XVII Międzynarodowa Konferencja Tańca Współczesnego w Bytomi |
Autor |
Wiadomość |
magentte
Nowicjusz

Związek z tańcem: uczeń
|
Wysłany: Wto Cze 22, 2010 9:22 pm
|
|
|
ja też dostałam kartę wyboru zajęć, wysłałąm wypełnioną i nic nie odpowiadają, wiec chyba wszystko jest w porządku, są te miejsca |
|
|
|
|
 |
sisha945
Koryfej

|
Wysłany: Pią Cze 25, 2010 3:28 pm
|
|
|
przed chwila dzwoniłam tam zeby spytac czy dostali moje zgłoszenie bo do tej pory nie dostalam odpowiedzi z karta wyboru zajec i pani mi powiedziala ze nie dysponują czyms takim. dziwne, bo moje kolezanki to dostały
a Wy już dostaliscie?
i co powinnam zrobić jesli mi tego nie przysla? |
_________________ It is our choices… that show what we truly are, far more than our abilities. |
|
|
|
|
 |
danceFORever
Corps de Ballet

Związek z tańcem: uczeń/miłośnik
|
|
|
|
 |
danceFORever
Corps de Ballet

Związek z tańcem: uczeń/miłośnik
|
Wysłany: Sob Cze 26, 2010 6:37 pm
|
|
|
czy ktoś jedzie może pociągiem z Warszawy lub ma tam przesiadkę? |
|
|
|
|
 |
sisha945
Koryfej

|
Wysłany: Sro Lip 14, 2010 5:41 pm
|
|
|
Jak wrażenia po Konferencji?
co myslicie o organizacji? Które zajęcia, spektakle Wam sie najbardziej podobały, a które najmniej?
wybieracie sie w przyszlym roku? |
_________________ It is our choices… that show what we truly are, far more than our abilities. |
|
|
|
|
 |
Wallyy
Nowicjusz

Związek z tańcem: Uczeń
|
Wysłany: Sro Lip 14, 2010 10:32 pm
|
|
|
Jeśli chodzi o zajęcia to współczesny z Butoh, pani Takako jest poprosotu niesamowita, już się nie mogę doczekać jej warsztatów w poznaniu:P A ze spektakli to mi najbardziej się podobało t.h.e dance company z Singapuru, no aż ciarki miałam, świetne:) |
|
|
|
|
 |
sisha945
Koryfej

|
Wysłany: Czw Lip 15, 2010 1:50 pm
|
|
|
a moge spytac gdzie spalas? |
|
|
|
|
 |
Wallyy
Nowicjusz

|
Wysłany: Nie Lip 18, 2010 10:02 pm
|
|
|
A w sali zbiorowej w samochodówce:P |
|
|
|
|
 |
sisha945
Koryfej

|
Wysłany: Nie Lip 18, 2010 11:32 pm
|
|
|
a ktoś spał w internacie szkoły baletowej? ciekawa jestem jakie tam są warunki, poza tym ze wszedzie jest dosc daleko..(tak na przyszłość ) |
|
|
|
|
 |
przyjaciolka
Adept Baletu

Związek z tańcem: uczeń,miłośnik i in.
|
Wysłany: Czw Lip 22, 2010 1:25 am
|
|
|
A czy któraś z Was brała udział w warsztatach z pisania o tańcu? |
_________________ *Miej zawsze w sercu Nadzieję*
*Cierpienie szlifuje serce jak diament*
*Radę,którą dajesz innym,zastosuj najpierw u siebie*
*I LOVE DANCE* |
|
|
|
|
 |
Wallyy
Nowicjusz

|
Wysłany: Czw Lip 22, 2010 1:56 pm
|
|
|
Nie ale kolażanka z która przyjechałam brała. |
|
|
|
|
 |
magentte
Nowicjusz

Związek z tańcem: uczeń
|
Wysłany: Czw Lip 22, 2010 7:06 pm
|
|
|
Ja spałam w internacie. Warunki takie typowe, żadnych luksusów, ale jest łazienka w pokoju, lodówka na cały internat takie małe rzeczy a dużo dają gdy się tyle ćwiczy . I pokoje dosyć duże. Daleko może troszkę, ale wystarczy w tramwaj wsiąść, często jeżdżą, nie było strasznego problemu . |
|
|
|
|
 |
sisha945
Koryfej

|
Wysłany: Czw Lip 22, 2010 8:02 pm
|
|
|
o tak.. lodówka bywa przydatna.. zwłaszcza jak przez całe warsztaty jest około 30 stopni , wszystko sie psuje momentalnie ;//
my niestety nie mielismy takich luksusów: była jedna łazienka na piętrze, ale najgorsze były schody (mieszkalismy na takim jakby poddaszu- 4,5 pietro ).
a same warsztaty bardzo mi sie podobały: może organizacja nie zawsze była najlepsza, a tak to super Najbardziej podobała mi sie klasyka u Harmena Trompa i współczesny u Saara H. - na takiej lekcji nigdy wczesniej nie byłam |
|
|
|
|
 |
Wallyy
Nowicjusz

|
Wysłany: Czw Lip 22, 2010 9:41 pm
|
|
|
A jesli chodzi o Trommpa to byłaś na zaawansowanym czy podstawie? |
|
|
|
|
 |
sisha945
Koryfej

|
Wysłany: Czw Lip 22, 2010 10:54 pm
|
|
|
podstawowa
ciekawa jestem czy ciezko było w zaawansowanej..? |
|
|
|
|
 |
Wallyy
Nowicjusz

|
Wysłany: Nie Lip 25, 2010 9:49 pm
|
|
|
Ja byłam pare razy, poprostu zwykła klasyczna lekcja. |
|
|
|
|
 |
fijoletowa
Adept Baletu

Związek z tańcem: kompletna amatorka;)
|
Wysłany: Pon Lip 26, 2010 3:29 am
|
|
|
i ja też tam byłam! jejku, dzisiaj w pracy usłyszałam piosenkę z zajęć u Byrona i aż się wzruszyłam. generalnie rewelacja, ale też niektóre zajęcia mnie nawiodły- np. flamenco dla tancerzy współczesnych. liczyłam na mega energię a była lipa.
i też byłam u Trompa, na podstawie, bardzo spokojnie było, w sam raz na początek dnia. |
|
|
|
|
 |
pannaanna
Nowicjusz

Związek z tańcem: uczeń, tancerz
|
Wysłany: Wto Lip 27, 2010 2:12 pm
|
|
|
fijoletowa a o której piosence mówisz?bo ja szukam wszędzie i na wszystkie sposoby takiej co puszczał na rozgrzewce,nie pamiętam dokładnie słów ale taka wolna ''....this is love, crazy love...'' coś w tym stylu Jak ktoś wie o co mi biega i zna tytuł to błagam podajcie ! A co powiecie o zajęciach u Saar Harrari?był ktoś z tego grona u niego? |
_________________ Trzeba czegoś pragnąć,żeby żyć. |
|
|
|
|
 |
sisha945
Koryfej

|
Wysłany: Wto Lip 27, 2010 2:27 pm
|
|
|
tez poszukuje piosenki z rozgrzewki, a dokładniej z rozciągania.. taka wolna właśnie..
Ja byłam u Saara i było... trudno znależć odpowiednie słowo . było dziwnie ale super fajnie
Jedne z najciekawszych zajęć na których kiedykolwiek byłam. |
|
|
|
|
 |
fijoletowa
Adept Baletu

|
Wysłany: Sro Lip 28, 2010 1:24 am
|
|
|
a, nie, właśnie tej z rozgrzewki nie pamiętam, cholera! miałam się go zapytać, ale zapomniałam. ale mówię o tej, o której był układ w drugim tygodniu (bo tylko wtedy byłam)- ta ckliwizna Blunta- 'Goodbay my lover" |
|
|
|
|
 |
pannaanna
Nowicjusz

|
Wysłany: Sro Lip 28, 2010 10:23 pm
|
|
|
ja w drugim tyg byłam tylko 2 razy u Byrona wiec nie kojarzę tej piosenki z układu:( A ta Blunta sprawia, że łezka się kreci w oku,chciałoby się tam teraz wrócić i poczuć jeszcze raz tą cudowną atmosferę warsztatów.... |
|
|
|
|
 |
pannaanna
Nowicjusz

|
Wysłany: Sro Lip 28, 2010 10:25 pm
|
|
|
aaaa jeszcze jedno, spotkał się ktoś w internecie z jakąś stroną na której można podziwiać jakieś zdjęcia lub filmy z konferencji? |
|
|
|
|
 |
sisha945
Koryfej

|
Wysłany: Czw Lip 29, 2010 11:51 am
|
|
|
fijoletowa napisał/a: | ale mówię o tej, o której był układ w drugim tygodniu (bo tylko wtedy byłam)- ta ckliwizna Blunta- 'Goodbay my lover" |
o których zajeciach mówisz? o lyrical modern?
niestety nie widziałam nigdzie zdjec z konferencji, ale mam nadzieje ze jeszcze cos sie pojawi |
|
|
|
|
 |
fijoletowa
Adept Baletu

|
Wysłany: Czw Lip 29, 2010 7:57 pm
|
|
|
tak, mówię o lirycal modern. a teoretycznie na zajęciach nie można robić zdjęć, ani filmować. więc wątpię, żeby jakoś dużo miało się tego pokazać na youtube... |
|
|
|
|
 |
sisha945
Koryfej

|
Wysłany: Czw Lip 29, 2010 9:27 pm
|
|
|
a mi chodzi o oldschool jazz. wiec jesli ktos też był i zna tytuł piosenki z rozgrzewki to bardzo bardzo prosze o podanie
wiem że jakas kobieta robiła zdjęcia, widzialam ją z aparatem na kilku zajęciach, wiec cos powinno jednak byc. |
|
|
|
|
 |
|