www.balet.pl Strona Główna www.balet.pl
forum miłośników tańca

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
XVI Międzynarodowa Konferencja Tańca Współczesnego w Bytomiu
Autor Wiadomość
danceFORever 
Corps de Ballet

Związek z tańcem:
uczeń/miłośnik
Wysłany: Pon Kwi 06, 2009 8:06 pm   XVI Międzynarodowa Konferencja Tańca Współczesnego w Bytomiu

28 czerwca – 11 lipca 2009 roku
Międzynarodowa Konferencja Tańca Współczesnego i Festiwal Sztuki Tanecznej jest dwutygodniową imprezą o charakterze artystycznym i edukacyjnym organizowaną przez Śląski Teatr Tańca. Wykłady, zajęcia, projekty twórcze i spektakle są organizowane oraz prezentowane na scenie Śląskiego Teatru Tańca w Bytomiu i w festiwalowych miastach partnerskich na terenie Polski, a także regionu.
Każdego lata, na zaproszenie ŚTT, zespoły, wykładowcy, studenci i sympatycy tańca z całego świata gromadzą się celebrując wspólnie taniec współczesny, różne dyscypliny i formy sztuki, przyczyniając się jednocześnie do ich rozwoju.

Śląski Teatr Tańca zaprasza wszystkich miłośników tańca współczesnego do Bytomia na
XVI Międzynarodową Konferencję Tańca Współczesnego i Festiwal Sztuki Tanecznej, która w tym roku odbędzie się w dniach 28 czerwca – 11 lipca 2009 roku.

http://konferencja.stt.art.pl/

jadę w tym roku i nie mogę się już doczekać! :D
P.S. nie chcę tworzyć off topu, ale witam wszystkich po mojej jakże długiej nieobecności na forum. O ile ktoś jeszcze mnie pamięta. Ale już koniec, chciałam się tylko przy okazji przywitać :)

cynamonek
Adept Baletu

Wysłany: Sro Kwi 08, 2009 3:13 pm   

ja również się wybieram i tak jak co roku jako wolontariuszka :)

(mimo że termin boli mnie trochę bo w tym czasie jest opener festival w gdyni... :( i znów muszę wybierać między dwoma największymi miłościami )

Wallyy 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
Uczeń
Wysłany: Sob Kwi 11, 2009 2:23 pm   

Jak można sie zgłosić jako wolontariusz na te warsztaty, chodzi mi o osobę która chce jechać ze mną a nie tańczy :P

fijoletowa 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
kompletna amatorka;)
Wysłany: Sob Kwi 11, 2009 3:44 pm   

zawsze może zacząć tańczyć, nie? ;) chyba nie ma żadnej osobnej karty zgłoszeń dla wolontariuszy, niech napisze najlepiej na mejla.

Wallyy 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
Uczeń
Wysłany: Sob Kwi 11, 2009 4:14 pm   

No zawsze może heh:) Ok to zobaczymy zobaczymi napisze tam maila.
Dzieki:)

cynamonek
Adept Baletu

Wysłany: Sob Kwi 11, 2009 6:06 pm   

wolontariuszem jest sie cały czas nie tylko na konferencje :) a zwykle zbierają ludzi we wrześniu.

Ladybirt
Corps de Ballet

Związek z tańcem:
nałogowiec
Wysłany: Sob Kwi 11, 2009 8:25 pm   

na czym polega wolontariat?
to-to jest bardzo mało."
Maria Pawlikowska-Jasnorzewska

Wallyy 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
Uczeń
Wysłany: Sob Kwi 11, 2009 11:47 pm   

No wlasnie na czym polega wolontariat?

fijoletowa 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
kompletna amatorka;)
Wysłany: Nie Kwi 12, 2009 12:02 am   

zwykle zbierają ludzi we wrześniu? no nie wiem, jak byłam na warsztatach jakoś ponad miesiąc temu to się proponowali, czy byśmy nie chcieli być wolontariuszami właśnie na Konferencji i jak coś to żeby pisać i się zgłaszać/dowiadywać na mejla (ale zawsze mogło mi się coś przekręcić). ale na Konferencji nie byłam, więc lepiej nie będę się wypowiadała (ale coś mi się wydaję, że będąc wolontariuszem można brać udział normalnie w zajęciach)

cynamonek
Adept Baletu

Wysłany: Nie Kwi 12, 2009 12:33 am   

spoko pewnie wiesz lepiej...

na czym polega to proponuję poczytać temat o konferencji z zeszłego roku (chyba coś pisałam na ten temat).

ale tak w skrócie, m.in na tym że każdego dnia masz inne studio gdzie odbywają się zajęcia sprawdzasz identyfikatory ludziom którzy wchodzą, odpowiadasz na wszelkie pytania. tak poza tym to czasem odbiera sie kogoś z lotniska, odprowadza, przyprowadza z hotelu, rozdaje ulotki na mieście, jakieś tam rzeczy w biurze robi, przy spektaklach, wpisuje na listy. to tak mniej więcej jeśli chodzi o konferencje.

edit: a jeszcze chodziło mi o to że wolontariuszy ogólnie zbierają we wrześniu takich którzy są cały rok ( czyli na konferencji też, ale nie że tylko)

a i tak, możemy uczestniczyć w zajęciach. :)

Wallyy 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
Uczeń
Wysłany: Nie Kwi 12, 2009 1:13 pm   

No ja się dowiem czy jeszcze mozna by sie zglsic na takiego wolontariusza na konferencje, po świętach do nich napiszę.

sandi 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
uczennica
Wysłany: Pon Kwi 13, 2009 1:23 pm   

Mogłby mi ktoś pomóc i odpowiedzieć na parę pytań? ;)

Myślałam o tym, żeby pojechać na konferencję, ale zupełnie nie mogę się odnależć na tej stronie śtt. Mógłby mi więc ktoś wytłumaczyć, jak wyglądają tam warsztaty taneczne? Są podziały na grupy zaawansowania? Jest gdzieś dostępny jakiś grafik? Wybiera się sobie zajęcia, na które chce się iść, czy jest to jakoś odgórnie przydzielone? Wybaczcie mi moje głupie pytania, ale jakoś nie mogę się doszukać tych informacji na stronie. Chyba święta źle na mnie działają ;)

Agnes 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
uczeń/miłośnik
Wysłany: Pon Kwi 13, 2009 3:38 pm   

Grafiku z tego co wiem, jeszcze nie ma. Są tylko nauczyciele podani i techniki jakie będą. A zajecia każdy sobie sam wybiera. Można wybrać 5 technik. I jest podział na grupy zaawansowania.
A same warsztaty jak wyglądają to nie wiem, bo jadę w tym roku pierwszy raz :)

danceFORever 
Corps de Ballet

Związek z tańcem:
uczeń/miłośnik
Wysłany: Pon Kwi 13, 2009 3:57 pm   

Agnes, a sama jedziesz? Jaki nocleg wybierasz?

sandi, proponuję poczytać temat o XV Konferencji- jest to co prawda kilka ładnych stron, ale ja jakoś przez to przebrnęłam i teraz troszkę lepiej się orientuję o ile można to tak nazwać :)

sandi 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
uczennica
Wysłany: Pon Kwi 13, 2009 4:40 pm   

Dzięki. Teraz przynajmniej COŚ wiem. Szkoda, że na oficjalnej stronie nie podają szczegółów.

Chyba się wybiorę. Bo akurat mi idealnie termin pasuje. Nie miałam żadnych planów na początek wakacji, a warsztaty przed obozem tanecznym mi się przydadzą :)

A z tych osób co już były, to może mi ktoś powiedzieć, czy da się przetrwać dwa tygodnie ciągłego tańca? (; Trzeba płacić wcześniej, czy mogę spokojnie jeszcze z miesiąc poczekać bez obawy o brak miejsc? Kiedy w tamtym roku był podany grafik? I czy warto jechać? ;)
Waham się co do noclegu, bo na tych wspólnych salach, to ryzyko jeśli chodzi o rzeczy...

Agnes 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
uczeń/miłośnik
Wysłany: Pon Kwi 13, 2009 4:41 pm   

Jadę z dwoma albo trzema koleżankami, i będziemy mieszkać w internacie.

danceFORever 
Corps de Ballet

Związek z tańcem:
uczeń/miłośnik
Wysłany: Pon Kwi 13, 2009 4:43 pm   

ja też troche się obawiam o te sale, ale z tej atmosfery nie zrezygnuję! :D wszyscy bardzo sobie chwalą Konferencję, więc ja tez bedę jechała z dobrym nastawieniem, mimo, że wybieram się sama no i pierwszy raz.. Dokładny grafik pewnie podadzą dopiero w czerwcu...

Wallyy 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
Uczeń
Wysłany: Pon Kwi 13, 2009 9:25 pm   

No właśnie jak to jest z płatnością ja wysłałam swoje zgłoszenie i jak myśliscie kiedy trzeba zapłacić??

danceFORever 
Corps de Ballet

Związek z tańcem:
uczeń/miłośnik
Wysłany: Pon Kwi 13, 2009 9:28 pm   

przed chwila też wysłałam zgłoszenie. Z tego co czytałam w tematach poprzednich konferencji, to podobno problemów z płatnościami nie powinno być, ale jakąś część tej kwoty postaram się może do maja przelać...

Wallyy, rezerwujesz bilety na spektakle?

Wallyy 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
Uczeń
Wysłany: Pon Kwi 13, 2009 10:42 pm   

Myślę że tak, ale jeszcze się zastanawiam na jakie :p

cynamonek
Adept Baletu

Wysłany: Wto Kwi 14, 2009 12:18 pm   

co do płatności to dużo ludzi rok temu płaciło przy rejestracji ( nie wiem czy całość czy część pieniędzy), przynajmniej tak mi się wydaje o ile dobrze kojarzę :)

danceFORever 
Corps de Ballet

Związek z tańcem:
uczeń/miłośnik
Wysłany: Wto Kwi 14, 2009 12:24 pm   

cynamonku, a wiesz jak wyglada sprawa ze spektaklami, tzn.czy można płacić za nie na miejscu lub ewentualnie dopiero tam rezerwować? nie wiem, na które się zdecydować...

Sephia 
Adept Baletu

Wysłany: Wto Kwi 14, 2009 9:35 pm   

A wie ktos może do kiedy można się zgłaszać? bo ja pod koniec czerwca będę mieć egzaminy wstępne i jeszcze nie wiem dokładnie kiedy(głupio jakby mi sie to zgrało :? ) a i jedzenie jest we własnym zakresie? bo nie widze na stronie informacji, chyba że nie zauważyłam.

okruszek dla schroniska
http://www.theanimalrescu...Give/home.faces

Agnes 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
uczeń/miłośnik
Wysłany: Wto Kwi 14, 2009 9:39 pm   

Jedzenie jest we własnym zakresie ;)

cynamonek
Adept Baletu

Wysłany: Wto Kwi 14, 2009 9:43 pm   

dance > powiem Ci, że sama jeszcze nie wiem. będe w przyszłym tygodniu w biurze to się dowiem ( jakby mi sie udało wczesniej dowiedzieć to napiszę) ale wydaje mi się to bardzo prawdopodobne. bo wielu ludzi z bytomia chodzi tylko na spektakle podczas konferencji. :)

sephia> tak, jedzenie we własnym zakresie. w teatrze jest jazz club Fantom gdzie jest bardzo dobre jedzenie ale drogie. na mieście jest więcej tańszych miejsc ( np. naleśnikarnia... aaaah :lol: )

Odpowiedz do tematu