www.balet.pl Strona Główna www.balet.pl
forum miłośników tańca

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
IKK - MCKiS, Warszawa
Autor Wiadomość
Tranquility 
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem:
uczeń/tancerz
Wysłany: Nie Sie 03, 2008 12:42 pm   IKK - MCKiS, Warszawa

Mazowieckie Centrum Kultury i Sztuki w Warszawie ogłasza nabór na kolejną edycje Dwuletniego Instruktorskiego Kursu Kwalifikacyjnego na lata 2008/2010 o specjalizacjach: Taniec jazzowy, Taniec ludowy i Taniec współczesny

Kursy prowadzone są w systemie zaocznym. Okres nauki trwa dwa lata. Sesje odbywają się raz w miesiącu: piątek, sobota, niedziela i obejmują 32 godziny nauki (każda sesja). Po pierwszym i drugim roku odbywa się stacjonarna sesja letnia (10 - 12 dni). Opłata za każdą sesje wynosi 200 PLN. Na zakończenie kursów odbywa się egzamin państwowy, a absolwenci otrzymują zaświadczenie ukończenia IKK wydawane przez Ministerstwo Kultury i Dziedzictwa Narodowego oraz Narodowe Centrum Kultury.

Osoby zainteresowane proszone są o przesłanie do Mazowieckiego Centrum Kultury i Sztuki następujących dokumentów w nieprzekraczalnym terminie do 15.09.2008 roku:

Podanie
Życiorys taneczny
Kserokopia świadectwa ukończenia szkoły średniej
Zaświadczenie lekarskie
4 podpisane fotografie
Rozmowa kwalifikacyjna odbędzie się w dniach 27 i 28 .09.2008 r. w Mazowieckim Centrum Kultury i Sztuki o godz. 10.00. Proszę o przygotowanie krótkiej etiudy tanecznej z zakresu tańca jazzowego lub współczesnego. Dla kierunku taniec ludowy obowiązuje znajomość podstawowych kroków polskich tańców narodowych. Opłatę w wysokości 50 PLN należy uiścić przed rozmową kwalifikacyjną u sekretarza Komisji Kwalifikacyjnej. Ukończenie kursu daje uprawnienia do zajmowania określonych stanowisk w instytucjach kultury (Dz. U. Nr 256 z dnia 30 grudnia 2004 roku).

Dodatkowych informacji udziela koordynator kursów Norbert Późniewski

- A sztuka? - zapytał.
- Jest chorobą.

inscrutable.m 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
zakochana po uszy
Wysłany: Sro Sie 06, 2008 9:15 pm   

czy ktoś się może wybiera?
to find new feelings, new realities, new dimensions. "

Jirí Kylián

nathaliye 
Pierwszy Solista

Wysłany: Czw Sie 07, 2008 9:01 am   

ja myślałam swego czasu o tym kursie, ale chyba sobie odpuszczę, bylo duzo krytycznych uwag pod adresem tych kursów, również na tym forum, ale byly tez pozytywy

sukces? 100% talentu, 100% pracy

Nemo 
Adept Baletu

Wysłany: Czw Sie 07, 2008 1:23 pm   

Ja też chciałam iść i nawet złożyłam papiery w zeszłym roku, ale się nie uzbierała grupa. W sumie nie żałuje, zdecydowałam, że za tą kasę pojadę do Studia Harmonic na dwa miesiące (szukam towarzyszy podróży) :)

Odpowiedz do tematu