www.balet.pl Strona Główna www.balet.pl
forum miłośników tańca

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
XVII Warsztaty Tańca Współczesnego - Dancing Poznań 2010
Autor Wiadomość
iinnkkaa
Nowicjusz

Wysłany: Pon Lip 26, 2010 8:32 pm   XVII Warsztaty Tańca Współczesnego - Dancing Poznań 2010

Heej :) Czy ktoś się wybiera ?

Hildegarda 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
uczeń, miłośnik
Wysłany: Pon Lip 26, 2010 8:51 pm   

Ja się wybieram!

iinnkkaa
Nowicjusz

Wysłany: Pon Lip 26, 2010 9:18 pm   

Ooo :D ! A na co konkretnie ? Pierwszy raz na warszatach w poznaniu ?

I czy może mi ktoś powiedzieć jak daleko jest bursa ( na ul. Krakowskiej 17) od PTT ?? xD

fijoletowa 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
kompletna amatorka;)
Wysłany: Wto Lip 27, 2010 4:13 am   

ja się w tym roku nie wybieram (chlip, chlip, chlip), ale mogę za to powiedzieć, że Bursa na Krakowskiej jest jakieś 15-20 minut na piechotę od PTT.

Nataszaa 
Corps de Ballet

Związek z tańcem:
tancerka
Wysłany: Wto Lip 27, 2010 2:30 pm   

Ja wybieram się dopiero za rok. ;P

Hildegarda 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
uczeń, miłośnik
Wysłany: Wto Lip 27, 2010 4:12 pm   

Ja na "contemporary dance na bazie M.Graham" i na "metody pracy w teatrze tańca" :)

Cheryl 
Solista Baletu

Wysłany: Wto Lip 27, 2010 6:34 pm   

iinnkkaa, do szkoły (na stronie Szkoła Baletowa została nazwana Studiem Teatru Tańca) idzie się ok.11 minut deptakiem obok Starego Browaru.
Idealna lokalizacja w sercu miasta.

iinnkkaa
Nowicjusz

Wysłany: Sro Lip 28, 2010 10:34 am   

Ok :) Dzięki wielki. Hildegarda bedziesz na zajeciach z moimi dwma koleżankami :D

black_swan 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
uczennica
Wysłany: Sro Sie 04, 2010 11:29 pm   

Hej, prosiłabym was o opinię, bo mam wątpliwości czy dobrze zrobiłam zapisując się na zajęcia początkujące z modal undergroundu z t.vergerem. Nigdy nie miałam kontaktu z tą techniką, tańczę nie zadługo,boję się że nie dam sobie rady, pomimo ze zajęcia są dla początkujących i może lepiej za rok się na nie wybrać, a zdrugiej strony jestem bardzo ciekawa tych warsztatów. Co o tym myślicie? Może ktoś z Was był na jego warsztatach i może podzoelić się wrażeniami. Będę wdzięczna za opinie :)

eventail 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
miłośnik i uczeń
Wysłany: Czw Sie 05, 2010 6:13 pm   

Dasz sobie radę :) ja byłam parę razy i jest całkiem nieźle, aczkolwiek ruchy są strasznie nietypowe i hm, może być na początku ciężko je złapać. Ale jeżeli masz w miarę dobrą pamięć ruchową(szybko łapiesz) to ci się uda. Na początkujących zajęciach nie jest źle, ale niestety Tierry ma to do siebie że potrafi olać jedną grupę i całe zajęcia to jedna, wielka rozgrzewka, następne są strasznie ciężkie, a trzecią też potrafi sobie odpuścić bo mu się zwyczajnie nei chce(dlatego ja w tym roku zrezygnowałam). Ale jeżeli będzie miał na twoich zajęciach 'fazę rzeźnika' to da wam porządny wycisk i mogę cię zapewnić że wyjdziesz z zajęć usatysfakcjonowana i cholernie zmęczona.

fijoletowa 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
kompletna amatorka;)
Wysłany: Pią Sie 06, 2010 12:33 am   

ja właśnie byłam w tej trzeciej grupie, było beznadziejnie, kompletnie olewał grupę i zwracał uwagę tylko na swoich tancerzy, więc zrezygnowałam. i było strasznie prosto-nudziłam się jak mops. ale jak byłam popatrzeć na zajęcia na auli- rewelacja, zresztą koleżanka chodziła i była zachwycona, tyle, że to była grupa średniozaawansowana, no i przede wszystkich wszyscy patrzyli, a to dla Thierry'ego wydaje się być bardzo ważne.

black_swan 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
uczennica
Wysłany: Sob Sie 07, 2010 12:13 pm   

Bardzo dziękuje za wam za opinie eventail i fijoletowa. Jednak zrezygnowałam z zajęć z undergroundu, idę na funk jazz. Mam nadzieję, że dam radę :D

eventail 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
miłośnik i uczeń
Wysłany: Nie Sie 08, 2010 10:00 pm   

No i dobrze. Zajęcia z Vergerem dużo dają, ale wydaje mi się, ze tylko w wypadku gdy idzie się na grupę średniozaawansowaną. Z doświadczenia tak myślę. Dlatego zrezygnowałam w tym roku, i wzięłam taniec orientalny, taniec współczesny i taniec współczesny z elementami tańca fizycznego(to daje totalny wycisk, taki jaki lubię :D )

Odpowiedz do tematu