www.balet.pl Strona Główna www.balet.pl
forum miłośników tańca

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Pineapple studios w Londynie
Autor Wiadomość
Albert 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
tancerz
Wysłany: Nie Sie 10, 2008 3:56 am   Pineapple studios w Londynie

Wybieram sie wlasnie do Pineapple studios w Londynie i chcial bym sie dowiedziec cos wiecej. Ze strony glownej wynika ze jest swietnie, duzo zajec i w sumie za nie duze pieniadze. Moze ktos wie cos na temat tego studia?Jaki poziom nauczycieli tam jest,jakie warunki ect.A moze polecacie jakies inne studia w Londynie?

green
Adept Baletu

Wysłany: Nie Sie 10, 2008 1:32 pm   

Wiem jedno, nigdy, przenigdy nie idz na cos co sie nawywa Shannie's jazz, chyba ze szukasz przygod :wink: Shannie to okropny gruby koles w adidasach, jak z silowni, z tancem to nie ma nic wspolnego...A poza Pineapple jest Danceworks, a ze wspolczesnego to najlepiej i najtaniej Greenwich Dance Agency, co prawda daleko od centrum, ale warto

CzarnoCzarna 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
nawet nie uczeń:P
Wysłany: Nie Sie 10, 2008 9:00 pm   

Uuu, czy Ty przypadkiem nie jesteś tym, który chciał się zapisać do Krakowskiej Baletówki?
Szybko przeskoczyłeś na Londyn:D
Ja też tam we wrześniu najprawdopodobniej jadę.
Pineapple zapowiada się...więcej niż super, ale to jednak Covent Garden więc od Enfield dosyć daleko;)

A czego zamierzasz się tam uczyć? Baletu?

Albert 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
tancerz
Wysłany: Nie Sie 10, 2008 11:58 pm   

Baletu i jazzu. Na codzien mam wspolczesny wiec chce uzupelniac to czego nie mam.

..::Caroline::. 
Adept Baletu

Wysłany: Pon Sie 11, 2008 2:44 pm   

Jeśli chodzi o zajęcia z tańca klasycznego to bardzo polecam!
W szkole panuje wyjątkowo sympatyczna atmosfera, jest czysto, schludnie, wygodne szatnie, profesionalnie wyposażone sale baletowe (z tego co pamiętam to 12).
Lekcje klasyki z muzyką na żywo.
Każad technika jest prowadzona na 6 poziomach, od kompletnych podstaw do zupełnie zaawansowanych.
Plusem tej szkoły napewno są ceny (jak na Londyn, naprawde niskie) no i położenie... lepszego chyba sobie nie można wymarzyć ;) Okolica piękna no i jakże artystyczna ... w samym sercu Londynu, więc z dojazdem z każdej strony nie będzie problemu.
Szkołe jeszcze raz polecam i życzę miłej zabawy ^^

.:Agga:. 
Solista Baletu

Związek z tańcem:
uczeń
Wysłany: Sro Sie 13, 2008 12:02 pm   

Ja tez moge polecic.
Niestety nie wszystkie zajecia z klasyki sa przy muzyce na zywo.

Jesli chodzi o poziomy to moge polecic zajecia dla poczatkujacych (rowniez podzielone na poziomy), ktore prowadzi Keith Hodiak. Jeszcze nigdy nie spotkalam takiego nauczyciela. Z kazdego wyciska jak najwiecej sie da i dla wszystkich ma jakies rady.
Lekcja jest prosta ale wlasnie dlatego sprawia duze problemy - wszystkie bledy widac jak na dloni. Na wszystkich poziomach lekcja wyglada podobnie.
Polecam.

Albert 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
tancerz
Wysłany: Sro Sie 13, 2008 9:57 pm   

Dziekuje wszystkim bardzo;] Wlasnie wrocilem z ostatniego dnia w Pineapple studios i zaluje ze bylem tak krotko.
Zajecia sa swietne, bardzo podobal mi sie balet-fajne cwiczenia, nauczyciele swietni, fajna amosfera. Co najwazniejsze, kazdy byl pomocny wiec jezeli nie potrafilem zrobic jakiegos cwiczenia to zawse mi ktos pomagal.Bylem rowniez na roznych hip hopach i jazzach, jak by ktos chcial wiecej wiedziec to chetnie odp.Szkoda tylko ze tak malo wspolczesnego....

fijoletowa 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
kompletna amatorka;)
Wysłany: Sro Sie 13, 2008 10:05 pm   

a moglibyście powiedzieć jakie tam są mniej więcej ceny?

Albert 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
tancerz
Wysłany: Sro Sie 13, 2008 11:24 pm   

Ceny wachaja sie od 6 funtow do 9 za jedne zajecia ale trzeba do tego doliczyc czlonkostwo(placilem 2 funty za dzien). Jak na centrum Londynu i za takie zajecia to bardzo tanio.

.:Agga:. 
Solista Baletu

Związek z tańcem:
uczeń
Wysłany: Sro Sie 13, 2008 11:44 pm   

Mozna tez kupic wejsciowke na caly miesiac za 25 funtow. Sa tez zajecia za 5 funtow - np pointe work. Najdrozsze kosztuja 10 funtow.
Wiekszosc jednak jest za okolo 7 funtow.

Odpowiedz do tematu