O wszystkim i niczym |
Autor |
Wiadomość |
~ balerinka ~
Corps de Ballet

Związek z tańcem: Uczennica
|
Wysłany: Nie Cze 01, 2008 1:42 pm
|
|
|
A ja po ostatnich pointach nie mogę prawie małym palcem ruszać, a paznokcia nie dotykam bo tak boli. Jeszcze na całym czubku dużego palca zrobił mi sie bombel i nie mogłam się powstrzymać - przebiłam go. Teraz już nic nie dotykam. Już nie wspominam o tym, że wkładanie butów to dla moich małych paluszów męka.
Ale takie życie jak się chce tańczyć;)
A za niedługo gala i wakacje:)) Już się doczekać nie mogę... |
_________________ "And I just thought, this is what I want to be. And I knew that dancing would be my chosen profession."
Suzanne Farrell |
|
|
|
|
 |
Alleoya
Corps de Ballet

Związek z tańcem: amator
|
Wysłany: Pią Mar 06, 2009 11:20 pm
|
|
|
Siunia, dlaczego się zdziwiłaś? Każdy normalny, niebaletowy człowiek by to tak właśnie określił. Ja zresztą też Chociaż to trochę nieprecyzyjna definicja. Tam na początku jest plie, w plie wyciąga się nogę a la seconde, saute z podniesieniem pracującej na 45* i lądowanie w V. No ale wiesz... Nie każdy zna się na terminologii tańca klasycznego |
_________________ Never give up, it's such a wonderful life
/Hurts-Wonderful life/
dawniej - rooni |
|
|
|
|
 |
Agasiek
Koryfej

|
Wysłany: Sob Mar 07, 2009 12:06 am
|
|
|
Dla mnie nie ma w tym nic śmiesznego Siuniu
rooni assamble moze byc tez w tyl lub przod wiec nie koniecznie a la seconde |
_________________ Taniec jest najwznioślejszą, najbardziej wzruszającą, najpiękniejszą ze wszystkich sztuk, bo nie jest tylko prostą interpretacją czy wyobrażeniem życia; jest samym życiem. Havelock Ellis |
|
|
|
|
 |
Joanna
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem: tancerka?
|
Wysłany: Sob Mar 07, 2009 1:08 am
|
|
|
Father napisał/a: | ausliderem |
hmm, nie skomentuję takiego samokrytycyzmu
Z linka Columbiny:
Cytat: | # Szanujące się dziecko Neostrady to poliglota: zna język pokemoniasty i podstawy hakerskiego. Trudności sprawia polski.
# Ulubioną postacią fantastyczną Dzieci Neostrady jest troll.
# Wieczne Neo-dzieci po roku użytkowania Internetu potrafią zapytać: „a do czego służy to całe Google?”.
# Ulubionym windowsowym narzędziem neo-dzieci jest tablica znaków.
# Dzieci Neo są przekonane, iż umiejętność gry w Tibię jest równoznaczna z przyszłą karierą informatyka. |
Nieźle się uśmiałam z w/w punktów
Cytat: | nasza klasa już dawno straciła prawdziwy cel powstania tego portalu |
Ale co w tym złego? Po prostu okazało się, że dobrze spełnia zapotrzebowanie użytkowników, które widocznie wykracza poza odnalezienie znajomych sprzed x lat... |
_________________ "Plié is the first thing you learn and the last thing you master" Suzanne Farrell |
|
|
|
|
 |
Columbina
Solista Baletu

Związek z tańcem: nauczyciel baletu
|
Wysłany: Sob Mar 07, 2009 10:21 am
|
|
|
Joanno... też mam niezły ubaw z tego opisu
Rooni: niestety nie podam, bo może inni by sobie tego nie życzyli |
_________________ Przed użyciem zapoznaj się z treścią ulotki dołączonej do opakowania, bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy lek niewłaściwie stosowany zagraża twojemu życiu lub zdrowiu... |
|
|
|
|
 |
Siunia
Adept Baletu

Związek z tańcem: uczennica
|
Wysłany: Sob Mar 07, 2009 11:08 am
|
|
|
No cóż. Mamy najwyraźniej odmienne poczucie humoru. Ja w assemble nie widzę żadnego ślizgania, ale może źle się przyglądam... Ja gdybym z baletem nie miała nic wspólnego, określiłabym ten ruch bardziej jako wyrzucenie nogi w przód, bok, lub tył na wysokość 45* z jednoczesnym wyskokiem. |
_________________ Wampirzyca prosto z Brukseli
"Taniec jest jedną z najdoskonalszych form kontaktu z nieskończoną inteligencją" Paulo Coelho |
|
|
|
|
 |
nathaliye
Pierwszy Solista

|
Wysłany: Sob Mar 07, 2009 11:22 am
|
|
|
Joanna napisał/a: | Ale co w tym złego? |
ludzie zaczeli wykorzystywac ta olbrzymia baze danych by sie niekiedy zemscic albo zniszczyc i nie sa to jednostkowe przypadki czasem pokazane w tv, uwazam ze to jest zle |
_________________ http://www.funpic.hu/swf/monitor_cleaner.swf
sukces? 100% talentu, 100% pracy |
|
|
|
|
 |
Father
Solista Baletu

|
Wysłany: Sob Mar 07, 2009 4:15 pm
|
|
|
Przebiegli ludzie wykorzystują wszystko, to truizm. Ale każdy upubliczniając swoje dosieur w sieci powinien być tego świadom.
Ja osobiście uwazam, że N.K. dobrze spełnia swoją rolę i daje przedsmak tego iż stajemy sie społeczeństwem informatycznym, niezależnie od tego czy chcemy tego, czy nie. |
_________________ To mnie przerasta!
Ale da sie udżwignąć |
|
|
|
|
 |
Joanna
ADMINISTRATOR

|
Wysłany: Sob Mar 07, 2009 4:24 pm
|
|
|
nathaliye, osobiście się z tym nie spotkałam, ale słyszałam o takich przypadkach - dotyczą one jednak dość specyficznej grupy osób, głównie młodych użytkowników, a nie spośród wszystkich korzystających z serwisu (czyli rzecz nie zależy od serwisu, a od pewnej specyficznej grupy osób). Poza tym, tego typu problemy dotyczą wszystkich innych serwisów społecznościowych, jak np. Facebook, MySpace, Youtube - wymieniając te największe, gdzie się najczęściej słyszy o podobnych zachowaniach. |
_________________ "Plié is the first thing you learn and the last thing you master" Suzanne Farrell |
|
|
|
|
 |
kfviatek
Adept Baletu

Związek z tańcem: uczeń, miłośnik
|
Wysłany: Nie Mar 08, 2009 1:27 pm
|
|
|
szukałam trochę już takich pytań ale nie mogłam znaleźć...
a piszę tutaj, bo jakoś mi nie spasowało do innych tematów a nowego nie chciałam zakładać...
mam tylko takie krótkie pytanie...
wie ktoś może czy baletki skórzane nadają się do prania w pralce czy innego jakiegoś?
(pytanie może się komuś wydać głupie..;p ale ja się poważnie zastanawiam..) |
_________________ Angels... do they know the places where we go? |
|
|
|
|
 |
Olimpia
Koryfej

Związek z tańcem: tancerz, choreograf
|
Wysłany: Nie Mar 08, 2009 1:59 pm
|
|
|
Wyczyściłam temat z "przeterminowanych" postów. Dyskutujcie dalej, oczywiście zgodznie z regulaminem
O. |
|
|
|
|
 |
Joanna
ADMINISTRATOR

|
Wysłany: Nie Mar 08, 2009 2:21 pm
|
|
|
kfviatek napisał/a: | wie ktoś może czy baletki skórzane nadają się do prania w pralce czy innego jakiegoś? |
byl caly temat o czyszczeniu baletek. |
|
|
|
|
 |
kfviatek
Adept Baletu

|
Wysłany: Nie Mar 08, 2009 3:44 pm
|
|
|
to w takim razie sory... ale ta wyszukiwarka jest jakaś dziwna... bo albo wyświetla 155 tematów i szukaj sobie... albo w ogóle nic nie wyświetla... |
_________________ Angels... do they know the places where we go? |
|
|
|
|
 |
Susanna
Adept Baletu

Związek z tańcem: miłośnik
|
Wysłany: Nie Mar 08, 2009 3:57 pm
|
|
|
No masz racje ja raz szukałam czegoś o poszerzaniu się stóp od point to mi wyskoczyło 1999 tematów |
|
|
|
|
 |
Blanche
Koryfej

|
Wysłany: Nie Mar 08, 2009 4:02 pm
|
|
|
Przy wyszukiwaniu polecam zaznaczać opcję "Pokaż wyniki jako posty", wtedy wyświetlają się całe posty i od razu można zobaczyć, co kto pisał i jeżeli to jest to, czego szukacie, wejść w temat. |
_________________ Niepoprawna miłośniczka Mariinki |
|
|
|
|
 |
Joanna
ADMINISTRATOR

|
Wysłany: Nie Mar 08, 2009 4:17 pm
|
|
|
kfviatek napisał/a: | to w takim razie sory... ale ta wyszukiwarka jest jakaś dziwna... bo albo wyświetla 155 tematów i szukaj sobie... albo w ogóle nic nie wyświetla... |
Ale te można poprzeglądać tematy w dziale np. Praktyka (po samych tytułach)... Nie jest ich aż tak bardzo dużo, a może się natknąć na sporo ciekawych rzeczy - trzeba się tylko nastawić na chęć poczytania i poszperania; ale warto, sama czasem przeglądam czasem stare tematy |
|
|
|
|
 |
Father
Solista Baletu

|
Wysłany: Nie Mar 08, 2009 6:12 pm
|
|
|
Rozlużnijcie sie trochę miłe Dziewczyny albowiem składam Wam Życzenia spełnienia Waszych marzeń.
A oto kwiaty: http://www.sendspace.com/file/d6sil4 |
_________________ To mnie przerasta!
Ale da sie udżwignąć |
|
|
|
|
 |
SYJKA
Adept Baletu

|
Wysłany: Nie Mar 08, 2009 7:51 pm
|
|
|
Dziękuujeemyy! |
_________________ "Podczas każdego tańca, któremu oddajemy się z radością, umysł traci swoją zdolność kontroli, a ciałem zaczyna kierować serce."
Paulo Coelho
Nena, MissAloha, JustDance dziękuję;) I buziak dla Was;* |
|
|
|
|
 |
dusia
Adept Baletu

|
Wysłany: Nie Mar 08, 2009 8:36 pm
|
|
|
Dziękujemy
Czy czytał ktoś dzisiejszą "Angorę"? w "Angorce" jest wywiad z uczniem szkoły baletowej |
_________________ ...cos I'm thirsty for your love...dancing underneath the skies of lust... |
|
|
|
|
 |
Columbina
Solista Baletu

|
Wysłany: Nie Mar 08, 2009 9:05 pm
|
|
|
Kiedyś na forum (w sumie dość niedawno) był temat o zakładaniu własnej szkoły tańca. Pamięta ktoś może gdzie on był? Szukam go od 2 dni i nic. |
_________________ Przed użyciem zapoznaj się z treścią ulotki dołączonej do opakowania, bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy lek niewłaściwie stosowany zagraża twojemu życiu lub zdrowiu... |
|
|
|
|
 |
Torin
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem: miłośnik baletu :)
|
Wysłany: Nie Mar 08, 2009 9:08 pm
|
|
|
Napisz do Caroline ona zadje się cós ostatnio otworzyła
Torin
p.s.
no i mam nadzieję, że wszystkie przemiłe Panie miały okazję otworzyć dziś (lub raczej został im otworzony) szampana (te nieco młodsze szampana bezalkoholowego ) |
_________________ Statler - Świetny jest ten spektakl. Leczy moje dolegliwości.
Waldorf - A co ci dolega ?
Statler - Bezsenność !!! |
|
|
|
|
 |
Columbina
Solista Baletu

|
Wysłany: Nie Mar 08, 2009 9:11 pm
|
|
|
Eee... nie przepadam za szampanem
No właśnie nawet nie mogłam znaleźć kto coś próbował otworzyć... Dziękuję Torin
Czyli temat ten jest skasowany? |
|
|
|
|
 |
Torin
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem: miłośnik baletu :)
|
Wysłany: Nie Mar 08, 2009 9:16 pm
|
|
|
Nie - ja pamiętam tylko luźną uwagę Kasi G przy jakiejś okazji na temat Caroline która poprowadziła pierwsze zajęcia w swoim ognisku
Torin
p.s.
mimo wszystko - na zdrowie |
_________________ Statler - Świetny jest ten spektakl. Leczy moje dolegliwości.
Waldorf - A co ci dolega ?
Statler - Bezsenność !!! |
|
|
|
|
 |
Olimpia
Koryfej

Związek z tańcem: tancerz, choreograf
|
|
|
|
 |
Kasiaczek
Adept Baletu

Związek z tańcem: miłośnik, uczeń(!!!)
|
Wysłany: Pon Mar 09, 2009 10:28 pm
|
|
|
dusia napisał/a: |
Czy czytał ktoś dzisiejszą "Angorę"? w "Angorce" jest wywiad z uczniem szkoły baletowej |
Dusia, jak tylko przeczytałam Twój post, od razu puściłam się pędem do pokoju obok po gazetkę i przeczytałam ^^ |
_________________ ~*~Taniec jest ukrytym językiem duszy~*~
Całusyy ;* |
|
|
|
|
 |
|