HELENA KARPUCHINA-ODKRYCIE BALETU |
Autor |
Wiadomość |
Kasia G
ADMINISTRATOR
Związek z tańcem: krytyk
|
Wysłany: Sob Paź 15, 2005 12:41 pm
|
|
|
snowflake napisał/a: | zastanawiam sie kto teraz partneruje elenie, skoro michal skonczyl szkole? |
Michał Wylot został przyjęty do corps de ballet Teatru Wielkiego-Opery Narodowej w Warszawie |
_________________ Niech pamięta elita, że każda śmietanka na deser jest bita.
Lec |
|
|
|
|
|
.:Agga:.
Solista Baletu
Związek z tańcem: uczeń
|
Wysłany: Sob Paź 15, 2005 6:28 pm
|
|
|
Tanc... napisał/a: | [Helenka tańczy w sobotę "Giselle" szkolne przedstawienie - Giselle - II akt ( Helenka tańczy z S.Woźniakiem ) w Operze Bałtyckiej. |
Tak tylko bilety na przedstawienie mozna "kupic" w szkole w Gdansku tzn rozporowadza je szkola i raczej "zwyklym" ludziom ciezko bedzie dostac sie na to przedstawienie. |
|
|
|
|
|
makova_panienka
Solista Baletu
Związek z tańcem: uczennica
|
Wysłany: Sob Paź 15, 2005 10:40 pm
|
|
|
Tanc... napisał/a: | Helenka tańczy w sobotę "Giselle" szkolne przedstawienie - Giselle - II akt ( Helenka tańczy z S.Woźniakiem ) w Operze Bałtyckiej. |
a ja byłam jedną z najpierwsiejszych osobó która o tym wiedziała!! |
_________________ wild thing,
you make my heart sing,
you make everything groovy,
wild thing!!!
|
|
|
|
|
|
Marysia W
Koryfej
|
Wysłany: Wto Paź 18, 2005 4:25 pm
|
|
|
Na 55-leciu Helenka dostała nagrodę...:P |
Ostatnio zmieniony przez Marysia W Nie Lis 20, 2005 4:55 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
Kasia G
ADMINISTRATOR
|
Wysłany: Wto Paź 18, 2005 5:03 pm
|
|
|
o występie Eleny Karpuchiny i Sławomira Woźniaka w Gdańsku pisze Barbara Kanold:
http://www.teatry.art.pl/!inne/balet/!pos.htm |
Lec |
|
|
|
|
|
Paula
Solista Baletu
Związek z tańcem: instruktor fitness
|
Wysłany: Wto Paź 18, 2005 9:03 pm
|
|
|
Piękny artykuł, w pełni przedstawiający talent Elenki :) Podziwiam ją i szczerze...zazdroszczę :) |
_________________ denerwować się to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych
Kiedyś tancerka teraz instruktor fitness: w tym też można się spełniać :) |
|
|
|
|
|
.:Agga:.
Solista Baletu
Związek z tańcem: uczeń
|
Wysłany: Czw Paź 20, 2005 7:21 am
|
|
|
Wszyscy tak bardz zachwyceni sa talentem Eleny, dobrze bo talent ma ale czy nie warto samemu skupic sie na pracy. Moze po pewym czasie dorownacie jej? |
|
|
|
|
|
Paula
Solista Baletu
|
Wysłany: Czw Paź 20, 2005 1:16 pm
|
|
|
No oczywiście. Mnie to napędza dopracy, żeby jej chociaż w przysłowiwej połowie dorównać...
P.S. Sama Elna często mówi o sobie, że musi jeszcze dużo popracować...tak dzisiaj się zastanawiałam nad czym ona jeszcze musi pracować...aż takim specjalistą nie jestem i właśnie dlatego chciałam się Was drodzy zapytać nad czym Waszyym zdaniem powinna jeszcze popracować Elena... |
_________________ denerwować się to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych
|
|
|
|
|
Czajori
Solista Baletu
Związek z tańcem: na całe życie! :)
|
Wysłany: Pią Paź 21, 2005 3:24 pm
|
|
|
Zgadzam się z Anią. Najgorsze, co może zrobić teraz Elena, to spocząć na laurach.
Btw, "Gazeta Wyborcza" z 20 października pisze o wyróżnionych młodych twórcach z Gdańska. Elena jest jedyną reprezentantką tancerzy... Możemy się cieszyć, że jesteśmy tak godnie reprezentowani
Podaję linka: http://miasta.gazeta.pl/t...11,2976158.html |
_________________ Anna Pawłowa nigdy nie zakręciła więcej niż dwa piruety, ale jakiż wyraz miały jej arabeski! |
|
|
|
|
|
sfra
Solista Baletu
Związek z tańcem: baletoman
|
|
|
|
|
Paula
Solista Baletu
|
Wysłany: Wto Paź 25, 2005 2:56 pm
|
|
|
Jej waga...czyżby była ZA LEKKA...chciałabym mieć taki problem... |
|
|
|
|
|
Elenka1
Gość
|
Wysłany: Sob Paź 29, 2005 1:09 pm Krytyka
|
|
|
Mnie szczerze mówiąc Elena Karpuhina sie nie podoba ma krzywe arabezki a na konkursie eurowizji zasługą tego że wygrali 2 miejsce był jej partner który przes cały czas ją podnosił a ona nie robiła nic on się bardziej zmęczył niż ona .niestety jak by wyjechał do szkoły baletowej za granicę nie przyjeli by jej!!! |
|
|
|
|
|
Kasia G
ADMINISTRATOR
|
Wysłany: Sob Paź 29, 2005 1:40 pm
|
|
|
hmmm, jej partner na pewno nie sprawił że wygrali drugie miejsce - technika techniką (krzywe arabeski jak piszesz ) ale to jednak na Elene się patrzyło, to ona ma osobowośc sceniczną, o co Michał musiał się bardzo starać aby być wogóle zauwazonym i nie "odstawać" za bardzo od partnerki. W choreografi zaprezentowanej na Eurowizji chodziło własnie o wyraz. Ale ogladałam ich takze w Grand pas classique - bardzo dobrze sie prezentowali, takze pod względem technicznym. Michał miał problemy z wylądownaiem pary skoków, ale Elena fascynowała sprawnością i wdziękiem - łącząc dobrą technikę z tym, co solistka miec powinna - osobowośc własnie |
Lec |
|
|
|
|
|
Tranquility
ADMINISTRATOR
Związek z tańcem: uczeń/tancerz
|
Wysłany: Sob Paź 29, 2005 1:41 pm
|
|
|
hm... to, że jej partner robił za dźwig to prawda...
ale żeby od razu tak ją krytykować... wg mnie jest dobra i ma talent... i jestem prawie pewnien ze osiagnie sukces na tanecznej scenie... |
|
|
|
|
|
Elenka1
Gość
|
Wysłany: Sob Paź 29, 2005 1:50 pm
|
|
|
a to zdjęcie nie widać jak brzydko stoi w krzywym arabezku!!!
http://img278.imageshack....arpuhina9iv.jpg
[color=blue]poprawiłam link, zeby działał. Zwróc uwagę na pisownię np. ten arabesk lub ta arabeska
Moderator |
|
|
|
|
|
Elenka1
Gość
|
Wysłany: Sob Paź 29, 2005 1:55 pm
|
|
|
żeby być dobrą nie może chodzić do Polskiej szkoły baletowej bo nic z niej nie będzie!!! moja koleżanka po przyjeżdzie z gdańska gdzie był pół roku nie mogła zakręcić 1 pirueta a przed tym zdarzeniem kręciła po 10 teraz jest w szkole baletowej za granicą |
|
|
|
|
|
Joanna
ADMINISTRATOR
Związek z tańcem: tancerka?
|
Wysłany: Sob Paź 29, 2005 2:44 pm
|
|
|
Elenka1 napisał/a: | a to zdjęcie nie widać jak brzydko stoi w krzywym arabezku!!!http://img278.imageshack.us/my.php?image=karpuhina9iv.jpg |
Sądzę, że wiele osób chciałoby mieć tak 'krzywe' arabesque |
_________________ "Plié is the first thing you learn and the last thing you master" Suzanne Farrell |
|
|
|
|
|
Copellia1
Adept Baletu
|
Wysłany: Sob Paź 29, 2005 10:10 pm
|
|
|
sory więcej nie zadam pytania na ten temat |
Ostatnio zmieniony przez Copellia1 Pon Paź 31, 2005 8:54 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
Copellia1
Adept Baletu
|
Wysłany: Sob Paź 29, 2005 10:25 pm
|
|
|
Ja tylko sie pytam dlaczego ją tak zchwalacie jeśli są dużo lepsze od niej tylko mniej znane tancerki a ona nie robi takich cudownych rzeczy?! |
|
|
|
|
|
Copellia1
Adept Baletu
|
Wysłany: Sob Paź 29, 2005 10:27 pm
|
|
|
wiesz że nie o to mi chodzi |
|
|
|
|
|
makova_panienka
Solista Baletu
Związek z tańcem: uczennica
|
Wysłany: Sob Paź 29, 2005 10:28 pm
|
|
|
przepraszam - oświećcie mnie. pod jakimże to kątem patrzenia arabesque karpuhiny jest krzywy, hę? |
_________________ wild thing,
you make my heart sing,
you make everything groovy,
wild thing!!!
|
|
|
|
|
|
Copellia1
Adept Baletu
|
Wysłany: Sob Paź 29, 2005 10:29 pm
|
|
|
sory więcej nie zadam pytania na ten temat |
Ostatnio zmieniony przez Copellia1 Pon Paź 31, 2005 8:55 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
Joanna
ADMINISTRATOR
Związek z tańcem: tancerka?
|
Wysłany: Sob Paź 29, 2005 10:39 pm
|
|
|
Copellia1 napisał/a: | Ja tylko sie pytam dlaczego ją tak zchwalacie jeśli są dużo lepsze od niej tylko mniej znane tancerki a ona nie robi takich cudownych rzeczy?! |
Co innego uczennica szkoły baletowej, co innego zawodowa już tancerka zespołu baletowego.
Jeśli Elena Karpuhina już w tym wieku przejawia takie predyspozycje, bo ma i technikę, i warunki fizyczne, i osobowość sceniczną, to na tej podstawie możemy jej wróżyć jakąś przyszłą karierę sceniczną. Nie chodzi tu o to, aby porównywać ją z bardziej doświadczonymi już tancerkami, bo nie w tym rzecz; wiadomo, że kształcenie w sztuce na szkole się nie kończy. A życzę jej jak najlepiej, ponieważ miło mi będzie być może oglądać ją kiedyś w partiach solowych |
_________________ "Plié is the first thing you learn and the last thing you master" Suzanne Farrell |
|
|
|
|
|
Copellia1
Adept Baletu
|
Wysłany: Nie Paź 30, 2005 7:38 am
|
|
|
Ja tu mówię nie o tancerkach tylko o uczennicach szkoły baletowej w tym samym wieku i o 10 razy lepszych od niej tylko mniej znanych a wogóle Karpuhina nie jest dobra na swój wiek |
|
|
|
|
|
drCoppelius
Corps de Ballet
|
Wysłany: Nie Paź 30, 2005 8:17 am
|
|
|
zgadzam się z Elenką i Copellią.....
Karpuhina może i ma predyspozycje, osobowość sceniczną, ale techniki wogóle. Co to za tancerka, która w wieku 17 lat ma taki krzywy arabeque, nie umie zrobić pas de chat, ani jednego pirueta attitiude, i jeszcze spada z point w czasie układu.... |
|
|
|
|
|
|