?... |
|
|
|
|
 |
mała_mi
Nowicjusz
|
Wysłany: Nie Kwi 22, 2007 3:17 pm
|
|
|
czesc, bardzo chciałabym pojechac na te warsztaty z tanca ludowego, ale niestety nie mam jeszcze 18 lat:( a tak wogle to czy ktos wybiera się konkretnie na ten moduł z tanca ludowego? I czy może nie wiecie na jakim stopniu zaawansowania trzeba być, aby wziąć udział w tych warsztatach? |
Ostatnio zmieniony przez mała_mi Pon Cze 30, 2008 3:17 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
 |
Tranquility
ADMINISTRATOR

|
Wysłany: Nie Kwi 22, 2007 9:54 pm
|
|
|
stopnie zaawansowania są różne, zależnie od programu jaki wybierzesz... |
|
|
|
|
 |
neda
Adept Baletu
Związek z tańcem: Uczeń
|
Wysłany: Pon Kwi 23, 2007 9:36 am
|
|
|
Ja dzisiaj wysyłam zgłoszenie A jak inni już wysłaliście? |
_________________ "W tańcu każdy krok wybiega w przyszłość..." |
|
|
|
|
 |
Tranquility
ADMINISTRATOR

|
Wysłany: Sob Maj 19, 2007 3:40 pm
|
|
|
czy ktoś z forum wybiera się na te warsztaty? |
|
|
|
|
 |
Nati
Koryfej
Związek z tańcem: czynny! SB+OEB
|
Wysłany: Sob Maj 19, 2007 6:14 pm
|
|
|
brzmi fajnie, ale to tylko dla pełnoletnich.... poza tym profesjonaliści czyli zapewne Ci po OSB mają o wiele fajniejszy program od Programu II-a na ten nie pojechałabym bo mi się nie podoba.... |
_________________ Taniec wymaga człowieka chętnego,
szlachetnego, opanowanego;
człowieka o zrównoważonych siłach.
Dlatego chwalę taniec... |
|
|
|
|
 |
AguśKa
Nowicjusz
|
Wysłany: Czw Lip 26, 2007 7:07 pm
|
|
|
Byłam w tym roku i POLECAM wszytskim na przyszłość. Było świetnie,pedagodzy super,wyciskali z nas resztki sił w te upały!GOSiR to ośrodek przy malowniczym kapielisku,rzece w lesie-super ,przyjezdał po nas busik na zajecia. Pojechałam tam ze wzgledu na prowadzone zajecia przez Panią Milene i Kasie i oczywiscie sie niezawiodłam ale wszytscy byli sympatyczni. Pan Roman od jogi powykrecał nas strasznie no ale tak miało być a najbardziej zadowolona byłam,że nauczyłam sie broadway jazzu Na zakończenie był koncert,można było sie zaprezentowac na scenie:) Polecam! |
|
|
|
|
 |
sari
Adept Baletu
Związek z tańcem: uczennica KT
|
Wysłany: Pią Lip 27, 2007 10:59 am
|
|
|
Ja również polecam.
Choć z początku było ciężko, mięśnie i organizm jakoś się w końcu przyzwyczaiły i teraz jest problem, bo warsztatów brak.
Prawie wszystkie zajęcia mi się podobały (z wyjątkiem Brodway jazzu- co kto lubi), więc z chęcia pojechałabym tam za rok. Jestem bardzo zadowolona z projekcji filmowych- prawie żadnego filmu/baletu tam wyświetlanego wcześniej nie widziałam. I pomimo pewnych niewielkich niedogodności związanych z dojeżdżaniem do Zamku (czyli noclegiem dość odległym od miejsca zajęć) warunki były świetne: piękne, nowe i przestronne sale, cały asortyment do jogi na miejscu , fantastyczna sala baletowa (!!), śliczna okolica... I pogoda też nie zrobiła nam większych niespodzianek. No, i towarzystwo również udane!
Pozdrawiam więc wszystkich warsztatowiczów i GOSiRowców. |
|
|
|
|
 |
Micloj
Nowicjusz
|
Wysłany: Czw Maj 01, 2008 1:43 pm
|
|
|
Wybiera się ktoś w tym roku na opisywane tutaj warsztaty ?? |
_________________ www.ztl.umcs.lublin.pl |
|
|
|
|
 |
mała_mi
Nowicjusz
|
Wysłany: Pon Cze 30, 2008 3:15 pm
|
|
|
Ja wybieram się na Warsztaty polskich tańców ludowych i narodowych. Tzn. zostałam już zakwalifikowana i jestem pewna, że jadę. Zapowiada się ciekawie, więc myślę, że warsztaty będą udane. Czy wybiera się ktoś jeszcze? |
|
|
|
|
 |
|