www.balet.pl Strona Główna www.balet.pl
forum miłośników tańca

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Klasyka - Poznań - warsztaty, studia baletowe
Autor Wiadomość
Anijlka 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
tancerz, uczen
Wysłany: Wto Kwi 26, 2011 4:06 am   

[quote="blancari"]Chodzę do Piruette - jest genialnie, zajęcia prowadzi Iwona Ratajczak, doświadczona nauczycielka, po solidnych studiach w Moskwie. Zajęcia są prowadzone bardzo rzetelnie, z nastawieniem zarówno na technikę jak i porządne rozciąganie. Pani Iwona jest bardzo drobiazgowa, w trakcie zajęć ma oko na wszystkich, do każdego cały czas podchodzi, poprawia.

Hej a na jaki poziom chodzisz?

Anijlka 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
tancerz, uczen
Wysłany: Wto Kwi 26, 2011 4:07 am   

do blancari.

hej a na jaki poziom chodzisz?

blancari 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
instruktor
Wysłany: Wto Kwi 26, 2011 11:05 am   

Jestem w grupie początkującej, od października.

Odetta. 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
miłośnik
Wysłany: Pon Maj 02, 2011 7:44 pm   

Ja też :D
A wiecie, czy są jakieś warsztaty baletowe w wakacje?

nin(j)a 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
milośnik-uczeń
Wysłany: Nie Maj 22, 2011 6:01 pm   

Ja mam troszkę inne pytanie,ale BARDZO dla mnie ważne: która szkoła Piruette,czy Fouette lepiej przygotuje do zawodu tancerza? Proszę o szczere i szybkie odpowiedzi :D

Odetta. 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
miłośnik
Wysłany: Nie Maj 22, 2011 10:57 pm   

Pirouette nie przygotowuje do zawodu tancerza, to są zajęcia dla dorosłych ;) A w Fouette się zdaje na dyplom, moja koleżanka tam chodzi, z tym że jest strasznie drogo.

blancari 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
instruktor
Wysłany: Pon Maj 23, 2011 9:58 am   

W piruette są też zajęcia dla dzieci.

Niemniej jednak - jak pisze Odette, te szkoły raczej nie przygotowują do zawodu tancerza tak jak OSB, ponieważ są tu zajęcia 1-2 razy w tygodniu, a nie jak w baletówce codziennie.

Ale jeśli chodzi o poziom zajęć to w Piruette jest moim zdaniem wyższy - nauczycielka o wiele bardziej zwraca uwagę na szczegóły.

Egzamin na tancerza lepiej zdać eksternistycznie w OSB albo w ZASP, bo certyfikaty prywatnych nie zawsze są honorowane.

Odetta. 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
miłośnik
Wysłany: Pon Maj 23, 2011 3:09 pm   

Tylko, że we Fouette jest 6 godzin tygodniowo i nauka trwa tam tyle lat ile w normalnej szkole baletowej (nie chodzi o zajęcia dla dorosłych), tylko tam raczej nie przyjmują w tym wieku.

blancari 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
instruktor
Wysłany: Pon Maj 23, 2011 4:32 pm   

Odetta. napisał/a:
Tylko, że we Fouette jest 6 godzin tygodniowo i nauka trwa tam tyle lat ile w normalnej szkole baletowej (nie chodzi o zajęcia dla dorosłych), tylko tam raczej nie przyjmują w tym wieku.

Jesli chodzi o małe dzieci to tak. Wtedy też warto zajrzeć do Studium Anny Niedźwiedź.

W ogóle jeśli chodzi o zajęcia dla dzieci w wieku baletowym to jest latwiej. Jeśli ktoś juz wyrósł z granic przyjmowania do SB to gorzej.

nin(j)a 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
milośnik-uczeń
Wysłany: Czw Maj 26, 2011 8:36 pm   

dzięki :wink:

Narwen 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
pasjonatka
Wysłany: Sob Cze 04, 2011 4:38 pm   

Hej, mam 17 lat i zamierzam zapisać się na zajęcia z klasyki dla dorosłych w Poznaniu. Marzę o tym już od dawna, jednak zawsze brakowało mi odwagi by te plany wcielić w życie (na zasadzie "i tak jestem już za stara i nic z tego nie będzie"). Dopiero od niedawna zaczęłam podczytywać to forum i przekonałam się, że jest dużo osób zaczynających naukę w moim wieku i nigdy nie jest za późno, żeby tańczyć może nie zawodowo, ale dla własnej przyjemności. Dziękuję Wam oczywiście za taką piękną motywację, dzięki której wreszcie czuję się gotowa by spełnić marzenie :) Teraz zastanawiam się tylko nad szkołą, choć wybór i tak chyba padnie na Pirouette, bo widzę, że zbiera dobre opinie, a poza tym tam mam najbliżej :D Czy ktoś jeszcze wybiera się tam może we wrześniu/październiku? Razem zawsze byłoby nam raźniej :D

Odetta. 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
miłośnik
Wysłany: Sob Cze 04, 2011 7:48 pm   

Ja na pewno tam będę chodzić, ale nie wiem jak jest z grupami ;p

Odetta. 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
miłośnik
Wysłany: Sob Cze 04, 2011 7:48 pm   

A tak w ogóle, to tam zawsze jest raźnie :D Ja tam nikogo nie znałam ;)

Narwen 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
pasjonatka
Wysłany: Sob Cze 04, 2011 8:34 pm   

Ja na pewno będę w grupie początkującej. Ty Odetto już tańczysz jakiś czas, więc prawdopodobnie na zajęciach się nie spotkamy, bo chyba nie dają do jednej grupy zupełnych amatorów i osób, które mają już jakieś doświadczenie..A poza tym to orientujesz się może, kiedy trzeba by się zapisać? Bo na stronie Pirouette wyczytałam, że liczebność grupy nie przekracza 10 osób, czyli miejsca mocno ograniczone, a ja chciałabym się załapać :smile:

Odetta. 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
miłośnik
Wysłany: Sob Cze 04, 2011 8:49 pm   

Ja tańczę od dopiero od kwietnia i nie było żadnych problemów z zapisaniem się, w mojej grupie jest jakoś około 6 osób, czasami więcej, a oprócz piatkowej jest jeszcze środowa, więc na pewno się załapiesz ;) Więc wydaje mi się, że nie musisz teraz się zapisywać, tylko zadzwonić trochę przed pierwszymi zajęciami...

Odetta. 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
miłośnik
Wysłany: Czw Maj 10, 2012 8:33 pm   

Czy wiecie czy do Studia Anny Niedźwiedź mogą chodzić tylko dzieci, czy młodzież też? Ale jeśli ktoś tańczy dopiero od roku. Czy tam są po prostu klasy i trzeba chodzić od początku?
I ile kosztują zajęcia?

Anijlka 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
tancerz, uczen
Wysłany: Wto Maj 15, 2012 12:34 am   

Radze poprostu tam zadzwonic i wszystkiego sie dowiesz. Sa tam zajecia dla osob poczatkujacych i bardziej zaawansowanych. Jest mozliwosc rowniez lekcji indywidualnych tzn 2-3osoby. Ceny w granicach 35zl za lekcje.

Anijlka 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
tancerz, uczen
Wysłany: Wto Maj 15, 2012 12:35 am   

Na zajecia z baletu chodza i dzieci i mlodziez sa grupy wiekowe.

Odpowiedz do tematu