|
www.balet.pl
forum miłośników tańca
|
Body |
Autor |
Wiadomość |
balletlover
Adept Baletu
Związek z tańcem: uczeń
|
Wysłany: Pon Lip 15, 2013 4:39 pm
|
|
|
Jakie body są najlepsze - na ramiączkach, z krótkim rękawem czy też trzy czwarte? To będą moje pierwsze body, więc nie mam pojęcia na które się zdecydować. Która firma jest najlepsza? Czy body kupione w sklepie bielizną różnią czymś od tych ze sklepów tanecznych? |
_________________ "Great dancers aren't great because of their technique. They're great because of their passion." |
|
|
|
|
 |
lj
Adept Baletu

|
Wysłany: Pon Lip 15, 2013 5:50 pm
|
|
|
Te ze sklepu mają zapięcia w kroku, taneczne mają tam zszyte, żeby się nic nie odpięło czasie tańca. Taneczne są zazwyczaj bardziej dopasowane do sylwetki, często też spotykałam te "zwykłe" w rozmiarze uniwersalnym, więc z dopasowaniem może być ciężko (kupowałam z grupą body właśnie takie "zwykłe", żeby przerobić na stroje do występu i może się nadaje w miarę jak się dopnie spódnicę, ale na lekcje to zdecydowanie nie.
Co do kroju, to jeżeli nie masz z góry narzuconego, to najlepiej przymierzyć (jeżeli masz możliwość). To jest raczej kwestia indywidualna, ja np. najbardziej lubię z krótkim rękawem, wydaje mi się, że wyglądam w nich najlepiej, ale to raczej zależy "co kto lubi". Na ramiączkach jest ten plus, że widać dobrze ramiona, łatwiej będzie prowadzącemu zajęcia Cię poprawić (a przynajmniej tak mi się wydaje). |
|
|
|
|
 |
Celebrindal
Adept Baletu
Związek z tańcem: początkująca :)
|
Wysłany: Wto Lis 26, 2013 10:38 pm
|
|
|
Mam dylemat Ktoś tu kiedyś wstawił taki kostium http://shepa.sklep.pl/Skl...ny,2,0,3,54.htm i chciałabym go zamówić, ale nie wiem, jaki wybrać rozmiar - 36 czy 38?
Według tabeli rozmiarów 36 to 86 cm w klatce piersiowej, 66 w pasie i 92 w biodrach; 38 to analogicznie: 92, 70, 96. Ja zaś mam wymiary ~84, 70, 86. Wzrostu mam około 163 cm i raczej nie należę ani do drobnych ani potężnych, taka sobie jestem po środku. I co tu zrobić, żeby z jednej strony wszystkie moje części ciała się w tym zmieściły, a z drugiej nie utonęły?
I jeszcze jedno. Czy ktoś może orientuje się, o co chodzi w tych zdjęciach na stronie? Są na nich 3 kostiumy o różnej długości rękawów. Klikam na zdjęcie tego na grubych ramiączkach i ono się pokazuje, a potem ustawiam rozmiar i kolor. Wtedy to zdjęcie zmienia się na kostium z długim rękawem. Poza klikaniem zdjęcia nie ma żadnej możliwości wyboru długości rękawów. Czy to znaczy, że ten na ramiączkach jest niedostępny, czy co?
Edit: Albo może wie ktoś w jaki sposób mogę się z tym sklepem ewentualnie skontaktować i dowiedzieć?
Bardzo proszę o pomoc! |
_________________ Celebrindal, czyli Srebrnostopa. Na razie stopy mam raczej żelazne, ale z każdym krokiem lśnią odrobinę bardziej... |
Ostatnio zmieniony przez Celebrindal Czw Lis 28, 2013 1:08 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
 |
inaenka
Koryfej

Związek z tańcem: bliski
|
Wysłany: Sro Lis 27, 2013 12:23 pm
|
|
|
36 będzie dla Ciebie. Mam podobne wymiary i jestem wyższa a 38 był stanowczo za duży.
Nie wiedziałam, że mają już na ramiączkach, natomiast ten z długim to tak naprawdę 3/4
Na samym dole jest zakładka kontakt z mailem i nr telefonu
http://www.shepa.pl/Kontakt,1,1,8,.htm |
_________________ ""While I dance I can not judge, I can not hate, I can not separate myself from life. I can only be joyful and whole. This is why I dance."
- Hans Bos
------------------------------------------------------- |
|
|
|
|
 |
Celebrindal
Adept Baletu
|
Wysłany: Sro Lis 27, 2013 5:45 pm
|
|
|
Oo dziękuję, tego kontaktu to nie zauważyłam A jeżeli z tym kostiumem nie wyjdzie, mogłybyście mi polecić jakieś miejsce w internetach (które nie jest Decathlonem, bo tam już patrzyłam), w którym dostanę NIEDROGI kostium? Wszędzie, gdzie patrzyłam, ceny zaczynają się od 55 zł, a nie mogę sobie na taki pozwolić, ten Shepa był ze swoją ceną idealny... |
_________________ Celebrindal, czyli Srebrnostopa. Na razie stopy mam raczej żelazne, ale z każdym krokiem lśnią odrobinę bardziej... |
|
|
|
|
 |
Spidi
Adept Baletu
Związek z tańcem: pokractwo
|
|
|
|
 |
lj
Adept Baletu

|
Wysłany: Sro Lis 27, 2013 11:35 pm
|
|
|
Spidi, zajrzyj na allegro, zdarzają się dobre ceny.
Mam ten kostium Shepy z rękawami 3/4, kupiłam go właśnie na allegro. Jest bardzo dobry jak na tą cenę |
|
|
|
|
 |
Celebrindal
Adept Baletu
|
Wysłany: Czw Lis 28, 2013 12:17 am
|
|
|
A jak jest 3/4, to nie jest jakoś strasznie gorąco albo co? |
|
|
|
|
 |
inaenka
Koryfej

Związek z tańcem: bliski
|
Wysłany: Czw Lis 28, 2013 10:37 am
|
|
|
Haha, zawsze jest gorąco
Dlatego nie zwracam na to uwagi. Body z długim lub 3/4 rękawem noszę zwykle w chłodniejszym czasie pod dodatkowy top, mam problem ze stawami i są wrażliwe na zimno, a tak zwykle bywa - jesteś rozgrzana, ale w sali wciąż jest tak naprawdę chłodno. Samo body jest przewiewne i nawet jak się rozgrzejesz, to nie jest to problem, stanowczo wolę 3 godziny w body z długim rękawem niż 5 minut w szyfonowych czy atłasowych kostiumach |
_________________ ""While I dance I can not judge, I can not hate, I can not separate myself from life. I can only be joyful and whole. This is why I dance."
- Hans Bos
------------------------------------------------------- |
|
|
|
|
 |
Celebrindal
Adept Baletu
|
Wysłany: Czw Lis 28, 2013 4:10 pm
|
|
|
Spotkała mnie miła niespodzianka, mianowicie napisałam tam i pani odpowiedziała, że normalnie u nich są 3/4 (czyli nie tylko ten bez rękawów, ale też z długim rękawem na zdjęciu to ściema), ale jeśli chcę, mogę zamówić mailowo, taki, jaki bym chciała Dzięki wielkie za pomoc |
|
|
|
|
 |
Midnight
Adept Baletu
Związek z tańcem: skazana na dożywocie
|
Wysłany: Sob Sty 25, 2014 12:44 am
|
|
|
Ja cwicze w 3/4 rekawach i jest dobrze:) |
_________________ Always be yourself. |
|
|
|
|
 |
pudrowy_róż
Adept Baletu

|
Wysłany: Wto Maj 06, 2014 9:55 pm
|
|
|
arizona napisał/a: | ja kiedyś w lumpeksie za parę złotych kupiłam body, które służyło mi przez wiele lat i bardzo lubiłam w nim ćwiczyć. niestety czas zrobił swoje. ale może kiedyś uda mi się podobne znaleźć z ciucholandzie |
ja dziś znalazłam dwa, w bardzo dobrym stanie, niestety za duże na mnie
we Wrocławiu w lumpie na piętrze naprzeciwko renomy na wieszaku w śród kostiumów kąpielowych bardzo często można znaleźć body baletowe w przeróżnych kolorach i rozmiarach
Spidi napisał/a: | http://tonnstudio.ogicom.pl/elite/sklep/index.php?cPath=2_13 Celebrindal, tu sa duze promocje |
o tak, kupiłam body grishko za 34zł |
|
|
|
|
 |
Georgia~
Corps de Ballet

Związek z tańcem: wciąż się kształcę
|
|
|