Profesjonalne grupy taneczne. |
Autor |
Wiadomość |
pinezka
Nowicjusz
|
Wysłany: Pią Maj 28, 2010 10:33 pm Profesjonalne grupy taneczne.
|
|
|
Tak jak w temacie. Znacie jakieś profesjonalne grupy, które tańczą na ważniejszych wydarzeniach muzycznych albo programach? takie cos w stylu grupy 'Volt' Egurroli? |
|
|
|
|
 |
calawtrawie
Adept Baletu

Związek z tańcem: uczeń, tancerz
|
Wysłany: Pią Maj 28, 2010 10:39 pm
|
|
|
Ego z Iskry |
|
|
|
|
 |
sisha945
Koryfej

|
Wysłany: Sob Maj 29, 2010 9:28 am
|
|
|
Wiem ze Spoko z zielonej Góry sie czesto pokazuje na roznych waznych wydarzeniach, kiedys nawet w YCD wystepowali.
jeszcze UDS(lublin) tanczy na najwazniejszych wydarzeniach ale głównie na Lubelszczyźnie tj. pokazach mody, meczach, koncertach, pokazach itp itd
z jazzu to Caro dance czy cos takiego, o ile sie nie myle. |
_________________ It is our choices… that show what we truly are, far more than our abilities. |
|
|
|
|
 |
Relena
Adept Baletu

Związek z tańcem: tancerz, miłośnik
|
Wysłany: Sob Maj 29, 2010 12:29 pm
|
|
|
jeśli chodzi o Poznań polecam Teatr Tańca Zakręconego |
_________________ one day i'll go dancing on the moon |
|
|
|
|
 |
dede
Adept Baletu
Związek z tańcem: tancerz
|
Wysłany: Sob Maj 29, 2010 10:21 pm
|
|
|
zależy co nazwiemy profesjonalizmem, bo dla mnie zawodowstwo czy profesjonalizm wiąże się przede wszystkim z tym że tancerze zarabiają na tym pieniądze i wykonują to jako zawód. Grupy wyżej wymienione działają raczej na zasadzie hobby-poświęcam swój czas bo to lubię, a nie jak Volt gdzie tancerze za swoje występy dostają pieniądze. |
_________________ "Mniej w teatrze interesuje mnie to, jak ludzie się poruszają, a bardziej to, co ich porusza"
Pina Bausch |
|
|
|
|
 |
Chiaranzana
Corps de Ballet
|
Wysłany: Sob Maj 29, 2010 10:36 pm
|
|
|
Zawodowstwo a profesjonalizm to dwie rozne rzeczy. Nie wiem czemu ludzie to myla. Zawod to praca jaka sie wykonuje za pieniadze a profesjonalizm to wyksztalcenie i wiedza, a to nigdy nie idzie ze soba w parze bo mozna byc nieprofesjonalnym i byc zawodowcem i na odwrot. |
|
|
|
|
 |
dede
Adept Baletu
|
Wysłany: Sob Maj 29, 2010 10:41 pm
|
|
|
nie do końca tak różne, zawodowstwo przynajmniej w teorii warunkuje profesjonalizm:) |
_________________ "Mniej w teatrze interesuje mnie to, jak ludzie się poruszają, a bardziej to, co ich porusza"
Pina Bausch |
|
|
|
|
 |
pinezka
Nowicjusz
|
Wysłany: Pon Maj 31, 2010 6:17 pm
|
|
|
piszac 'profesjonalne' mialam na mysli grupy, ktore tancza w jakichs waznych wydarzeniach muzycznych czy programach telewizyjnych a nie amatorskie grupy zapraszane tylko na swieta w pobliskiej wsi |
|
|
|
|
 |
dede
Adept Baletu
|
Wysłany: Pon Maj 31, 2010 10:49 pm
|
|
|
ok to w takim razie grupy o których piszesz są pół-profesjonalne, tańczą na poziomie profesjonalistów, ale pieniążków nie zarabiają. |
Pina Bausch |
|
|
|
|
 |
dede
Adept Baletu
|
Wysłany: Pon Maj 31, 2010 10:50 pm
|
|
|
poza tym to że kogoś zaproszą do telewizji nie oznacza jeszcze że jest zajebisty;p ale to takie mały offtop;p |
Pina Bausch |
|
|
|
|
 |
|