www.balet.pl Strona Główna www.balet.pl
forum miłośników tańca

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
XVI Międzynarodowe warsztaty tańca współczesnego Poznań 2009
Autor Wiadomość
Oliv 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
uczeń
Wysłany: Sro Lut 25, 2009 11:18 am   XVI Międzynarodowe warsztaty tańca współczesnego Poznań 2009

Hej ;) nie wiem czy juz było wspomniane to na forum (szukałam ale nic konkretnego nie znalazłam, jeśli jest już taki temat to prosze o usunięcie) na stronie PTT w Poznaniu, pojawiła się informacja o XVI Międzynarodowych warsztatach tanca współczesnego. Zapisy rozpoczną się juz 15maja :) Warsztaty będą trwały od 15 do 22 sierpnia ;)

To kto idzie?:> bo ja ide :)

Natashy 
Corps de Ballet

Związek z tańcem:
uczennica/miłośnik
Wysłany: Czw Lut 26, 2009 2:48 pm   

W sumie nie ma jeszcze konkretnych informacji- rodzajów tańca i ceny...
Pewnie niedługo się to pojawi :wink:
Ja wstępnie planuję uczestniczyć w warsztatach, ale jeszcze nic pewnego...
Na co chcesz iść Oliv?

Oliv 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
uczeń
Wysłany: Sob Lut 28, 2009 4:11 pm   

Ja myślę nad klasyką i jazzem :) zobacze tez co będzie :)

Pawel_931
Nowicjusz

Związek z tańcem:
tancerz, uczeń
Wysłany: Nie Kwi 26, 2009 3:40 pm   ;)

Witam ;) Ja też planuję się wybrać ;] ale z uwagi że tańczę hh chciałbym spróbować trochę jazzu no i nauczyc sie house'u. Myślałem też nad street dance, ale mimo wszystko poczekam na oferte. strasznie jestem ciekawy jakie techniki będą ...

sandi 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
uczennica
Wysłany: Wto Maj 05, 2009 8:47 pm   

Zapisy są niedługo, a tu ani nie ma podanych kursów, ani ceny. Chyba że źle patrzę. Wie ktoś kiedy to podadzą?

fijoletowa 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
kompletna amatorka;)
Wysłany: Sro Maj 06, 2009 1:48 pm   

już są! :) na stronie PTT

aha, a cen oczywiście nie podali, ale trzeba liczyć około 400 za każdy kurs, tyle mnw. przynajmniej było w zeszłym roku.

raisa
Solista Baletu

Związek z tańcem:
Uczeń OSB
Wysłany: Sob Maj 09, 2009 4:00 pm   

No właśnie, czy już coś sobie upatrzyliście? Ja zrobiłam sobie taką prywatną listę pięciu którzy mnie zainteresowali, zobaczymy jak wyjdzie 15 maja ;)

fijoletowa 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
kompletna amatorka;)
Wysłany: Sob Maj 09, 2009 4:48 pm   

ja się zastanawiam.
na pewno taniec współczesny z elementami fizycznego u Pawła Malickiego.
i chyba jeszcze lyrical jazz, albo flamenco.
myślę również na modern undergroundem u Thierrego Verger'a- i tu mam pytanie, jako że trochę się boję.
czy jest u niego bardzo trudno i bardzo wymagająco? nie jestem jakoś super zaawansowana tanecznie, ale nie jest też tak, że nic nie umiem.
był ktoś może coś więcej powiedzieć?

kapliczka
Nowicjusz

Wysłany: Pon Maj 11, 2009 3:22 pm   

Czesc, szukam i szukam informacji o warsztatach i nic nie znajduje...na stronie ptt znalazlam tylko date warsztatow i dzien zapisow. Wiecie gdzie moga byc informacje o kursach?
pozdrawiam
Kasia

sandi 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
uczennica
Wysłany: Pon Maj 11, 2009 3:49 pm   

tutaj masz listę technik ;)
http://www.ptt-poznan.pl/...tatow_Tanca.doc

co do Thierry'ego - moim zdaniem, jeśli cokolwiek wcześniej tańczyłaś i masz skoordynowane ruchy, to śmiało możesz próbować ;) Jedyne trudności, jakie możesz u niego mieć, to w przypadku partnerowań. Trzeba się sporo namęczyć, zwłaszcza jeśli podnosi się osobę o podobnej wadze, żeby się zgrać i dojść do tego, jak trzeba pod względem technicznym wykonać podnoszenia. Da się to zrobić, aczkolwiek czasem bywa ciężko. Do tej pory mam po Thierrym siniaki na rękach i kolanach (i łokciu. nie wiem skąd się tam wziął xD), ale i tak do niego się wybiorę przy najbliższej okazji (: Chociaż części osób nie pasuje ta technika i jego model prowadzenia zajęć i po prostu rezygnują. Moim zdaniem trzeba spróbować wszystkiego ;)

(jak masz ochraniacze na kolana, to w razie czego weź. mogą się przydać :P )

słodka_jak_miód 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
uczeń
Wysłany: Wto Maj 12, 2009 5:41 pm   

Mam pytanie, jaki jest poziom tych zajęć ? Bo ja tańczę nie na tyle długo, żeby być na poziomie podnoszeń :smile: więc jak rozumiem warsztaty są skierowane przynajmniej dla średnio zaawansowanych ?

fijoletowa 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
kompletna amatorka;)
Wysłany: Wto Maj 12, 2009 7:53 pm   

mi się wydaje, że podnoszenia nie taki straszne jak je malują. ;)
a u Thierrego w tamtym roku z tego co pamiętam nie było niższego poziomu niż średniozaawansowany właśnie.
ale generalnie z tymi poziomami to jest wesoło- bardzo się zdziwiłam jak poszłam gdzieniegdzie na początkujący, a ten dziewczyny z ostatnich klas OSB. ale to mobilizuje! :)

słodka_jak_miód 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
uczeń
Wysłany: Wto Maj 12, 2009 9:49 pm   

Hmmm czyli właściwie nie wiem co mam wywnioskować ?w sensie tańcze dopiero od roku i boję się , że sobie nie poradzę :wink: bo na tej karcie nie widzę podziału na poziomy, pytam bo nigdy nie byłam na tych poznańskich warsztatach:) a jak rozumiem taki myk jak zakwaterowanie to we własnym zakresie? :)

fijoletowa 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
kompletna amatorka;)
Wysłany: Wto Maj 12, 2009 10:44 pm   

ja też tańczę dopiero od roku, to już byśmy były dwie! ;D a na razie w ogóle nie podali poziomów- będą dopiero przy rejestrowaniu się 15 maja- tak, mnie też to denerwuje. a załatwiać zakwaterowanie także można przy okazji rejestrowania się na warsztaty- można po prostu zaznaczyć, czy chce się wynająć pokój i gdzie i oni to już tam załatwiają, a płaci się razem z opłatami za warsztaty.

słodka_jak_miód 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
uczeń
Wysłany: Wto Maj 12, 2009 11:07 pm   

o to super, w takim razie jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to jedziemy!

kapliczka
Nowicjusz

Wysłany: Sro Maj 13, 2009 9:30 pm   

Czesc, chcialabym sie zapisac na modern jazz ale jest kilku nauczycieli, wiecie cos o nich? do kogo warto? ciezko cos wywnioskowac majac tylko ich nazwiska...

Ariane 
Nowicjusz

Wysłany: Sob Maj 16, 2009 11:20 am   

fijoletowa napisał/a:
ja się zastanawiam.
na pewno taniec współczesny z elementami fizycznego u Pawła Malickiego.
i chyba jeszcze lyrical jazz, albo flamenco.

Ja zapisałam się właśnie na taniec współczesny z elementami tańca fizycznego u Malickiego i flamenco (Solea por Bulerias).

Chciałam się zapisać na modern jazz, ale niestety nie było już miejsc :sad:
Planowałam jakiś współczesny i jazz/Broadway/flamenco. Z flamenco się udało, ale do zajęć z Malickim nie jestem przekonana :?
Możesz coś powiedzieć o tym kursie? Jak to wygląda, jaki jest poziom, na co jest nacisk, co dobrze jest umieć? Trochę mnie przeraża ta koncepcja, bo kwestie siłowe u mnie hmmm są pewnym problemem :wink: Obawiam się też ewentualnych partnerowań, bo ważę aż 42 kg :lol: I nigdy nie lubiłam we współczesnym elementów wykonywanych na barku itp. Po prostu zapisałam się, bo nie było miejsc na innych kursach :roll: I nie chciałabym, żeby te godziny tańca były dla mnie jakąś wielką męczarnią bez żadnej przyjemności.

Mam nadzieję, że rozwiejesz chociaż częściowo moje obawy :wink: Boję się, że nie dam sobie rady u Malickiego.

Poza tym zapisałam się też awaryjnie na Broadway, poziom początkujący, ale z tego, co widziałam na youtubie, to prawie nic sie tam nie robi :roll: A chyba bez sensu jest płacić za kurs, na którym niewiele sie nauczę...

A Wy na co się zapisaliście? :)

fijoletowa 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
kompletna amatorka;)
Wysłany: Nie Maj 17, 2009 6:40 pm   

U mnie w końcu stanęło na wpółczesnym u Malickiego, undergroundzie u Verger'a, flamenco jazzie i afro (nad tym ostatnim się zastanawiam, bo to trochę dużo finansowo jednak).

Współczesny z elementami fizycznego polecam. Byłam w zeszłym roku i byłam bardzo zadowolona. Generalnie partnerowań nie było (chociaż nigdy nie wiadomo, co w tym roku szykuje ^^). Trudno generalnie określić mi poziom- jako, że były i osoby bardzo zaawansowane i wiadomo- świetnie dawały sobie radę, jak i osoby kompletnie początkujące, które z czasem też jakoś dawały sobie radę. Poziom więc się wypośrodkował. Nie ma się co martwić, nie powinnaś mieć problemów. :) Trochę tam barków chyba w zeszłym roku było, ale nie wierzę, że te zajęcia mogą być męczarnią. Muszę przyznać, że też wpływ na ocenę zajęć miał sam prowadzący (jak to powiedziała pani Wycichowska - "najpiękniejszy uśmiech Polskiego Teatru Tańca" ;D) Podobało mi się to, że był świetnie przygotowany do zajęć, czyli nie było tego, co mnie na przykład u Marignala drażniło okrutnie- fakt, że widziałam, że układy wymyśla na poczekaniu. Generalnie nie gwarantuje, że będziesz zadowolona, bo każdy lubi co innego, ale jak coś to przecież zawsze można w trakcie warsztatów te kursy zmienić.

Co do broadway jazzu- byłam- polecam, ale tylko paniom koło czterdziestki. One były zadowolone, bo tłumaczono wszystko miliard razy, układ nie był trudny, prowadzący sympatyczny. Ja trochę mniej, bo nie stawiało to przede mną żadnych wyzwań. Ale to był początkujący, te bardziej zaawansowane układy na ostatnim występie robiły wrażenie, trzeba przyznać.

Uf, się rozpisałam, może się komuś przyda. ;)

magentte 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
uczeń
Wysłany: Nie Maj 17, 2009 10:41 pm   

Witam (pierwszy post ;)) . Ja również sie zapisałam, niestety niewiele mi już zostało. Wolny był współczesny z el. fizyczynego, ale średniozaawansowany, zobaczymy jak pójdzie na zajęciach ;D. Mam jeszcze improwizację i ostatni, któy został - irlandzki, wolałabym go jednak zamienić na jazz... Mam nadzieję, że się spotkamy ;)

Bajaderka 
Pierwszy Solista

Związek z tańcem:
tancerz
Wysłany: Sro Maj 20, 2009 7:33 pm   

No cóż, 5 dni minęło, a miejsc już brakuje;-)
W każdym razie, mam nadzieje, spotkamy sie na miejscu:)

Nefretete
Solista Baletu

Wysłany: Czw Cze 04, 2009 10:35 am   

fijoletowa napisał/a:
a u Thierrego w tamtym roku z tego co pamiętam nie było niższego poziomu niż średniozaawansowany właśnie.

u Thierry'ego w zeszłym roku były tylko grupy początkujące, przynajmniej z nazwy.
W tym roku oprócz 3 początkujących jest też grupa średniozaawansowana.

Ela noclegi poz
Nowicjusz

Wysłany: Wto Lip 14, 2009 8:39 am   NOCLEG W POZNANIU PODCZAS WARSZTATÓW TANECZNYCH

Szukasz noclegu w Poznaniu na okres warsztatów tanecznych? Serdecznie zapraszamy do kwatery prywatnej znajdującej sięw centrum miasta przy ul Śniadeckich. Apartament 2-pokojowy (3 dwuosobowe łózka) z łazienką i kuchnią - w pełni wyposażony.
w cenie komplet ręczników i pościeli.
W okresie wakacji - promocja cenowa
1os 80pln/dobę
2 os 60pln/ dobę/osobę
3 os i więcej 50pln/dobę/osobę
zapraszamy na stronę www.noclegi-poznan.xt.pl

karolinkaaa 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
miłośnik,uczeń
Wysłany: Nie Lip 19, 2009 4:19 pm   

Ja na pewno idę na taniec współczesny z elementami t.fizyczynego,ale u Achimowicz.Nikt z Was nie wybiera się na ten kurs na poziom średniozaawansowany?Mam nadzieję,że jakiś zlot forumowiczów się odbędzie tam na miejscu ; )

fijoletowa 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
kompletna amatorka;)
Wysłany: Czw Lip 23, 2009 12:54 am   

obawiam się, że ze zlotem nie wypali, z zeszłym roku gadano gadano i nic. a teraz nie ma nawet dnia wolnego- więc nie ma po prostu kiedy się spotkać. chociaż jeśli będzie wola ludu, to wszystko da się zrobić. ;)

domi.em 
Nowicjusz

Wysłany: Sob Sie 01, 2009 3:02 pm   

Hej, ja jestem wielką fanka warsztatów w Poznaniu, byłam już na nich wielokrotnie, zawsze rewelacyjna atmosfera. Tańczę tez juz od ładnych paru lat, w tym roku wybieram się do Poznania wyjątkowo sama, także chętnie bym się z kimś spotkała, poznała ludzi, bo razem zawsze jest sympatyczniej, nawet skoczyć na jakiś obiad w przerwie między treningami :smile: albo pójść na wieczorne przedstawienia teatrów tańca. Co wy na to? :smile:

Odpowiedz do tematu