www.balet.pl Strona Główna www.balet.pl
forum miłośników tańca

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
kursy wakacyjne
Autor Wiadomość
balbetka 
Nowicjusz

Wysłany: Nie Sty 03, 2010 4:18 pm   kursy wakacyjne

witam wszystkich, chcialabym sie dowiedziec czy sa organizowane kursy wakacyjne, konkretne taniec wspolczesny, gdzies w Polsce, lub za granica. chodzi mio o taki solidny 2miesieczny kurs czy nawet szkole...zna ktos cus takiego? bylabym wdzieczna za wszelkie informacje:) dziekuje

Alya 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
tancerz, uczeń
Wysłany: Nie Sty 03, 2010 9:16 pm   

Ja chodziłam w wakacje na kurs jazzu do Dominiki Knapik w Centrum Tańca i Ruchu Pade w Krakowie. Kurs zaczynał się od poziomu podstawowego, który trwał bodajże 3 tygodnie, a potem zaczął się średnio zaawansowany, a zaawansowany miał być kontynuowany już w roku szkolnym ale niestety nie było chętnych i chyba skończył się w połowie średnio zaawansowanego. Myślę, że wiele szkół tańca w Polsce nie przerywa pracy w wakacje i organizuje jakieś zajęcia. Ja radzę ci poczekać do czerwca i wtedy poszukać.

TheRytmiczka 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
uczeń
Wysłany: Nie Sty 03, 2010 9:39 pm   

W naszym malutkim Cieszynie (tak, rozumiem, że nie wiesz gdzie to jest :P ) organizują co roku kursy z modernu, które trwają bite 2 miesiące, zajęcia nie odbywają się codziennie, ale ogólnie jest to prowadzone bardzo fajnie. Polecam :D

balbetka 
Nowicjusz

Wysłany: Nie Sty 03, 2010 9:54 pm   

dzieki wielkie, sprawdze ten Cieszyn bop brzmi obiecujaca:) czy masz moze jakies namiary? strona, telefon? jestem ze sz-na wiec pewnie musialabym zalatwic sobie zakwaterowanie...a jak z kosztami, orientujesz sie moze? pozdrawiam:)

TheRytmiczka 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
uczeń
Wysłany: Nie Sty 03, 2010 10:20 pm   

No pytanie! Oczywiście, że się orientuję :) Okej, zacznijmy od początku. Cieszyn znajduje się na samym południu polski, w pobliżu Bielska-Białej, a to miasto leży zaś koło Katowic. Jest to na granicy Polski z Czechami. Kursy organizuje szkoła tańca z B-B, przy ul. Stawowej, w budynku OSP (ochotniczej straży pożarnej).
Strona tejże szkoły http://daniel-salsa.tancze.net/
Jeśli chodzi o koszty, to nie pamiętam dokładnie, ale było to coś koło 50 zł/miesiąc, a jeśli decydowałaś się na modern i hip-hop, to było to 80 zł/miesiąc za oba. Jak pojawią się jakieś informacje odnośnie kursów wakacyjnych to dam ci znać :D

balbetka 
Nowicjusz

Wysłany: Nie Sty 03, 2010 10:37 pm   

super, bylabym wdzieczna:) kurcze, to na drugim koncu polski, dodam ze mam 26 lat wiec mam nadzieje ze wiekowo tez sie dopaduje:)

TheRytmiczka 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
uczeń
Wysłany: Nie Sty 03, 2010 10:49 pm   

Ograniczeń wiekowych nie ma żadnych. Są tam ludzie w naprawdę różnym wieku. Z ciekawości zapytam czy masz jakieś doświadczenie jeśli chodzi o współczesny czy to będą Twoje pierwsze zajęcia?

balbetka 
Nowicjusz

Wysłany: Nie Sty 03, 2010 10:53 pm   

mam doswiadczenie, bardziej amatorskie dlatego strasznie mi zalezy na jakims fachowym kursie/szkoleniu zeby cos pchnac w tym kierunku wiecej:) na stare lata mi odbilo, hehehehe:D

TheRytmiczka 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
uczeń
Wysłany: Nie Sty 03, 2010 10:58 pm   

W takim razie mam nadzieję, ze zobaczymy się na kursie w wakacje :D

balbetka 
Nowicjusz

Wysłany: Nie Sty 03, 2010 11:19 pm   

no zobacyzmy jak to bedzie, do wakacji jeszcze troche czasu, narazie zbieram informacje:) jakbys miala jakies zdjecia z zajec to bym chetnie obejrzala:) bo na stronie nic ni ma:) dziekuje i dobranoc:)

TheRytmiczka 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
uczeń
Wysłany: Pon Sty 04, 2010 7:43 pm   

Nie, zdjęciami niestety nie dysponuję. Raczej wszyscy byli skupieni na tańcu i nikt nie robił zdjęć (tak mi się zdaje).

TheKasia 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
uczeń
Wysłany: Sob Sty 09, 2010 9:58 am   

Balbetko, w Poznaniu są organizowane co roku "Międzynarodowe Warsztaty Tańca Współczesnego". Ja osobiście nie mieszkam w Poznaniu, ale słyszałam o czymś takim: http://www.ptt-poznan.pl/ P.S. zakładka festiwale

madllen 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
uczeń/amator
Wysłany: Sro Kwi 28, 2010 2:58 pm   

A macie może pojęcie czy będzie organizowany jakiś kurs lub warsztaty czy coś( z baletu ) w czasie wakacji ??? Chodzi mi tu głównie o Warszawe.

Chiaranzana 
Corps de Ballet

Wysłany: Sro Kwi 28, 2010 11:06 pm   

.......ponawiam tez to samo pytanie czy beda kursy tanca ludowego lub tanca klasycznego w okresie letnim w Warszawie?

Odpowiedz do tematu