Przesunięty przez: Czajori Czw Sty 21, 2010 2:48 pm |
Balet dla trzylatki w Poznaniu. |
Autor |
Wiadomość |
MAMABALETNICY
Nowicjusz
Związek z tańcem: mama baletnicy
|
Wysłany: Czw Sty 21, 2010 10:02 am Balet dla trzylatki w Poznaniu.
|
|
|
Gdzie warto zapisac coreczke. co polecacie. ona bardzo chce,na razie .
Chcemy jej pokazac,zeby sama sie zastanowila i wiedziala,ze nie jest lekko. a moze przy okazji nabierze troche gracji i nie bedie chodzila tak jak mamusia czyli jak slon |
|
|
|
|
 |
Czajori
Solista Baletu

Związek z tańcem: na całe życie! :)
|
Wysłany: Czw Sty 21, 2010 2:48 pm
|
|
|
Przenoszę do "Kursów, warsztatów, audycji", bo na szkołę baletową w przypadku trzylatki jest jeszcze za wcześnie Poczytaj wątki w tym dziale. |
_________________ Anna Pawłowa nigdy nie zakręciła więcej niż dwa piruety, ale jakiż wyraz miały jej arabeski! |
|
|
|
|
 |
madzialenka
Nowicjusz
|
Wysłany: Wto Lut 09, 2010 10:38 am
|
|
|
Nasza poznańska Szkoła Baletowa ma zajęcia ale od 4 latek. |
|
|
|
|
 |
sylwiam95
Nowicjusz

Związek z tańcem: uczennica
|
Wysłany: Pon Kwi 12, 2010 2:51 pm
|
|
|
Najwłaściwszy wiek do rozpoczęcia nauki to mniej wiecej 10 lat. Zaczynanie poniżej ośmiu jest ZDECYDOWANIE SZKODLIWE! Moim zdaniem nie powinnaś zapisywać dziecka na balet w tym wieku. Jesli zapiszesz teraz dziecko na balet z pewnością nie bedzie mogla z tym wiazac przyszlości, poniewaz juz w młodym wieku tj. 12-16 lat beda jej grozic problemy zdrowotne. W OSB jest wymagane, aby dziecko ukończyło 3 klase podstawowki. Zastanów sie, poniewaz naprawde moze sie to wiazac z duzymi problemami twojej córki w przyszlosci, a napewno tego nie chcesz. Moze sa inne zajacia dla takich dzieciakow? Wytłumacz jej, ze musi troche podrosnąc...
Pozdrawiam |
_________________ Każdy Taniec jest odkryciem nas samych.
Martha Graham
~~~~~~~~~~~~
święta prawda |
|
|
|
|
 |
Sagittaire
Pierwszy Solista
|
Wysłany: Pon Kwi 12, 2010 5:47 pm
|
|
|
nie wiem, wiec nie chce wymyslac z glowy ale tak sobie mysle, ze te zajecia dla 4 i wiecej latek moze nie musza byc szkodliwe i polegaja na czyms zupelnie innym niz regularna nauka w SB? |
|
|
|
|
 |
sisha945
Koryfej

|
Wysłany: Pon Kwi 12, 2010 9:33 pm
|
|
|
no zwykle zajecia dla dzieci to bardziej zabawa w połaczeniu z rytmika, pozycje , plie, podstawowe kroki jakiejs polki czy cos , obciąganie palców itp, wiem, bo moja kuzynka <5 lat> chodzi na taki "balet"
i wydaje mi sie ze takie zajęcia dla maluchów to nic złego.. bardziej pomogą niz zaszkodzą o ile osoba prowadząca ma jakies pojęcie co małym dzieciom wolno a co niekoniecznie..
ale to tylko moje zdanie |
_________________ It is our choices… that show what we truly are, far more than our abilities. |
|
|
|
|
 |
Bambyno
Adept Baletu

|
Wysłany: Sob Kwi 17, 2010 1:07 pm
|
|
|
Mama mnie pierwszy raz zapisała na balet w wieku 7lat i powiem Ci, że to jeszcze nie jest prawdziwy balet, tylko zabawa i powolne wprowadzanie w światek baletowy. I taki "balet" dla małych dziewczynek nie zaszkodzi a wręcz przeciwnie - może pomóc w trzymaniu prawidłowej postawy. |
_________________ "Dopiero taniec nadał jej ruchom cel i kierunek." |
|
|
|
|
 |
sylwiam95
Nowicjusz

|
Wysłany: Sob Kwi 17, 2010 2:20 pm
|
|
|
Zalezy o jakim balecie mowimy. Oczywiscie, ze zajecia rytmiki nie zaszkodzą |
_________________ Każdy Taniec jest odkryciem nas samych.
Martha Graham
~~~~~~~~~~~~
święta prawda |
|
|
|
|
 |
|