Sport, czyli jakie dyscypliny lubicie (uprawiacie)? |
Autor |
Wiadomość |
Lupus
Adept Baletu

|
Wysłany: Pią Sie 05, 2005 10:18 am Sport, czyli jakie dyscypliny lubicie (uprawiacie)?
|
|
|
Na foum jest sporo entuzjastów gimnastyki artystycznej i sportowej. Ciekawe jakie jeszcze dyscypliny Wam się podobają? A może trenujecie którąś z nich?
Moje ulubione to: lekkoatletyka, pływanie i szermierka. |
|
|
|
|
 |
Change
Adept Baletu
|
Wysłany: Pią Sie 05, 2005 12:33 pm
|
|
|
Ja raczej jestem obserwatorem telewizyjnym.
Skoki do wody, plywanie synchroniczne, lyzwiarstwo figurowe, gimnastyka. Wszystko co bardziej 'pokazowe' |
|
|
|
|
 |
drCoppelius
Corps de Ballet

|
Wysłany: Pią Sie 05, 2005 12:35 pm
|
|
|
ja trenowałam skok o tyczce i wzwyż.....
a najbardziej podobaja mi się skoki do wody i łyżwiarstwo figurowe |
|
|
|
|
 |
uleczka
Adept Baletu

|
Wysłany: Pią Sie 05, 2005 1:19 pm
|
|
|
A ja lubie grać w tenisa, pływać, jezdzic na rowerze, a ogladać żużel! |
_________________ WaKaCjE....Elo WaKaCjOm |
|
|
|
|
 |
Lupus
Adept Baletu

|
Wysłany: Pią Sie 05, 2005 2:12 pm
|
|
|
drCoppelius napisał/a: | ja trenowałam skok o tyczce i wzwyż.....
|
Robi wrażenie ! Zwłaszcza tyczka. Do tego trzeba siły i odwagi! |
|
|
|
|
 |
Tranquility
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem: uczeń/tancerz
|
Wysłany: Pią Sie 05, 2005 2:32 pm
|
|
|
ja lubie wszystko, co choć troszkę wiąże się z tańcem, czyli łyżwiarstwo figurowe, skoki do wody, pływanie synchroniczne, gimnastykę, a oprócz tego pływanie i troszeczkę lekką.
a uprawiam... hm... czasem pływam, staram się regularnie - różnie bywa... kiedys trenowałem 3 razy w tygodniu... |
|
|
|
|
 |
sari
Adept Baletu
Związek z tańcem: uczennica KT
|
Wysłany: Pią Sie 05, 2005 4:54 pm
|
|
|
Przez rok uczyłam się gry w tenisa (ziemnego), ale szczerze przyznam, że nie zainteresowało mnie to na tyle, by tę naukę kontynuować. Oglądać go nie lubię. Gustuję raczej w oglądaniu takich sportów, jak: gimnastyka artystyczna i sportowa (kobiet), pływanie (przy okazji niedawnych Mistrzostw Świata w Montrealu oglądałam tego dość dużo), czasem łyżwiarstwo figurowe i skoki do wody... No i to chyba tyle, epizodycznie zdarza mi się oglądać też inne dyscypliny, ale to tylko epizodycznie. |
|
|
|
|
 |
sfra
Solista Baletu
Związek z tańcem: baletoman
|
Wysłany: Pią Sie 05, 2005 6:36 pm
|
|
|
Ja uprawiam sumo. |
_________________ sfra- odnaleziony pośród manewrów sztuki i jezyka francuskiego |
|
|
|
|
 |
Tranquility
ADMINISTRATOR

|
Wysłany: Pią Sie 05, 2005 7:56 pm
|
|
|
tak, sfra, chyba jak Ci się przyśni... |
|
|
|
|
 |
sisi
ADMINISTRATOR

|
Wysłany: Pią Sie 05, 2005 8:45 pm
|
|
|
Terpsychora napisał/a: | Ja raczej jestem obserwatorem telewizyjnym.
Skoki do wody, plywanie synchroniczne, lyzwiarstwo figurowe, gimnastyka |
ja tez.. ale musze sie przyznac ze zanim zaczelam moja przygode z tancem wspolczesnym mialam doczynienia rowniez z tancem towarzyskim, tenisem i karate (6 lat treningow!) chociaz tego ostatniego nie zaluje ze odeszlam. |
_________________ you broke my heart cause I couldn't dance
you didn't even want me around
but now I'm back to let you know
I CAN REALLY SHAKE THEM DOWN!! |
|
|
|
|
 |
sfra
Solista Baletu
Związek z tańcem: baletoman
|
Wysłany: Pią Sie 05, 2005 8:53 pm
|
|
|
Tranquality napisał/a: | tak, sfra, chyba jak Ci się przyśni... |
Niekoniecznie, gdyż zaczynam sobie uświadamiać bogactwo moich warunków dla tej dyscypliny sportowej. |
_________________ sfra- odnaleziony pośród manewrów sztuki i jezyka francuskiego |
|
|
|
|
 |
Tranquility
ADMINISTRATOR

|
Wysłany: Pią Sie 05, 2005 10:06 pm
|
|
|
w takim razie, sfra, ja też zaczynam trenować... myślę, że z moją tuszą i umiejętnościami mogę jechać śmiało na zawody sumo... pytanie: czy wrócę...?? |
|
|
|
|
 |
sisi
ADMINISTRATOR

|
Wysłany: Pią Sie 05, 2005 11:06 pm
|
|
|
oooj ja mysle ze macie szanse w tej dyscyplinie... zauwazcie jak latwo bedzie wam wysliznac sie z uscisku sumo (prawie jak w kreskowce!), o ile szybciej sie bedziecie poruszac.. no i mysle ze nie bedziecie miec zbyt wielkiej konkurencji na szczeblu krajowym
no wiec... a nóż/widelec bedziemy miec nowych mistrzow?
|
|
|
|
|
 |
Tranquility
ADMINISTRATOR

|
Wysłany: Pią Sie 05, 2005 11:25 pm
|
|
|
hihi... na pewno... ja już rozpocząłem treningi...
jak myślicie, czy z wagą 59 kg mam szansę ??
chyba przydałoby się troszkę przytyć... |
|
|
|
|
 |
sisi
ADMINISTRATOR

|
Wysłany: Sob Sie 06, 2005 11:47 am
|
|
|
nooo mysle ze 150 kg starczy na poczatek... a to chyba nie bedzie az tak wielkim problemem przy zamilowaniu do czekolady |
|
|
|
|
 |
mysha
Adept Baletu

|
Wysłany: Pon Sie 08, 2005 8:45 pm
|
|
|
ja uwielbiam SIATKÓWKĘ. Może mało baletowa, ale skoczność facetów jest porównywalna... Polecam memoriał Wagnera, transmisja z Olsztyna od piątku do niedzieli na Polsacie. |
_________________ W carskim pałacu na Kremlu carówna Ksienia oddaje się tęsknym marzeniom nad portretem swego zmarłego narzeczonego, zaś jej braciszek, Fiodor, z uwagą studiuje wielką mapę Rosji. |
|
|
|
|
 |
Justyna Ch-ipcio
Koryfej

Związek z tańcem: obserwacyjny
|
Wysłany: Wto Sie 09, 2005 3:52 pm Ad sport i zwierzątka
|
|
|
Jeśli wrócić to tematu sportu- trenowałam troszkę koszykówkę, ale to było dość dawno a lubię pływać ale kiepsko mi to wychodzi. Generalnie to ja taka niezbyt ruchliwa jestem
Jeśli miałabym wybrać sobie jakieś zwierzątko do emblematu to byłby to hipopotam. Uwielbiam je. Mimo ogromnej masy mają pewną grację. |
|
|
|
|
 |
Wojtek4p
Adept Baletu

Związek z tańcem: miłośnik itp.itd...
|
Wysłany: Sro Sie 10, 2005 3:14 pm
|
|
|
Witam . Ja osobiście oczywiście oprócz tańca jestem wielkim fanatykiem żużla , jeżeli chodzi o sport . Choć może za wiele wspólnego ta dyscyplina sportowa z tańcem nie ma , to nieraz podczas jej oglądania potrafi troszkę wywołać adrenalinkę gdy dochodzi np. do jakiś niebezpiecznych sytuacji w trakcie wyścigu .
Czytając cały ten pościk widzę , że przewodnią rolę odgrywa tu baletowa krówka i inne zwierzątka . Hi hi .
Troszkę się pośmiałem , ale zrobił się ciekawy i wesoły temat .
Śmiech to zdrowie tak trzymać . . |
_________________ Wojtek-pozytywnie zakręcony...
...JESTEM JAK RUSKI CZOŁG NIE DO ZAJECHANIA...-hi hi hi...
Specjalne słodkie pozdrowienia dla JustDance... |
|
|
|
|
 |
Joanna
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem: tancerka?
|
Wysłany: Wto Wrz 20, 2005 11:32 am
|
|
|
Ja kiedyś przez bardzo krótki czas trenowałam pływanie... W sumie fajna sprawa, szkoda że wtedy tego tak nie doceniałam
Teraz tylko jak przychodzę sobie na basen, to mówię sobie "no, przepłynę te 2 km (albo 1,5 w zależności od kondycji ), a potem to już jak chcę, na spokojnie... Ale motylkiem to nigdy się nie nauczyłam porządnie pływać, a teraz to już w ogóle - mam wrażenie, że się topię w tym stylu Dlatego zawsze nienawidziłam tych rozgrzewkowych "200 zmiennym", bo na początku zawsze był motylek heh.
A oglądać lubię pływanie, skoki do wody, łyżwiarstwo figurowe, gimnastykę artystyczną i sportową (ale raczej kobiet), czasem lekkoatletykę. |
_________________ "Plié is the first thing you learn and the last thing you master" Suzanne Farrell |
|
|
|
|
 |
aniaka
Adept Baletu

|
Wysłany: Wto Wrz 20, 2005 12:13 pm
|
|
|
Ja bardzo lubię pływać, a w zasadzie nurkować (chociaż nie za bardzo przepadam za tym w basenie, gdyż od ciągłego przebywania pod wodą moje oczy są wtedy masakrycznie "przekrwione" od chloru - nie lubię pływać w okularach). A poza tym niedawno zaczęłam grać w tenisa ziemnego i bardzo spodobała mi sie ta dyscyplina. Szczególnie jak jestem zła to na tenisie można się nieźle wyżyć :) Próbowałam kiedys jeździć konno, ale kolidowało to czasowo z baletem i oczywiście porzuciłam jazdę konną. Trenowałam też łyżwiarstwo figurowe (które obecnie uwielbiam oglądać w TV), ale również poszło ono w odstawke na rzecz baletu :) To chyba by było na tyle :) |
_________________ "Są trzy zasady rządzące życiem: rodzimy się, umieramy, rzeczy się zmieniają... i może jeszcze jedna: każdy ma osobę, po której już nikogo nie będzie mógł tak pokochać" |
|
|
|
|
 |
Joanna
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem: tancerka?
|
Wysłany: Wto Wrz 20, 2005 12:21 pm
|
|
|
aniaka napisał/a: | Ja bardzo lubię pływać, a w zasadzie nurkować (chociaż nie za bardzo przepadam za tym w basenie, gdyż od ciągłego przebywania pod wodą moje oczy są wtedy masakrycznie "przekrwione" od chloru - nie lubię pływać w okularach). |
Nie wyobrażam sobie pływania bez okularów! Nie będę tu strzelac markami, ale mam taka jedną ulubioną na S...
O właśnie, zapomniałam napisać, że uwielbiam jeździć na łyżwach, tak rekreacyjnie |
_________________ "Plié is the first thing you learn and the last thing you master" Suzanne Farrell |
|
|
|
|
 |
Nefretete
Solista Baletu

|
Wysłany: Wto Wrz 20, 2005 12:27 pm
|
|
|
a ja kiedys intensywnie jeździłam na rolkach. Ale od kiedy tańcze, to juz na rolki czasu mi brakuje. Choć pewnie jeszcze do rolek wróce |
|
|
|
|
 |
tancereczka19
Adept Baletu
|
Wysłany: Wto Wrz 20, 2005 12:32 pm
|
|
|
Ja wcześniej uprawiałam inne sporty, zanim pojawił się taniec.I to co chwila co innego
Na początku jak miałam ok 10 lat przeżywałam ogromną fascynację piłką nożna (!!) i nawet chciałam być w drużynie kobiecej Na szczeście moja mama odwiodła mnie od tego Ale pamietam jak z ogromnym samozaparciem oglądałam mistrzostwa świata i do dziś mam jakąs koszulke klubową reprezentacji Anglii. Tak usilnie trenowałam że podczas wakacji na wsi mało nie rozwaliłam Wójkowi stodoły (odbijałam o nią piłkę).
Potem grałam rok w tenisa ziemnego. Ale nie przemawiało to do mnie specjalnie..
Trzy lata jezdziłam konno, i wspaniale wspomniam te czasy. Razem z koleżankami pomagałyśmy w stajni opiekując się konikami i za to dostawałyśmy bezpłatne jazdy.
A teraz oczywiście tańcuję |
_________________ "zanim wejdziesz na sale baletową zastanów sie kim chcesz być, a nie co masz robić" |
|
|
|
|
 |
aniaka
Adept Baletu

|
Wysłany: Wto Wrz 20, 2005 12:46 pm
|
|
|
Nefretete napisał/a: | a ja kiedys intensywnie jeździłam na rolkach. Ale od kiedy tańcze, to juz na rolki czasu mi brakuje. Choć pewnie jeszcze do rolek wróce :-) |
A ja właśnie zapomniałam napisać o rolkach i o rowerze :))) |
_________________ "Są trzy zasady rządzące życiem: rodzimy się, umieramy, rzeczy się zmieniają... i może jeszcze jedna: każdy ma osobę, po której już nikogo nie będzie mógł tak pokochać" |
|
|
|
|
 |
muszelka
Nowicjusz

|
Wysłany: Wto Wrz 20, 2005 6:11 pm
|
|
|
a ja najczęsciej uprawiam "chodziarstwo"
a tak poważnie uwielbiam pana Roberta Korzeniowskiego i jego dyscypline sportową - mogłabym oglądać godzinami - szkoda, że juz zakończył karierę
z lekkiejatletyki jeszcze skoki o tyczce są pasjonujące, a poza tym łyżwiarstwo oczywiście! |
_________________ "Masz wolne serce. Miej odwagę iść zawsze za jego głosem (...)" Malcolm Wallace |
|
|
|
|
 |
|