www.balet.pl Strona Główna www.balet.pl
forum miłośników tańca

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
TEATR WIELKI W ŁODZI - NABÓR TANCERZY DO BALETU
Autor Wiadomość
ewa_ka
Nowicjusz

Wysłany: Wto Sty 26, 2010 1:47 pm   TEATR WIELKI W ŁODZI - NABÓR TANCERZY DO BALETU

Witam, wklejam, bo być może ktoś z tancerzy będzie zainteresowany. Zapraszamy.

Teatr Wielki w Łodzi zaprasza ambitnych, zdolnych, lubiących pracę i artystyczne wyzwania tancerzy do zespołu baletowego opery.
Zatrudnienie w naszym Teatrze daje artystom możliwość udziału w bogatym, różnorodnym repertuarze w spektaklach baletowych i operowych, wykorzystujących
zarówno klasyczne jak i współczesne techniki tańca.
Preferowany wiek kandydatów – do 26 lat.
Proponujemy atrakcyjne wynagrodzenie i możliwość zakwaterowania.
Zgłoszenia przyjmujemy do 28 lutego 2010 r.

Zainteresowanych prosimy o przesłanie CV wraz z opisem dorobku artystycznego
oraz warunków fizycznych (wzrost, waga) - na adres e-mail: balet@teatr-wielki.lodz.pl

Mile widziane nagrania na DVD. Prosimy je kierować na adres:
Teatr Wielki w Łodzi
Plac Dąbrowskiego
90-249 Łódź
z dopiskiem BALET

Sagittaire 
Pierwszy Solista

Wysłany: Wto Sty 26, 2010 2:35 pm   

wiemy, wiemy. Była o tym już u nas na Forum mowa w niedzielę (w temacie sytuacja TW ON).

Zastanawia mnie to sformułowanie "tancerzy". Zazwyczaj jak Opera Łódzka ogłasza nabór, to szukana jest 1 osoba tak jak obecnie np 1 kontrabasista . A to więcej niż 1 tancerz ma szansę na dołączenie do zespołu???

ewa_ka
Nowicjusz

Wysłany: Czw Sty 28, 2010 10:01 am   

Witam serdecznie, jeżeli wkleiłam ogłoszenie a była już o nim mowa, to przepraszam. Nie śledzę całego forum. Jestem tylko osobą odpowiedzialną za "dystrybucję" :) tej informacji -a to forum jest jednym z ważniejszych i odpowiedniejszych miejsc do tego miejsc - więc to zrobiłam. Może znajdą się osoby zainteresowane.

Sądzę, że więcej szczegółów można poznać kontaktując się bezpośrednio z koordynatorem pracy baletu w TWŁ - Jarkiem Biernackim lub kierownikiem baletu - Anną Krzyśków.
Ze swojej strony mogę tylko powiedzieć - odpowiadając poniekąd na twoje pytanie - że z rozmów przy redagowaniu ogłoszenia wynikało, że szukamy kilku osób i w każdym stopniu zaawansowania zawodowego w balecie - jeżeli mogę tak to okreslić.
Nie mnie określać kogo dokładnie szukamy, ale na pewno jest to nabór również pod kątem przyszłych, planowanych produkcji baletowych w Teatrze.
Także zapraszamy wszystkich chętnych.

Sagittaire 
Pierwszy Solista

Wysłany: Czw Sty 28, 2010 5:00 pm   

Dzięki za odpowiedź - nie sądziłam, że jeszcze się tu pojawisz :) .

Ogłoszenie umieściłaś w najlepszym z możliwych miejsc :) .

A tak na marginesie wywołanego (wreszcie :( ) tematu łódzkiego baletu, to była taka scena w książce Ziemia obiecana Rejmonta, jak Żyd - Halpern stał sobie na ulicy, rozmarzonym wzrokiem patrzył w dal i mówił: "Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe, ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądż."

Parafrazując te słowa : ja jestem taki Żyd Halpern, który chce, żeby moja Łódź rosła, a z nią mój ukochany lódzki balet, żeby się rozrastał osobowo, miał kupowane najlepsze choreografie, grał jak najwięcej spektakli, był kochany przez wszystkich Łodzian itd".

Dlatego cieszę się jak dziecko, ze bedą nowi tancerze.

Odpowiedz do tematu