Charaketryzacja, makijaz. (zasady) |
Autor |
Wiadomość |
Change
Adept Baletu
|
Wysłany: Sob Paź 01, 2005 9:59 pm Charaketryzacja, makijaz. (zasady)
|
|
|
Czy ktos moze zna jakies ciekawe informacje, zdjecia lub strony internetowe z zasadami charakteryzacji?
Albo krok po kroku- jak zrobic sceniczny makijaz?
Z gory dziekuje za wszelkie informacje. |
|
|
|
|
 |
Tanc...
Corps de Ballet

Związek z tańcem: Tancerz,choreo,naucz
|
Wysłany: Sob Paź 01, 2005 10:49 pm
|
|
|
Witaj Terpsychora .Kiedyś zdawałem taki egzamin w S.B . jescze jako uczeń ale teraz chyba nie ma takiego przedmiotu jak charakteryzacja .Ale tego się człowiek uczy na własnej skórze - dosłownie - ale to jest doświadczenie wieloletnie - w teatrze - w teori nie znam jakiś wykładników ,tylko praktyka - moja sceniczna - gdzie raz muszę być stary ,raz młody wygląd ( hihih z tym nie mam problemów ) raz zwierzę a innym razem muszę być np: zimnym trupem ,który nagle ożywa jak w trillerach w kostnicy .I do każdego musi być inna charakteryzacja .Pozdrawiam . Mogę ci przesłać parę zdięc . |
|
|
|
|
 |
Paula
Solista Baletu

Związek z tańcem: instruktor fitness
|
|
|
|
 |
Change
Adept Baletu
|
Wysłany: Sob Paź 01, 2005 10:58 pm
|
|
|
Cytat: | Mogę ci przesłać parę zdięc . |
Czemu nie.
Chetnie zobacze |
|
|
|
|
 |
Czajori
Solista Baletu

Związek z tańcem: na całe życie! :)
|
Wysłany: Nie Paź 02, 2005 10:18 pm
|
|
|
Podstawą charakteryzacji jest dobry podkład (tłusty, świetnie kryje - tylko w teatrze się z takim spotkałam, a szkoda ) oraz wyrazisty makijaż oczu - grube czarne krechy i sztuczne rzęsy , żeby było widać twarz tancerza na scenie, albo raczej z ostatniego rzędu publiczności |
_________________ Anna Pawłowa nigdy nie zakręciła więcej niż dwa piruety, ale jakiż wyraz miały jej arabeski! |
|
|
|
|
 |
Paula
Solista Baletu

Związek z tańcem: instruktor fitness
|
Wysłany: Wto Paź 04, 2005 5:09 pm
|
|
|
No to widac na tych linkach co wstawiłam wcześniej :)
Nasza Pani od klasyki zawsze przed występami nam powtarza "Oczy, oczy, oczy" :) |
_________________ denerwować się to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych
Kiedyś tancerka teraz instruktor fitness: w tym też można się spełniać :) |
|
|
|
|
 |
makova_panienka
Solista Baletu
Związek z tańcem: uczennica
|
Wysłany: Wto Paź 04, 2005 5:12 pm
|
|
|
a to ciekawe, bo jak do nas wchodzi przed występem z klasyki to zawsze jest:
"ło matko jedenasta myjcie sie i to zaraz!!!!!!!!"
na współczesnym już jest luźniej, ale ja sie i tak nie moge malować (nienawidze mojej skóry... ) |
_________________ wild thing,
you make my heart sing,
you make everything groovy,
wild thing!!!
|
|
|
|
|
 |
Ladybirt
Corps de Ballet

Związek z tańcem: nałogowiec
|
Wysłany: Pią Paź 14, 2005 11:41 pm
|
|
|
U nas trzeba sie malowac na scene i zawsze zimne kolory jeśli chodzi o oczy, tylko raz miałam jakieś brazy ze złotem, kiedy tańczyłam tematycznie-jesień. Sztuczne rzęsy są świetne,a le raz kumpeli przed wyściem sie odkleiły wiec trzeba uważac |
|
|
|
|
 |
Zuzka
Adept Baletu

|
Wysłany: Sob Paź 15, 2005 7:54 pm
|
|
|
Caly moj zespol specjalizujemy sie z malowaniu w autokarze jadącym po naszych polskich drogach:):) |
|
|
|
|
 |
mirrorball
Adept Baletu
Związek z tańcem: instruktor
|
Wysłany: Sob Paź 15, 2005 8:52 pm
|
|
|
ha, w tym to i mój zespół się specjalizuje.. ot, nie ma jak manipulacje kredką do oczu..
ja tańczę w ludowym zespole pieśni i tańca, więc moje doświadczenia są nieco inne. U nas głównie liczy się oko i usta, koniecznie podkreślone szminką w żywym kolorze. Róż na policzki też jest wskazany. Tancerkę kolorowy strój ludowy nie może 'przytłaczać', więc sama też musi być dość mocno umalowana. W moim zespole sie tego nie praktykuje, ale w innych również dokleja się rzęsy. Dobrze to wygląda na scenie.
pozdrawiam
m. |
|
|
|
|
 |
Cheryl
Solista Baletu

|
Wysłany: Nie Gru 30, 2007 10:23 am
|
|
|
Mam do Was pytane..
Chciałam założyć w ogóle nowy temat, ale napiszę tutaj
Chodzicie na różne zajęcia z różnych technik tańca, aż w końcu nadchodzi czas występu.
Kto Was charakteryzuje (maluje)?
Czy robicie to same/sami?
W Teatrze przy jakimkolwiek spektaklu jesteśmy malowane, ale kiedy nadchodzi Gala Szkoły to jest ciężką > makijaż trzeba zrobić samemu. Nawet jeżeli ktoś jest mistrzem makijażu prywatnego tzw. "na ulicę to ze scenicznym nie koniecznie musi sobie dobrze radzić |
_________________ Klawisze pianina są czarne i białe, ale grają niczym milion kolorów w Twojej podświadomości. |
|
|
|
|
 |
Nati
Koryfej
Związek z tańcem: czynny! SB+OEB
|
Wysłany: Nie Gru 30, 2007 11:47 am
|
|
|
mnie się nie podoba jak wiele zespołów maluje sobie jakies szlaczki bezsensowne na twarzy makijaż godny dzieci z podstawówki my poporstu mocno podkreślamy oczy aby je bardziej uwidocznic i tym samym miec jeszcze wiekszy kontakt z widzem |
_________________ Taniec wymaga człowieka chętnego,
szlachetnego, opanowanego;
człowieka o zrównoważonych siłach.
Dlatego chwalę taniec... |
|
|
|
|
 |
lusiak
Adept Baletu

Związek z tańcem: tanczerz-uczeń
|
Wysłany: Nie Gru 30, 2007 11:48 am
|
|
|
ja jak trenowalam to od mniej-wiecej 9 roku zycia malowalam i czesalam sie sama (i calkiem dobrz emi szlo xD), bo byly mlodsze dziewczynki, ktorymi trzeba bylo sie zajac. mna wczensiej tez sie zalmowali, wiec przeyszla kolej i na mnie i maluszki trzeba bylo uczesaac i umalowac. teraz jestem w zespole tanecznym i tez sie malujemy same, tyle, ze najczesciej to sa tam 3 dziewczyny, ktore w miare podobnie sa w stanie umalowac caly zespol xD |
_________________ upadamy wtedy, gdy nasze życie przestaje być codziennym zdumieniem... |
|
|
|
|
 |
Bajaderka
Pierwszy Solista

Związek z tańcem: tancerz
|
Wysłany: Nie Gru 30, 2007 1:15 pm
|
|
|
Ja zawsze robię sama makijaż do koncertów, występów itp. itd.
AKurat będąc w OSB skończyłam takie przedmiot zwany charakteryzacją:) I jakby ktoś chciał zasięgnąć porad, to służę pomocą. |
_________________ You can take the Dancer out of the Dance, but you can't take the Dance out of the Dancer |
|
|
|
|
 |
rzaszminka5
Nowicjusz

Związek z tańcem: uczeń
|
Wysłany: Nie Gru 30, 2007 2:02 pm
|
|
|
Nas zawsze charakteryzuje mama koleżanki. Robi to już hurtowo i ma nieziemską wprawę. Niestety czasem jest nas za dużo i wtedy musimy sobie radzić same, ale na szczęście mamy na tyle wprawne ręce że wyglądamy znośnie. |
_________________ Tańczyć stopami to jedno, ale tańczyć sercem to zupełnie inna sprawa. |
|
|
|
|
 |
Nati
Koryfej
Związek z tańcem: czynny! SB+OEB
|
Wysłany: Nie Gru 30, 2007 3:52 pm
|
|
|
no ja ucze dzieci male wiec jak przychodzi wsytep to musze je wszystkie umalować tzn. ok 50 buzi :D hehe milutka sprawa.... |
_________________ Taniec wymaga człowieka chętnego,
szlachetnego, opanowanego;
człowieka o zrównoważonych siłach.
Dlatego chwalę taniec... |
|
|
|
|
 |
Kasia :))
Pierwszy Solista

Związek z tańcem: oby wieczny!
|
Wysłany: Nie Gru 30, 2007 4:06 pm
|
|
|
U nas na zwykłe występy małe dzieci malują, a starsi - to jest my - mogą pójść i poprosić, ale wolą jednak same zająć sie sprawą xP Na spektaklach, gdzie grane są różne role - zawsze nauczyciele(bo każdy musi byc wtedy inaczej umalowany) |
_________________ wieczny tańcogłód. |
|
|
|
|
 |
aankaa_baletnica=)
Solista Baletu

Związek z tańcem: uczennica
|
Wysłany: Wto Sty 01, 2008 3:45 pm
|
|
|
A ja się zawsze sama maluje, wszystkie się same malujemy |
|
|
|
|
 |
Akcza14
Adept Baletu

|
Wysłany: Wto Sty 01, 2008 3:51 pm
|
|
|
U nas przed występami same się malujemy albo malują rodzice. |
|
|
|
|
 |
nathaliye
Pierwszy Solista

|
Wysłany: Pon Sty 07, 2008 4:48 pm
|
|
|
jak tańczyłam w teatrze to malowały nas panie w charakteryzatorni, fajnie tak siedzieć przed lustrem i patrzeć jak robią różne rzeczy na twojej twarzy (potem zmywanie tego już nie było takie fajne) teraz na jazzie malujemy sie sami |
_________________ http://www.funpic.hu/swf/monitor_cleaner.swf
sukces? 100% talentu, 100% pracy |
|
|
|
|
 |
Akcza14
Adept Baletu

|
Wysłany: Sro Sty 09, 2008 10:04 am
|
|
|
Jak już powiedziałam my malujemy się same lub rodzice i często jest to trochę jłopotliwe bo jedna ma bardzo naturalny makijaż a druga mocno podkreślone oczy i żucajęce się w oczy czerwone usta np. nie pasujące do stroju. Fajnie by było żeby makijaż na występach był jednolity albo podobny. |
|
|
|
|
 |
lusiak
Adept Baletu

Związek z tańcem: tanczerz-uczeń
|
Wysłany: Sro Sty 09, 2008 3:08 pm
|
|
|
to nie mozecie sie jakos umowic? to chyba nie jest jakas super-tragedia.... |
_________________ upadamy wtedy, gdy nasze życie przestaje być codziennym zdumieniem... |
|
|
|
|
 |
nathaliye
Pierwszy Solista

|
Wysłany: Sro Sty 09, 2008 4:12 pm
|
|
|
moim zdaniem powinien być ktoś odgórnie i pomalować wszystkich, zależy oczywiście od rangi występów, bo jak jakiś rodzić maluje żeby JEGO dziecko sie rzucało najbardziej w oczy to nie ma sensu |
_________________ http://www.funpic.hu/swf/monitor_cleaner.swf
sukces? 100% talentu, 100% pracy |
|
|
|
|
 |
Akcza14
Adept Baletu

|
Wysłany: Sro Sty 09, 2008 8:10 pm
|
|
|
Wiem powinnyśmy się umawiać ale trudno jest wszystkich upilnowac bo wydaje się że wszystko ok a tuż przed występem nagle przychodzi tak umalowana dziewczyna. Mamy z tym problem ale staramy się to rozwiązać. |
|
|
|
|
 |
chmieleslava666
Corps de Ballet

Związek z tańcem: Zakochana ^^
|
Wysłany: Czw Sty 24, 2008 9:04 pm
|
|
|
Na specjale rewie naszej akademii, np. w teatrze wielkim miałyśmy charakteryzatorki profesjonalne, a na inne występy, nawet nie takie małe, malujemy się same, tzn malują nas trzy dziewczyny wprawne z tej sztuce, ale wcześniej i tak mamy z tego zajęcia.... |
_________________ o! |
|
|
|
|
 |
|