BALETKI |
Autor |
Wiadomość |
Odetta.
Adept Baletu
Związek z tańcem: miłośnik
|
Wysłany: Czw Maj 12, 2011 5:08 pm
|
|
|
Baletki już doszły i są śliczne, pięknie widać podbicie i bardzo wygodne, zdecydowanie mogę polecić Tylko trzeba brać jakoś centymetr większy od nogi jak każą zmierzyć. |
Ostatnio zmieniony przez inaenka Nie Cze 12, 2011 10:49 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
 |
Bisiuka
Adept Baletu

Związek z tańcem: Uczennica
|
Wysłany: Pią Maj 13, 2011 6:40 am
|
|
|
Ale jak masz za małe to jak każde baletki się wyrobią
Tym się nie przejmuj. |
|
|
|
|
 |
Chiquita
Adept Baletu

Związek z tańcem: miłośnik / uczeń ;)
|
Wysłany: Pon Maj 16, 2011 11:24 am
|
|
|
A ja mam pytanie odnośnie baletek Grishko. Miałam rozmiar 39C (już Grishkowy policzony). Muszę zamówić nowe, bo już je zamordowałam. Problem jest tylko taki, że w sklepie internetowym w kolorze jasny łosoś są tylko 39B i 39D. I nie wiem teraz czy lepiej wziąć węższe czy szersze niż miałam? Zaznaczę, że mam dość szeroką stopę i C były idealne... Nie będę miała też za wiele czasu do występu, żeby się dobrze rozeszły. Czy między szerokościami Grishko jest duża różnica?? |
_________________ http:/roztanczony.blogspot.com - zapraszam |
|
|
|
|
 |
Lorenzo
Corps de Ballet

Związek z tańcem: tancerka
|
Wysłany: Pon Maj 16, 2011 11:36 am
|
|
|
Nie ma takiej bardzo dużej różnicy. Ja mam szerokość A, ale czasami nie ma to wtedy biorę B. Na Twoim miejscu wzięłabym D, bo zawsze baletki się pierze, a Grishko kurczą się jednak troszkę w praniu. A jak weźmiesz za małe to szybciej się zniszczą.
Albo może sprawdź w innym sklepie? Grishko ma chyba elite, Paquita, możesz też zadzwonić do Sawartu (moze beda mogli wysłac).. |
|
|
|
|
 |
Cecylia
Nowicjusz
|
Wysłany: Wto Maj 17, 2011 10:03 pm
|
|
|
Widzę, że taniutkie baletki freedance nie cieszą się tu dużą popularnością-
ale powiem, że dla człowieka w kombinacji ubogi-początkujący-amator, są doskonałe !
Mam na myśli oczywiście siebie. Mam takie baletki i są strasznie wygodne, idealnie przylegają- nie wiem na ile się na tym znam, ale stopa obciąga się dobrze, w piękny rogalik.
Do tego są wytrzymałe, mają skórzane noski, a resztę z porządnego płótna.
Może nie dla wszystkich, ale jak wyżej Początkującemu i zajmującemu się baletem mniej-lub bardziej- rekreacyjnie bym poleciła |
|
|
|
|
 |
Chiquita
Adept Baletu

|
Wysłany: Wto Maj 17, 2011 10:11 pm
|
|
|
Lorenzo napisał/a: | Nie ma takiej bardzo dużej różnicy. Ja mam szerokość A, ale czasami nie ma to wtedy biorę B. Na Twoim miejscu wzięłabym D, bo zawsze baletki się pierze, a Grishko kurczą się jednak troszkę w praniu. A jak weźmiesz za małe to szybciej się zniszczą.
Albo może sprawdź w innym sklepie? Grishko ma chyba elite, Paquita, możesz też zadzwonić do Sawartu (moze beda mogli wysłac).. |
Dziekuję za odpowiedź. Skłaniam się ku D. W Paquicie są droższe w Sawarcie też.... |
|
|
|
|
 |
Biedronka
Adept Baletu

Związek z tańcem: miłośniczka
|
Wysłany: Wto Maj 17, 2011 10:50 pm
|
|
|
Cecylia: a gdzie można je dostać i czy mają łososiowe?
*Biedronka, która zajęcia zacznie prawdopodobnie w październiku, ale już wie, jakiego koloru baletki chce mieć* |
_________________ 諸共に哀と思へ山桜
花より外に知人もなし |
|
|
|
|
 |
Chiquita
Adept Baletu

|
Wysłany: Wto Maj 17, 2011 10:59 pm
|
|
|
[quote="Biedronka"]Cecylia: a gdzie można je dostać i czy mają łososiowe?
odpowiem Ci za Cecylię:
Z tego co wiem, to mają tylko czarne, białe i czerwone.... |
|
|
|
|
 |
Cecylia
Nowicjusz
|
Wysłany: Czw Maj 19, 2011 7:57 pm
|
|
|
Biedronka, nie wiem, czy skoro nie ma łososiowych to nadal interesuje Cię gdzie je dostać: ale odpowiem, ja kupiłam przez allegro, z wysyłką kosztowały mniej niż 30zł.
Chętnie bym sobie nakupiła firmowych akcesoriów, ale powstrzymuje mnie myśl, że szkoda czegoś tak profesjonalnego na nogi osoby tak śmiesznie początkującej.
(Aż się wstydzę, że mam takie piękne body, że robię sobie koczek itp, a ledwo nogami macham (ALE będzie lepiej! zobaczycie za 10 lat ) ) |
|
|
|
|
 |
Biedronka
Adept Baletu

Związek z tańcem: miłośniczka
|
Wysłany: Czw Maj 19, 2011 8:05 pm
|
|
|
Może nie ma co tak fetyszyzować tych kostiumów? W końcu na basenie pływamy w kostiumie kąpielowym, karate ćwiczymy w keikogi, to dlaczego baletu nie mamy od początku ćwiczyć w odpowiednim do tego stroju? Popatrzmy na małe dziewczynki: jak taką lalę mama przyprowadza na pierwsze zajęcia, to od razu z kostiumem, baletkami i uczesaną. A dziecko się cieszy, że tańczy i że ma fajne ciuchy, zamiast popadać w kompleksy, jak my.
Co prawda za moich czasów było trochę inaczej, ale to dlatego, że ja na balet chodziłam w PRL. Brak tiulu na rynku był tak dotkliwy, że mama uszyła mi wymarzoną spódniczkę ze starej firanki. Oczywiście o chodzeniu w tym na zajęcia mowy być nie mogło. Na balet przestałam chodzić wraz z upadkiem PRL. Potem był tylko krótki, dwumiesięczny epizod w wieku lat 14. Na październik planuję tiumfalny powrót na krzywych nóżkach! |
_________________ 諸共に哀と思へ山桜
花より外に知人もなし |
|
|
|
|
 |
marysienka
Adept Baletu

Związek z tańcem: uczennica
|
|
|
|
 |
Lienka
Adept Baletu

Związek z tańcem: miłośnik, uczeń
|
Wysłany: Sob Maj 21, 2011 7:55 pm
|
|
|
Mnie się podobają niekoniecznie na balet, ale na jakieś inne zajęcia tanecznie, czemu nie |
_________________ Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieli co z tobą zrobić - św. Augustyn |
|
|
|
|
 |
Cecylia
Nowicjusz
|
Wysłany: Sro Maj 25, 2011 7:54 pm
|
|
|
hej, a wie ktoś może, gdzie można kupić/zamówić męskie baletki ? Bo mam problem ze znalezieniem. (próbuję namówić kolegę, żeby zaczął ze mną chodzić na zajęcia ) |
|
|
|
|
 |
Lienka
Adept Baletu

|
Wysłany: Sro Maj 25, 2011 8:10 pm
|
|
|
Chyba nie ma czegoś takiego jak męskie baletki. Baletki to baletki są i dla kobiet i dla mężczyzn. |
_________________ Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieli co z tobą zrobić - św. Augustyn |
|
|
|
|
 |
Cecylia
Nowicjusz
|
Wysłany: Sro Maj 25, 2011 8:12 pm
|
|
|
dobrze, to ujmę to tak: baletki w rozmiarze 42, 44 lub więcej.
Na allegro jak kiedyś szukałam skala kończyła się na 38 |
|
|
|
|
 |
Lienka
Adept Baletu

|
|
|
|
 |
inaenka
Koryfej

Związek z tańcem: bliski
|
|
|
|
 |
Bisiuka
Adept Baletu

|
Wysłany: Sob Cze 11, 2011 8:45 am
|
|
|
Szukając napalcówek SASAKI natknęłam się na panią/pana szyjącego na zamówienie baletki w rodzaju BALETEK ELASTOSPLIT tyle że są tańsze i można wybrać kolor. Ja osobiście ich nie kupię ponieważ robią je ze skóry, a ja nie powinnam mieć skórzanych, ale może kogoś zainteresuje.
BALETKI --> KLIKNIJ TU |
|
|
|
|
 |
lailana
Adept Baletu

Związek z tańcem: instruktor oriental
|
Wysłany: Sob Cze 11, 2011 12:31 pm
|
|
|
a miał ktoś baletki z mikrofibry?
baletki |
|
|
|
|
 |
Bisiuka
Adept Baletu

|
Wysłany: Sob Cze 11, 2011 12:37 pm
|
|
|
Ja je dostałam kiedyś od koleżanki bo miała za małe z dzieloną podeszwą i powiem że one są beznadziejne; nie dość że się porwały to jeszcze są brzydkie i mają tak dziwny materiał że schnie strasznie długo.
Ale to moja opinia.
EDIT: Zapomniałam dodać że one są z AKCESU. |
|
|
|
|
 |
Kasul
Adept Baletu
Związek z tańcem: uczennica OSB
|
Wysłany: Sro Cze 22, 2011 2:55 pm
|
|
|
Słyszał ktoś moze o takich baletkach które są materiałowe,ale nosek mają skórzany(dlatego też mniej się niszczą.)? |
_________________ Wibbly-wobbly, timey-wimey
Dawniej-owca524 |
|
|
|
|
 |
Odetta.
Adept Baletu
Związek z tańcem: miłośnik
|
|
|
|
 |
lailana
Adept Baletu

Związek z tańcem: instruktor oriental
|
Wysłany: Sro Cze 22, 2011 3:22 pm
|
|
|
ja również je posiadam i także jestem z nich baaardzo zadowolona,jedyny minus to to że strasznie farbują, ale tak to są wygodne i trwałe |
|
|
|
|
 |
Georgia~
Corps de Ballet

Związek z tańcem: wciąż się kształcę
|
Wysłany: Pon Sie 15, 2011 2:04 pm
|
|
|
Jak myślicie czy na moje stopy (dł. 24,5 cm szer. 10,5 cm) będą pasowały baletki Grishko Performance 6 płócienne 39C ? |
|
|
|
|
 |
arizona
Adept Baletu
Związek z tańcem: uczennica SB
|
Wysłany: Pon Sie 15, 2011 3:03 pm
|
|
|
ja teoretycznie mam taką samą długośc stopy jak Ty, tylko, że węższą i biorę 39.5 lub 40. 39 są na mnie za małe. oczywiście dużo zależy od układu palców i wcale to nie znaczy, że 39 będzie na Ciebie za małe. |
_________________ Results don’t happen overnight. Every change takes time and effort. Patience and determination are key. |
|
|
|
|
 |
|