Buty do jazz'u. |
Autor |
Wiadomość |
Nataszaa
Corps de Ballet

Związek z tańcem: tancerka
|
Wysłany: Czw Cze 17, 2010 10:09 pm Buty do jazz'u.
|
|
|
Zastanawiam się, czy zamiast jazzówek mogę kupić sobie sneakersy.... Co o tym myślicie? |
_________________ "Zapytasz: po co to wszystko? Odpowiedź jest prosta: ponieważ postanowiłaś zostać tancerką." |
|
|
|
|
 |
Alya
Adept Baletu

Związek z tańcem: tancerz, uczeń
|
Wysłany: Czw Cze 17, 2010 10:53 pm
|
|
|
Myślę, że spokojnie będziesz mogła w nich tańczyć. Ostatnio byłam w Pade na warsztatach jazz'owych i nauczycielka tańczyła w sneakersach. |
_________________ What I've felt, what I've known never shined through in what I've shown |
|
|
|
|
 |
Nataszaa
Corps de Ballet

|
Wysłany: Czw Cze 17, 2010 10:57 pm
|
|
|
A co jest lepsze? Zastanawiam się, i myślę, że sneakersy są bardziej "uniwersalne"... |
_________________ "Zapytasz: po co to wszystko? Odpowiedź jest prosta: ponieważ postanowiłaś zostać tancerką." |
|
|
|
|
 |
calawtrawie
Adept Baletu

Związek z tańcem: uczeń, tancerz
|
Wysłany: Czw Cze 17, 2010 11:00 pm
|
|
|
i chyba wygodniejsze |
|
|
|
|
 |
Nataszaa
Corps de Ballet

|
Wysłany: Czw Cze 17, 2010 11:01 pm
|
|
|
Tzn. na zajęciach tańczymy w skarpetkach/boso. Ale ja w domu, itp. chciałabym tańczyć w sneakersach - wydają mi się wygodne. Czym się różnią od jazzówek? |
|
|
|
|
 |
inaenka
Koryfej

Związek z tańcem: bliski
|
Wysłany: Czw Cze 17, 2010 11:16 pm
|
|
|
I można w nich tańczyć on point |
_________________ ""While I dance I can not judge, I can not hate, I can not separate myself from life. I can only be joyful and whole. This is why I dance."
- Hans Bos
------------------------------------------------------- |
|
|
|
|
 |
Nataszaa
Corps de Ballet

|
Wysłany: Czw Cze 17, 2010 11:20 pm
|
|
|
A gdybyś miała do wyboru napalcówki i sneakersy - co byś wybrała? Obawiam się, że napalcówki szybko się ubrudzą... |
|
|
|
|
 |
alexa07
Adept Baletu

|
Wysłany: Pią Cze 18, 2010 12:31 pm
|
|
|
ale do jazz'u nie polecam napalcowek.... wgl nie zdaja egzaminu.... polecam sneakersy ;D a jesli chodzi o zwykle jazzowki to w sumie mozna je porownac do baletek z malym obcasem ;D |
_________________ "Tańczy i tańczy... i tańczy, a poza tym przygląda się, jak inni tańczą, i tańczy jeszcze więcej..." |
|
|
|
|
 |
Nataszaa
Corps de Ballet

|
Wysłany: Sob Cze 19, 2010 9:07 am
|
|
|
Chciałabym kupić sobie sneakersy do tańczenia na warsztatach, obozach i podczas ćwiczeń w domu. Najważniejsza dla mnie jest możliwość stania w nich na palcach i kręcenia piruetów.
Zastanawiam się nad Sanshą Dynamo lub Tutto Nero? Co doradzacie? |
|
|
|
|
 |
madziadziama5
Adept Baletu
Związek z tańcem: uczennica
|
Wysłany: Sob Cze 19, 2010 4:28 pm
|
|
|
Nataszaa napisał/a: | Zastanawiam się nad Sanshą Dynamo lub Tutto Nero? Co doradzacie? |
Ja polecam sneakersy z Akcesu. Są wygodne i świetnie się w nich tańczy. Sama je mam
i jestem zadowolona |
|
|
|
|
 |
.dulce.
Adept Baletu

Związek z tańcem: uczeń
|
Wysłany: Sob Cze 19, 2010 11:36 pm
|
|
|
sneakersy sa bardoz praktyczne bo mozesz wykorzystac je w roznych technikach . ja tancze ( własciwie juz nie ) w jazzówkach, lecz nie polecam . podeszwa szybko sie zakurzyla i czesto obcas przeszkadza . |
|
|
|
|
 |
alexa07
Adept Baletu

|
Wysłany: Pon Cze 21, 2010 10:21 am
|
|
|
jesli chodzi o tanczenie jazz'u to dla mnie najwygodniejsze sa wlasnie jazzowki.... a sneakersy mam do innych technik jak jezdze na warsztaty ostatnio bardzo sprawdzily sie w tancach ludowych no ale to juz jest rzecz gustu |
_________________ "Tańczy i tańczy... i tańczy, a poza tym przygląda się, jak inni tańczą, i tańczy jeszcze więcej..." |
|
|
|
|
 |
|