www.balet.pl Strona Główna www.balet.pl
forum miłośników tańca

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Audycje 2012
Autor Wiadomość
koralowa 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
tancerka
  Wysłany: Nie Sty 29, 2012 3:10 am   Audycje 2012

Witam, nie znalazłam tematu w którym znalazły by się informacje na temat audycji do różnych zespołów baletowych, które odbędą się w tym (2012) roku. Żeby ułatwić wszystkim przeszukiwanie proponuję wpisywać tu informacje o naborach. Na stronach teatrów trzeba się nieraz bardzo natrudzić żeby znaleźć jakąś informację na ten temat. Mam nadzieję, że zainteresowanym przyda się taki temat.
Pozdrawiam Koralowa.

Sagittaire 
Pierwszy Solista

Wysłany: Nie Sty 29, 2012 10:47 am   

Opera Krakowska ogłosiła kilka dni temu audycje dla tancerzy w czewrcu bodajże. oprócz tego jakoś teraz są audycje do Bałtyckiego Teatu Tańca. Do baletu wrocławskiego przyjęcia sa praktycznie cały rok -wystarczy uprzedzic telefonicznie i przyjechac na lekcję zespołu.

magentte 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
uczeń
Wysłany: Pon Sty 30, 2012 12:26 pm   

W Polskim Teatrze Tańca też jest audycja, chyba w maju, info na stronie.

calawtrawie 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
uczeń, tancerz
Wysłany: Pon Sty 30, 2012 5:09 pm   

Czy przy takich przyjęciach jest wymagana ukończona Szkoła baletowa?

Sagittaire 
Pierwszy Solista

Wysłany: Pon Sty 30, 2012 7:07 pm   

Zależy gdzie. We Wrocławiu jak się telefonuje, to piewsze o co pytają, to czy ma sie dyplom sb i jak nie to dziękują (w każdym razie nie wiem, czy dziękują, ale wiem ze jak ja dzwoniłam to 2 razy pan inspektor pytał o SB i mówił, ze duzo osób bez wydzwania bez sensu).
Za to w Baltyckim i PTT SB to grzech - ehh szkoda słów.
W Łodzi mogą przyjąc bez szkoły, ale trzebaby było pokazac cos niesamowitego- wiec z zasady raczej bez szkoly szans nie ma.

sisha945 
Koryfej

Wysłany: Pon Sty 30, 2012 8:07 pm   

W Lublinie nie trzeba mieć dyplomu, na audycje zapraszani są wszyscy.
Jeśli chodzi o chłopaków, to jesli tylko mają etaty, to przyjmowani są niemal "jak leci", natomiast dziewczyna musi się już bardziej wykazać, ale bez dyplomu nadal ma spore szanse(ogólnie zalezy od konkurencji na audycji, przyjmują w zależnosci od ilosci etatów "do rozdania" najlepsze osoby)
I u nas audycja trwa chyba cały czas, tzn mozna sie zgłaszac, a jak sie zbierze kilku chętnych to ogłaszają termin. z tego co mi wiadomo przynajmniej :D

calawtrawie 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
uczeń, tancerz
Wysłany: Pon Sty 30, 2012 9:58 pm   

Sagittaire napisał/a:
).
Za to w Baltyckim i PTT SB to grzech - ehh szkoda słów.

To grzech? Czyli że... lepiej jak się nie ma Sb? Bo już się pogubiłam

Sagittaire 
Pierwszy Solista

Wysłany: Pon Sty 30, 2012 10:28 pm   

No tak, pani Wycichowska w zeszłym sezonie udzielała wywiadu w gazecie, ze ona woli człowieka, który późno zaczął i można go wychowac po swojemu niz absolwenta sb. Cudzoziemcy też szans nie mają (z jednym wyjątkiem, ale to był geniusz uwiwersalny, trafiający do każdego)

magentte 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
uczeń
Wysłany: Wto Lut 07, 2012 1:12 am   

Z tego co wiem, to akurat w PTT jest teraz dużo obcokrajowców, a osoby, które są tam przyjęte bez sb i tak robią tak jakby eksternistycznie dyplom...

Sagittaire 
Pierwszy Solista

Wysłany: Wto Lut 07, 2012 8:50 am   

A rzeczywiście - właśnie zobaczyłam dwie osoby nowe z zza granicy (to aż tak dużo to nie jest). Mi chodziło osobiście o osoby zza wschodniej granicy - niedookreślenie. Niestety w PTT jednym z trendów obok niechęci do absolwentów sb jest niechęć do tancerzy zza wschodu (mówię o tych szkolonych w technice sowrimiennej, czyli naszej współczesnej). A codo robienia dyplomu w trakcie pracy to to jest żart i formlaność nie ma to nic wspólnego z wykształceniem tanecznym gruntownym od dzieciństwa.

koralowa 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
tancerka
Wysłany: Nie Cze 17, 2012 8:15 pm   

http://opera.bialystok.pl...towego,776.html

W Białymstoku organizowane są audycje do nowego zespołu baletowego w Filharmonii Podlaskiej

Odpowiedz do tematu