taniec współczesny [Trójmiasto] |
Autor |
Wiadomość |
demencja
Nowicjusz
Związek z tańcem: tancerka MSTW
|
Wysłany: Pią Sty 09, 2009 11:57 pm taniec współczesny [Trójmiasto]
|
|
|
Witam! Odkryłam to forum niedawno, ale myślę, że informacje tu zawarte mogą być dla mnie pomocne.
W tym roku kończę szkołę - Liceum Ogólnokształcące i chciałabym dalej kształcić się pod kątem tańca współczesnego. (od 6 lat należę do Mrągowskiej Sceny Tańca Współczesnego)
I tu mam problem. Zamierzam mieszkać w Trójmieście, jednak nie wiem jakie są tam szkoły...
Jeżeli ktoś mógłby mi pomóc, to bardzo proszę!! |
Ostatnio zmieniony przez Joanna Sob Sty 10, 2009 4:19 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
 |
Nemo
Adept Baletu

|
Wysłany: Sob Sty 10, 2009 9:59 am
|
|
|
W Trójmieście niestety nie ma szkoły tańca. Są tylko zajęcia prowadzone tu i ówdzie. W Żaku przez Kasię Chmielewską, w Windzie przez teatr Amareya, w Dance Avenue i kilku innych miejscach.
Już gdzieś był taki wątek, poszukaj na forum. |
|
|
|
|
 |
demencja
Nowicjusz
|
|
|
|
 |
Joanna
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem: tancerka?
|
Wysłany: Sob Sty 10, 2009 4:21 pm
|
|
|
W Sopocie działa Teatr Okazjonalny - może oni prowadzą jakieś zajęcia? |
_________________ "Plié is the first thing you learn and the last thing you master" Suzanne Farrell |
|
|
|
|
 |
Nemo
Adept Baletu

|
Wysłany: Nie Sty 11, 2009 9:41 am
|
|
|
Okazjonalny na razie nie prowadzi, bo cały czas gdzie wyjeżdżają. Ale namawiam ich |
|
|
|
|
 |
malach15
Nowicjusz
Związek z tańcem: miłośnik
|
Wysłany: Pon Sty 12, 2009 2:22 pm
|
|
|
ja chodzę do szkoły el duende, zajęcia prowadzi Dorota Hołownia. mi się podoba, minusem jednak jest godzina sobota 9.30, ale dla chcącego nic trudnego |
|
|
|
|
 |
demencja
Nowicjusz
|
Wysłany: Pon Sty 12, 2009 3:47 pm
|
|
|
Mnie interesuje taka szkoła, po której będę miała papierek, że jestem tancerką. Ta szkoła Ci to zapewnia?? |
|
|
|
|
 |
Nemo
Adept Baletu

|
Wysłany: Pon Sty 12, 2009 4:04 pm
|
|
|
Papierek to trudno zdobyć. Na razie to tylko w ramach studiów w Łodzi, Krakowie i gdzieś jeszcze. Ale to normalne studia.
Myślę, że jest kilka szkół, które wystawiają coś, ale raczej nie ma to mocy
W Trójmieście na razie tylko w studium wokalno-estradowym można dostać jakiś dyplom. Tylko nie wiem jak tam z poziomem, bo przez chwilę była fajna kadra, a teraz jest ktoś inny, kogo nie kojarzę. |
|
|
|
|
 |
demencja
Nowicjusz
|
Wysłany: Pon Sty 12, 2009 10:16 pm
|
|
|
To ja też mówiłam o tym studium, tylko że tanecznym (to w ogóle się nazywa Sopockie Szkoły Artystyczne, jeżeli się nie mylę)... |
|
|
|
|
 |
|