www.balet.pl Strona Główna www.balet.pl
forum miłośników tańca

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zajęcia - uwzgędniające pointy - Trójmiasto. Gdzie?
Autor Wiadomość
Maron 
Pierwszy Solista

Wysłany: Sro Wrz 19, 2012 10:27 pm   Zajęcia - uwzgędniające pointy - Trójmiasto. Gdzie?

Wiem, że takie zajęcia są w Gdańskim La Pasion, ale niestety pora mi nie będzie odpowiadać... więc może wie ktoś może o innych klasach które będą uwzględniały także taniec w pointach? Oczywiście chodzi mi o starszą grupę wiekową, starsza młodzież i dorośli ;)

SummerBallet
Nowicjusz

Wysłany: Pon Lis 26, 2012 9:22 am   

Proponuję ci międzynarodowe warsztaty baletowe w Ballet Summer School 2013 w Gdyni, będzie międzynarodowe towarzystwo podzielone na grupy wiekowe (max. do 25 lat), nauczyciele między innymi z USA, Monako, Holandii. Więcej informacji na stronie http://www.balletsummerschool.pl/pl/ oraz na FB http://www.facebook.com/BSS2013?ref=hl
Zapraszamy.
Chętnie odpowiem na pytania.

Czajori 
Solista Baletu

Związek z tańcem:
na całe życie! :)
Wysłany: Pon Lis 26, 2012 11:09 am   

Maronku, bardzo odradzam Ci klasykę w La Pasion. Trafiłam tam na tak zwany balet, kiedy szukałam dodatkowej klasyki oprócz mojej standardowej (o tym za chwilę). Wybrałam kurs, który nazywał się chyba "balet dla dorosłych". Wylądowałam na zajęcia a'la fitness, na których rozgrzewka wyglądała jak aerobic, a podkład muzyczny stanowili Kings of Leon i bodajże One Republic. Fajnie, ale to nie była klasyczna lekcja. Drążek? Zapomnij. Smutne, szczególnie że lekcję prowadziła absolwentka OSB. Dużo do życzenia zostawiało też zaangażowanie grupy, dziewczyny chichotały z tyłu, nie ćwiczyły na sto procent i generalnie miałam wrażenie, że przyszły głównie żeby wyjść z domu, a nie żeby skorzystać.

Jeśli chodzi o klasykę dla starszej młodzieży i dorosłych z elementami point, to polecam Ci zajęcia u Tanc...a, na które zresztą sama chodzę od lat i których, jak się okazuje, nie są w stanie zastąpić żadne inne ;) , bo niestety niewiele osób ma pojęcie o nauczaniu klasyki w przypadku osób nie przygotowanych profesjonalnie do tego tańca (czytaj: nie absolwentów OSB tudzież innych mocno ruchowych). Wrzucę hasło w nowym temacie, bo właśnie rekrutujemy.

Dalissimea 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
uczeń
Wysłany: Pią Lis 30, 2012 4:36 pm   klasyka w La Pasion

Witam,
ja również należę do tej starszej młodzieży, która uwielbia balet i to nie tylko jako widz, ale też aktywnie stara się ćwiczyć:) jestem z Trójmiasta i jeśli chodzi o zajęcia w pointach na razie są tylko w szkole La Pasion, w poniedziałki ok 20.10, w poniedziałki przed pointami też są zwykłe zajęcia baletu dla dorosłych i pragnę dodać, że prowadzone są przy drążkach, z przekątną i muzyką klasyczną, zajęcia w tej szkole, o których pisała Czajori też są, ale prowadzone przez innego nauczyciela i z tego co się orientuję jest to połączenie klasyki z tańcem współczesnym, zatem nieprawdą jest , że w La Pasion jest tylko klasyka z muzyką Kings of Leon itp. ala fitness, do tej szkoły chodzę ponad rok i jestem z zajęć bardzo zadowolona, poza tym nasza grupa poniedziałkowa jest bardzo zgrana i wspólnie trzymamy poziom i chcemy się uczyć dalej :) serdecznie zapraszam wszystkich chętnych :) Do tancerza też chciałam chodzić, ale niestety jego zajęcia kolidują mi z moimi zajęciami, ale może w przyszłości,jak zajęcia będą w inne dni też tam pójdę, bo bardzo mi zależy , aby jak najwięcej uczęszczać na lekcje klasyki :)

Czajori 
Solista Baletu

Związek z tańcem:
na całe życie! :)
Wysłany: Nie Gru 02, 2012 5:50 pm   

Słyszałam dobre opinie o poniedziałkowej klasyce w La Pasion, ale o ile pamiętam, to właśnie te zajęcia nie pasują Maron czasowo (mnie zresztą też nie, jestem wtedy na "swojej" klasyce). Dobrze jednak wiedzieć, że jest jakaś sprawdzona alternatywa :)

Odpowiedz do tematu