Wybicie |
Autor |
Wiadomość |
porky
Nowicjusz

|
Wysłany: Sro Lis 25, 2009 7:39 pm Wybicie
|
|
|
Już nie ważne |
Ostatnio zmieniony przez Czajori Nie Sty 31, 2010 10:30 am, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
 |
Nati
Koryfej
Związek z tańcem: czynny! SB+OEB
|
Wysłany: Czw Lis 26, 2009 8:20 am
|
|
|
a co, chcesz sobie zmierzyc?? wydaje mi się, że takie rzeczy nie są mierzone, nawet w OSB. No ale głowy nie daje ja nie z baletówki...niestety |
_________________ Taniec wymaga człowieka chętnego,
szlachetnego, opanowanego;
człowieka o zrównoważonych siłach.
Dlatego chwalę taniec... |
|
|
|
|
 |
BarbaraPrag
Nowicjusz
|
Wysłany: Sob Gru 26, 2009 6:21 pm
|
|
|
Górnego limitu nie ma
Skok powinien być wyższy niż releve (oczywiście biodra powinny być uniesione wyżej).
Ważna jest także lekkość i akcent w skoku (oddech lub zatrzymanie/ zawiśnięcie).
Poza tym przecież skoki też dzielą się na duże i małe, a podskok zazwyczaj jest warunkowany muzyką (tempo). Jeśli tempo jest szybkie i tak nie podskoczysz za wysoko.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
 |
vickop
Adept Baletu

Związek z tańcem: tancerz, uczeń
|
Wysłany: Sro Sty 27, 2010 11:26 pm
|
|
|
BarbaraPrag napisał/a: | Górnego limitu nie ma
Skok powinien być wyższy niż releve (oczywiście biodra powinny być uniesione wyżej).
Ważna jest także lekkość i akcent w skoku (oddech lub zatrzymanie/ zawiśnięcie).
Poza tym przecież skoki też dzielą się na duże i małe, a podskok zazwyczaj jest warunkowany muzyką (tempo). Jeśli tempo jest szybkie i tak nie podskoczysz za wysoko.
Pozdrawiam |
Jak naj bardziej potwierdzam! Nigdy nie słyszałem o wysokości (o której mówisz). Pozdr. |
_________________ Non! Rien de rien ...
Non! Je ne regrette rien...
C'est payé, balayé, oublié
Je me fous du passé!
 |
|
|
|
|
 |
porky
Nowicjusz

|
Wysłany: Pon Mar 29, 2010 9:36 pm
|
|
|
a macie jakieś własne ćwiczenia na wybicie, które wam pomogły? no wiadomo że pomaga sauté, fondu, demi-plie itp. a macie jakieś własne sposoby? |
_________________ jak zawodowy balet
gdzie nawet najmniejszy palec
wprawia w zachwyt całą salę |
|
|
|
|
 |
|