OSB w Warszawie |
Autor |
Wiadomość |
Black_Lady
Nowicjusz
Związek z tańcem: Uczeń
|
Wysłany: Nie Sty 23, 2011 8:36 pm
|
|
|
Mam 12 lat i od dawna marzę, aby dostać się do szkoły na moliera. Podkreślę, że kiedyś chodziłam na balet i jestem troszkę rozciągnięta (ze stopami robię co chcę), ale trochę gorzej wygląda sprawa ze szpagatem.Jestem szczupła - suchy baadyl. Czy mam szansę tam się dostać? I jak takie przełuchanie wygląda? Kiedyś słyszałam, że tam na przesłuchaniu jest się w samych majtach (dziewczyny też, bez staników ) Z góry dziękuję |
_________________ Bo taniec to nie sztuka..to coś więcej |
|
|
|
|
 |
nathaliye
Pierwszy Solista

|
Wysłany: Nie Sty 23, 2011 9:00 pm
|
|
|
po pierwsze temat przeznaczony do Twoich próśb jest tu:
http://www.balet.pl/forum...r=asc&start=450
po drugie Black_Lady napisał/a: | Kiedyś słyszałam, że tam na przesłuchaniu jest się w samych majtach (dziewczyny też, bez staników ) |
nie wiem co w tym jest szokującego, to jest szkoła szukająca odpowiednich proporcji fizycznych i musi dokładnie obejrzeć ewentualnego kandydata, więc zdjęcie stanika nie robi na nich żadnego wrażenia |
_________________ http://www.funpic.hu/swf/monitor_cleaner.swf
sukces? 100% talentu, 100% pracy |
|
|
|
|
 |
Odetta
Adept Baletu

|
Wysłany: Nie Sty 23, 2011 9:01 pm
|
|
|
Będzie ci się trudniej dostać do szkoły bo masz 12 lat, a do OSB przyjmują w wieku lat 10. Sądzę jednak że powinnaś spróbować i pójść na audycje (nic mi nie wiadomo o żadnych majtach), szczególnie jeśli jak mówisz masz predyspozycje. Z tego co się orientuje audycje odbywają się ok. maja. Do tego czasu pracuj więc nad szpagatami i rozciągnięciem a jeśli masz taką możliwość to zapisz się do jakiejś szkoły tańca (prywatnego sb) na lekcje klasyki by przypomnieć sobie jej podstawy. no i życzę powodzenia |
|
|
|
|
 |
Bisiuka
Adept Baletu

Związek z tańcem: Uczennica
|
Wysłany: Pon Sty 24, 2011 7:56 pm
|
|
|
A ja włanie w wieku 13 lat chcę iść do OSB w Warszawie . Tylko wiem że pewnie to nie możliwe . Ja słyszałam tak jak ty że bez staników w samych majtkach i to prawda . A chcę chodzić do Prywatnej szkoły baletowej ale w warszawie chyba nie ma ;( |
|
|
|
|
 |
Lorenzo
Corps de Ballet

Związek z tańcem: tancerka
|
Wysłany: Pon Sty 24, 2011 9:52 pm
|
|
|
Jest prywatne studio baletowe na Moliera:)
Spora część nauczycieli uczy także w OSB i w studiu. |
|
|
|
|
 |
Odetta
Adept Baletu

|
Wysłany: Wto Sty 25, 2011 9:07 am
|
|
|
wiem tylko że na przesłuchaniach 10 latków kiedyś tak było (teraz nie wiem może jest tak dalej), że dziewczynki jak i chłopcy byli w samej bieliźnie. Jestem natomiast ciekawa co do przesłuchań dla osób starszych np. 15 lat? Jak one wyglądają? Czy po prostu uczestniczy się w normalnej lekcji z klasą do której się chce dołączyć? |
|
|
|
|
 |
Bisiuka
Adept Baletu

|
Wysłany: Wto Sty 25, 2011 2:51 pm
|
|
|
Tego nie wiem a czy wiecie może czy za psb się płaci i to jest po lekcjach w gimn . ? |
|
|
|
|
 |
Lorenzo
Corps de Ballet

Związek z tańcem: tancerka
|
Wysłany: Wto Sty 25, 2011 3:57 pm
|
|
|
Tak, płaci sie. Lekcje są po południu lub wieczorem. |
|
|
|
|
 |
Bisiuka
Adept Baletu

|
Wysłany: Wto Sty 25, 2011 8:28 pm
|
|
|
Aha . A mają jakąś stronę internetową czy coś bo chciałabym chodzić ale nie wiem jak z moimi innymi treningami |
|
|
|
|
 |
nathaliye
Pierwszy Solista

|
|
|
|
 |
inaenka
Koryfej

Związek z tańcem: bliski
|
Wysłany: Wto Sty 25, 2011 9:15 pm
|
|
|
Nathaliye jesteś wielka!
Dziewczyny, zatem,ten tego, jeszcze w tym wątku nie sprzątałam więc przymykam oko, ale tak - proszę słuchać rad doświadczonej forumowo koleżanki |
_________________ ""While I dance I can not judge, I can not hate, I can not separate myself from life. I can only be joyful and whole. This is why I dance."
- Hans Bos
------------------------------------------------------- |
|
|
|
|
 |
Bisiuka
Adept Baletu

|
Wysłany: Czw Sty 27, 2011 6:43 am
|
|
|
Ok . Przepraszam .
Wiecie kiedy są testy bo na stronie są stare daty a mam dużo zajęć żeby pojechać osobiście . |
|
|
|
|
 |
Inga
Nowicjusz

Związek z tańcem: uczeń OSB
|
Wysłany: Pią Sty 28, 2011 6:15 pm
|
|
|
Ja chodzę do OSB Warszawskiej i dostałam sie w wieku 12 lat Uważam, że swoje 'braki' zastąpisz cieżką pracą ale nie martw się. W Warszawie drzwi są szeroko otwarte dla starszych uczniów |
|
|
|
|
 |
nathaliye
Pierwszy Solista

|
|
|
|
 |
Bisiuka
Adept Baletu

|
Wysłany: Sob Sty 29, 2011 7:59 am
|
|
|
O ! A wszyscy mówią że to mało możliwe
Co miałaś na teście ?
EDIT: Testy są 11 maja i nie wiem w końcu czy iść czy nie, wiem że z góry jestem skazana na klęskę i poniżenie ale chyba warto spróbować xd
Jak sądzicie?
Strasznie dużo wymagaja od 1 klas na dostanie się a co dopiero ja, ale się zawzięłam i zamierzam iść ;]
Jak ktoś mieszka gdzieś w okolicach Ursus, Włochy to możemy jechać razem (jak ktoś się wybiera). |
|
|
|
|
 |
Nikya
Nowicjusz
Związek z tańcem: miłośnik,koryfej
|
Wysłany: Nie Lis 27, 2011 1:36 pm
|
|
|
Koncert warszawskiej OSB dnia 17 grudnia w Teatrze Wielkim o godzinie 16.Bilety można kupić w szkole. |
|
|
|
|
 |
Kasul
Adept Baletu
Związek z tańcem: uczennica OSB
|
Wysłany: Sro Mar 07, 2012 6:15 pm Dzień otwarty i rekrutacja
|
|
|
OSB w Warszawie serdecznie zaprasza 24 marca(sobota)na dzień otwarty.W godzinach 10-14 odbędą się pokazy lekcji różnych technik tańca,pokaz sceniczny uczniów(o godz.12.30),a także będzie można ogólnie pozwiedzać szkołę .
Bardzo mile widziani są kandydaci na uczniów,którym z pewnością zostaną udzielone odpowiednie i szczegółowe informacje.
Przypominam także o rekrutacjach (na których temat więcej można się dowiedzieć na dniu otwartym i tu:http://baletowa.pl/Rekrutacja.php).Na rekrutacje mogą przyjść oczywiście dzieci które ukończyły 3 klasę szkoły podstawowej,ale także można zdawać do trochę starszych klas.każdy chętny(i chętna)mile widziany.
Jeszcze raz zapraszam w imieniu szkoły |
_________________ Wibbly-wobbly, timey-wimey
Dawniej-owca524 |
|
|
|
|
 |
rozmarzona
Nowicjusz
Związek z tańcem: uczeń
|
Wysłany: Pon Kwi 02, 2012 7:15 pm
|
|
|
Jeśli chodzi o rekrutację do OSB to mam pytanko. Jak to jest z tymi zgłoszeniami - ankietami kandydata. Czy wysłać zgłoszenie e - mailem, listem a może po prostu przyjść tak bez niczego?
PS:Macie może informacje na temat rekrutowania osób starszych - do 4 klasy baletowej. Czy to jest w ogóle możliwe? ( z tego co czytałam wcześniej to tak ) Jakie trzeba mieć umiejętności i predyspozycje? Chodzi mi głównie o OSB w Warszawie. |
|
|
|
|
 |
Kasul
Adept Baletu
Związek z tańcem: uczennica OSB
|
Wysłany: Pon Kwi 02, 2012 9:19 pm
|
|
|
Zgłoszenie(do pobrania z tej strony: http://baletowa.pl/Warunki-rekrutacji.php )należy przesłać e-mailem lub złożyć osobiście w sekretariacie szkoły.Nie można przyjść ,jak to określiłaś "bez niczego". Oczywiście, można zostać przyjętym do starszej klasy(do 4 także) tylko trzeba wypełnić inny formularz z tej strony którą podałam.Predyspozycje trzeba mieć takie jak do każdej innej klasy- budowa,waga, odpowiedni stan zdrowia itd..natomiast umiejętności: http://www.balet.pl/forum...opic.php?t=7460 (jak byłaś w studiu czy coś to nie ma problemu z terminologią itd.) |
_________________ Wibbly-wobbly, timey-wimey
Dawniej-owca524 |
|
|
|
|
 |
Kasia G
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem: krytyk
|
Wysłany: Sro Lut 27, 2013 10:22 am
|
|
|
REKRUTACJA
Informujemy, że rekrutacja na rok szkolny 2013/2014 odbędzie się
16 maja 2013 roku.
Zapraszamy do przejrzenia informacji o rekrutacji.
DZIEŃ OTWARTY
Wszystkich chętnych zapraszamy do odwiedzenia naszej szkoły w ramach Dnia Otwartego
6 kwietnia 2013 roku
o godzinie 10.00. |
_________________ Niech pamięta elita, że każda śmietanka na deser jest bita.
Lec |
|
|
|
|
 |
Paula_Michta
Nowicjusz
|
Wysłany: Czw Lip 25, 2013 4:36 pm
|
|
|
Hejo ^^ Mam pare pytań: czy jest internat przy OSB, czy jest możliwość, żebym poszła tam dopiero do VII klasy. Sytuacja jest taka, że chce tam iść do liceum, w tym momencie chodze do SB w Krk, ale to jest popołudniowa szkoła... |
_________________ Nieważne jak tańczysz... Ważne, że robisz to z pasją... <333 |
|
|
|
|
 |
balletlover
Adept Baletu
|
Wysłany: Czw Lip 25, 2013 6:29 pm
|
|
|
Paula_Michta, przy OSB jest internat Musisz pójść na rekrutacje, która będzie pewnie jakoś w kwietniu lub maju (na stronie OSB będzie napisane zapewne) i zobaczysz czy Cię przyjmą. |
_________________ "Great dancers aren't great because of their technique. They're great because of their passion." |
|
|
|
|
 |
Nicole1223
Nowicjusz
Związek z tańcem: choreograf , tancerz
|
Wysłany: Sro Gru 11, 2013 8:08 pm
|
|
|
UWAGA !
TY NIE ROZBIERASZ SIĘ AŻ TAK !
Każdy ma prawo się dostać jak jest dobry !
Chodzę do OSB W WARSZAWiE chcesz coś wiedzieć ? pisz na prov |
|
|
|
|
 |
BaletowaWercia
Nowicjusz
Związek z tańcem: Uczeń, tancerz
|
Wysłany: Pią Sty 03, 2014 11:43 pm
|
|
|
Mam pytanie, kiedy są dni otwarte w OSB w Warszawie? Na ten rok. |
_________________ Możesz tańczyć wszędzie, jeśli tańczysz sercem...
 |
|
|
|
|
 |
balletlover
Adept Baletu
|
Wysłany: Sob Sty 04, 2014 10:46 am
|
|
|
Dzień otwarty jest 15 marca (na stronie szkoły jest napisane) |
_________________ "Great dancers aren't great because of their technique. They're great because of their passion." |
|
|
|
|
 |
|