Przedstawialnia |
Autor |
Wiadomość |
malwinka
Nowicjusz
|
Wysłany: Pon Lis 21, 2005 10:09 pm
|
|
|
siema:-) |
_________________ Nigdy nie przestawaj walczyć o własny świat... |
|
|
|
|
|
gonia
Solista Baletu
Związek z tańcem: miłośnik
|
Wysłany: Pią Lis 25, 2005 11:35 pm
|
|
|
Jak wszyscy się przedstawiają to i ja (chciaż z dużym opóźnieniem - wybaczcie). No więc tak...hmm... Mam na imię Gosia, mieszkam w Toruniu, chodzę (od 3 lat) do Zespołu Baby Jagi przy MDK. Wcześniej byłam rok w zespole Puenta w Domu Harcerza, ale zrezygnowałam. Balet uwielbiam odkąd byłam mała i dostałam na urodziny lalkę barbie-baletnica Moja ulubiona lalka... potem była Baby born (kilka lat później) i moja kochana mama uszyła jej strój baletnicy ):) Pozdrawiam wszystkich- gosia
p.s. Jestem 200 osobą wpisującą się! Hurra! :D:D |
|
|
|
|
|
malwinka
Nowicjusz
|
Wysłany: Wto Lis 29, 2005 7:57 pm
|
|
|
Jak wszyscy to i ja... Nazywam się Malwina i ucze się w gimnazjum. Jak większość z was mam odrobinę żalu że moi rodzice nie zapisali mnie na zajęcia z klasyki. Staram się o tym nie myśleć i pocieszam się czytając to wspaniałe forum
pozdrawiam serdecznie wszystki zapalonych fanatyków baletu |
_________________ Nigdy nie przestawaj walczyć o własny świat... |
|
|
|
|
|
asias
Adept Baletu
|
Wysłany: Wto Lis 29, 2005 10:25 pm
|
|
|
No to ja też się przedstawie A więc jestem Asia, mam 14 lat. Kiedy byłam mniejsza, to chciałam całe moje życie związać z baletem - własciwie to byłam już przygotowana do egzaminów do szkoły baletowej. Ale z tych czy innych powodow, w koncu sie nie udalo mi nawet podejsc do pierwszego egzaminu No ale trudno, dobrze ze mam mozliwosc tanczenia gdzie indziej A mianowicie w zespole "Rapsodia" w Żukowie. To chyba byłoby na tyle.
Pozdrawiam Was wszystkich i mam nadzieje, że zagoszcze na tym forum na dłuzej |
Ostatnio zmieniony przez asias Wto Lis 29, 2005 10:27 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
byla.tancereczka
Nowicjusz
|
Wysłany: Wto Lis 29, 2005 10:37 pm
|
|
|
to ja tez sie przedstawie:):)
mam na imie monika, sopedzilam pikne chwile w baleci, niestety od przeszlo roku nie chodze do ogniska i ZALUJE i pozdrawiam wszystkich |
|
|
|
|
|
amira
Adept Baletu
|
Wysłany: Pią Gru 02, 2005 3:43 pm
|
|
|
Hejka! Fajnie, że jest takie forum gdzie mozna się tak "zanurzyć" w tym pięknym świecie tańca.
Na imie mam Joasia, niestety sporo Wam zawyżę średnią wiekową. Jako 10-letnia dziewczynka chodziłam przez 2 lata do OSB w Bytomiu (w zamierzchłych latach 70-tych), ale niestety moje zdrowie zaczęło szwankować i musiałam przerwać naukę. Ale bakcyla połknęłam i później też przez wiele lat tańczyłam w zespole ludowym. Z tańcem rozstałam się na studiach, ale jak tylko mogę to odwiedzam Teatr Wielki. Ostatnio widziałam Braci Karamazov Eifmanna i to by było chyba na tyle ! |
|
|
|
|
|
natalka_
Nowicjusz
|
Wysłany: Pon Gru 05, 2005 7:31 pm
|
|
|
Ja mam na imie Natalia mam 17 lat i niestety nie chodze do szkoly baletowej i strasznie cierpie w tego powodu... ale pomarzyc zawsze mozna Za to zajelam sie tancem wspolczesnym ktory moim zdaniem tez jest cudowny... =) |
|
|
|
|
|
Wojtek4p
Adept Baletu
Związek z tańcem: miłośnik itp.itd...
|
Wysłany: Pon Gru 05, 2005 10:48 pm
|
|
|
Witam nowych forumkowiczów i pozdrawiam . .
Myślę , że każdy rodzaj tańca jest interesujący i oczywiście pozdrowionka dla wszystkich tańczących i dla tych nie tańczących - jeszcze może nie spełnionych.
Zawsze może nadejść ten szczęśliwy dzień ... . |
_________________ Wojtek-pozytywnie zakręcony...
...JESTEM JAK RUSKI CZOŁG NIE DO ZAJECHANIA...-hi hi hi...
Specjalne słodkie pozdrowienia dla JustDance... |
|
|
|
|
|
Ojla
Nowicjusz
|
Wysłany: Sro Gru 07, 2005 10:15 pm
|
|
|
Witam cieplutko Was wszystkich
Jestem Ola, mam 19 lat..blablabla....
Kocham muzykę klasyczną oraz balet, choć praktycznie nic o nim niewiem, poza tym mam mnóstwo innych zainteresowań. Kiedyś oglądnęłam sobie taki film, pt. "Billy Elliot" - o takim chłopaku, co w balecie tańczył i wzruszyłam się Podobnie, jak w Poznaniu widziałam "Jezioro łabędzie" . Słucham dużo klasyki, jeżdzę do filharmonii i to tylko tyle z mojego życia muzycznego. Wchodzę sobie czasem na Wasze forum, żeby sobie poczytać, pooglądać fotki i pomarzyć....Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
Misour
Adept Baletu
|
Wysłany: Sob Gru 10, 2005 7:49 pm
|
|
|
Teraz kolej na mnie Mam na imie Karolina, mam 15 lat. 2 lata temu chodziłam na zajęcia taneczne przez pol roku..jednak z pewnych powodw zrezygnowałam. Teraz od 3 stcznia będę uczyć się baletu Nie mogę się doczekać pierwszej lekcji Nareszcie spełni się moje marzenie... |
_________________ A méchant ouvrier, point de bon outil
"Pewnik filozofii polskiej: tańczę, więc jestem."
J. Baudouin de Courtenay |
|
|
|
|
|
martusiaa4u
Corps de Ballet
Związek z tańcem: Absolwentka OB
|
Wysłany: Nie Gru 11, 2005 8:08 pm
|
|
|
Hejo hejo ....
Nazywam się Marta i jestem ze SZCZECINA (miałam podkreślić więc podkreślam hehe )
hmmm ... co moge jeszcze napisac ... ? Interesuje się ... baletem - tak dla odmiany heheh :D:D .. no i chyba tyle hehe :D:D wystarczy narazie |
_________________ " Artysta, który sprzeniewierza się prawdzie, natychmiast traci talent "
http://www.photoblog.pl/perless |
|
|
|
|
|
*Julinka*
Adept Baletu
|
Wysłany: Czw Gru 15, 2005 1:55 pm hejcia
|
|
|
Ja nie jestem tu zupełnie nowa ale nigdy nie miałam przyjemności przedstawić się Mam na imię Julia i jestem z Poznania.Chodzę do prywatnej szkoły baletowej.Kocham taniec i dlatego codziennie wchodze na to forum Pozdrawiam wszystkich!!!! |
|
|
|
|
|
just_me
Corps de Ballet
|
Wysłany: Czw Gru 15, 2005 5:42 pm
|
|
|
No to ja też się przywitam, chociaż to nie jest pierwszy mój post, bo jestem tu od przedwczoraj :]. W innej notce napisałam już co nieco o sobie, więc pewnie niektórzy z Was już przeczytali. W każdym razie mam świra na punkcie baletu i jestem z Krakowa . Ulubiony film? "Billy Elliot". I bardzo się cieszę, że takie forum jak to istnieje, bo to jedno z niewielu miejsc, gdzie mogę porozmawiać o mojej totalnej pasji :]. Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów! |
|
|
|
|
|
Kasia :))
Pierwszy Solista
Związek z tańcem: oby wieczny!
|
Wysłany: Pią Gru 16, 2005 9:36 pm
|
|
|
Hay! Zamierzam dołączyć do forumowiczów ponieważ widzę, że prowadzone są tutaj ciekawe tematy związane z moją pasją-czyli baletem. Chodzę do ogniska baletowego w Szczecinie razem z wieloma członkami tego forum... Kocham tańczyć, ale nie jestem w tym najlepsza Moja wychowawczyni sprawiła, że nie potrafię się już tak przykładać jak kiedyś. Mam nadzieję, że jak poczytam trochę o was i waszych doświadczeniach, będzie to dla mnie jakąś mobilizacją |
_________________ wieczny tańcogłód. |
|
|
|
|
|
Justi
Adept Baletu
|
Wysłany: Pon Gru 19, 2005 9:26 am
|
|
|
Witam ! Postanowiłam dołączyć do tego forum, ponieważ kocham balet i wszystko co z nim związane W sumie tańczę już ósmy rok (chociaż niestety tego po mnie nie widać), obecnie w Ośrodku Edukacji Baletowej "Gronex" w Zabrzu. No, to by było na tyle. Pozdrawiam wszystkich ! |
|
|
|
|
|
Maron
Pierwszy Solista
|
Wysłany: Pon Gru 19, 2005 3:55 pm
|
|
|
przeciez ja sie jeszcze nie przedstawiałam xD
Eee... no więc... Balet wzbudził moje pierwsze zainteresowanie po obejżeniu na gdzieś woisnę "Jeziora Łabędziego" i bardzo mi się spodobał. Oglądałam go bodajże na jakimś kanale publicznym (jedynce, dwójce lub trójce). Niestety niepamiętam kto tam tańczył ani wogóle z którego to było roku, bo jak tak to bym sobie go ściągneła czy co.. ale wiem że stare Ostatnio jeszcze bardziej pokochałam balet, po obejżeniu przezentacji baletowych (K. Śnieżka, Brzydkie Kaczątko itp. ale największa beka była w tym że podczas czytania "o co chodzi" w JŁ na bimie leciało to samo przedstawienie co widziałam na wiosne... xDD) na żywo w Słupsku po kilku dniach przemyśleń na temat baletu, zadecydowałam że chcę tańczyć! Pokochałam balet i mam nadzieję że będę mogła tańczyć.
A tak wogóle to mieszkam w Ustce (urodziłam się w Braniewie), nad piekarnią/cukiernią moich rodziców (ach te zapachy @__@). Uczę się w drugiej klasie w gimnazjum, o profilu jezykowym (angielski średnio-zaawansowany + podstawowy niemiecki). W szkole przezywają mnie Rosja, bo Braniewo leży kilka kilometrów od granicy ;___; jak ja nawet nigdy nie byłam w Rosji, ale spox... gram na pianinie i chcę grać na gitarze. Kocham tańczyć i śpiewać. Moim innym zajęciem jest robienie layouty/szablony na blogi i prowadzienie bloga. Jeszcze inną moją pasją jest polityka i uwielbiam oglądać programy typu 'Co z tą Polską' i 'Teraz My!'. A jak już jesteśmy w temacie programów to bardzo lubię oglądać Wojewódzkiego i Majewskiego |
_________________ Naucz się choreografii, a będziesz tańczyć dzień. Naucz się fundamentów, a będziesz tańczyć do końca życia. - Angel Ceja |
Ostatnio zmieniony przez Maron Pon Gru 26, 2005 2:30 am, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
|
Roch
Nowicjusz
|
Wysłany: Czw Gru 22, 2005 1:15 pm
|
|
|
Jestem tu nowy, na razie sobie obserwuję... i podoba mi się to frum
Pozdrawiam Was wszystkich. |
|
|
|
|
|
tenebra
Adept Baletu
|
Wysłany: Sob Gru 24, 2005 10:15 am
|
|
|
Witam wszystkich!
Mam 17 lat i tańcze od 9 roku życia, ale nie taniec klasyczny. Należę do zespołu Abstrakt i ostatnio główny nacisk mamy na jazz (z czego jestem bardzo zadowolona bo nie lubie takiego tłuczenia to techno jakim jest disco ). Bardzo lubię taniec współczesny i chyba on wychodzi mi najlepiej. Jednym z moich marzeń jest tanczyć właśnie balet. Niestety nie mam możliwości zapisać sie gdziekolwiek a w zespole owszem jest klasyka ale na rozgrzewce i podczas ćwiczeń na technike. A ja bym chciała czegoś więcej....
No ale nie bedę się teraz rozczulać
Bardzo lubie matematykę i tzw zgadki logiczne (jak ktoś mi taką zada to nie odpuszcze i nie przerwę dopóki nie rozwiążę ) uwielbiam kmputery, języki obce i baaardzo chciałabym się uczyć japońskiego. Za niedługo mam nadzieję dołączę do bractwa rycerskiego Draconia i będę łucznikiem w trakcie bitew. Uwielbiam też czytać książki, najbardziej kryminały, ale jak jest książka wciągająca to nawet i romansidło przeczytam Jeżeli chodzi o muzykę której słucham, to mogę sie wydawać trochę dziwna ponieważ słucham muzyki ostrej (gothic metal przede wszystkim ale inne rodzaje metalu też są ok) i jednocześnie lubuję sie w brzmieniach klasycznych i tzw spokojnych dżwiękach.
Zapomniałabym... jestem z Sochaczewa
Na razie chyba tyle wystarczy jeszcze raz wszystkich witam i życzę wspaniałego dzisiejszego wieczora i Wesolych Świąt. |
_________________ Mater Mater Inferorum, Mater Mater Sospirorum, Mater Mater Lapidarum, Mater Mater Tenebrarum... |
|
|
|
|
|
Kodzio
Gość
|
Wysłany: Sob Gru 24, 2005 2:58 pm
|
|
|
Witam serdecznie wszystkich Forumowiczów!
Już od pewnego czasu przeglądam to forum. Bardzo mi się tu podoba. Mnóstwo ludzi wielkiej pasji i o wspaniałej wiedzy. Tu składam głęboki ukłon Kasi G za fenomenalną wiedzę i chętne dzielenie się tą wiedzą z forumowiczami.
Przez te kilka tygodni odkąd tu zaglądam starałem się przeczytać jak najwięcej starszych wątków. Myślę, że nadszedł już odpowiedni czas, żeby samemu zacząć pisać
Nazywam się Konrad i jestem z Krakowa. Nie tańczę w balecie, ale interesuje się tańcem (ostatnio bardziej od strony teoretycznej). Zajmuję się przede wszystkim tańcem irlandzkim i szkockim. Kiedyś tańczyłem w amatorskim zespole tanecznym, od kilku lat tańcem zajmuję się raczej od strony ekonomicznej - organizuje kursy i warsztaty tańca irlandzkiego w ramach naszej szkoły tańca.
Specjalne pozdrowienia dla Justyny Ch-ipcio, z którą znamy się z dotychczasowej korespondencji przez PM |
|
|
|
|
|
Bajaderka
Pierwszy Solista
Związek z tańcem: tancerz
|
Wysłany: Pon Gru 26, 2005 1:51 am
|
|
|
Ekhm...ja tu juz troszę siedze i sie jeszcze nie przedstawiłam ale ze mnie ciołek:P A więc tak.. gdy miałam 3 latka popędziłam do prywatnej SB i stanęłam przy drążku. Bardzo mi się balet spodobał, pokochałam go od razu-zostałam. Podczas 5 lat miałam parę solówek, później szkoła przeniosła swoją siedzibę, więc powędrowałam za nią. Trafiłam do klasy Pani Dyrektor i tam ćwiczyłam przez 2 lata, od początku fascynowała mnie klasyka, rozciąganie.... Później trafiłam do najlepszej nauczycielki baletu jaką kiedykolwiek spotkałam - Pani Ani. Przez rok chodzenia do jej klasy bardzo dużo się nauczyłam , zresztą nie ja sama, wszyscy. Jest to młoda osoba, ale jakże zdolna, ona nauczyła mnie tańczyć, wytłumaczyła co to klasyka. I u niej tak po uszy zakochałam się w balecie!!!!! Na obozie baletowym dostałam propozycję pojechania do OSB w w-wie. Z chęcią to zrobiłam,ale po roku (z pewnych względów) postanowiłam wrócić. I teraz jest 10-lecie mojej pracy baletowej (hehehe) , strasznie cieszę się , że wróciłam, znowu kocham balet tak, jak dawniej!! I spełniło się moje marzenie jedno z wielu, ale nie będę mówić jakie:P No, to chyba tyle...trzymajcie się cieplutko:* papa |
_________________ You can take the Dancer out of the Dance, but you can't take the Dance out of the Dancer |
|
|
|
|
|
Nusia
Adept Baletu
|
Wysłany: Sro Gru 28, 2005 1:45 pm
|
|
|
Witam wszystkich!
Od jakiegoś czasu dość często zaglądam na Wasze (teraz już nasze ) forum i w końcu postanowiłam się zarejestrować. Co prawda, z baletem mam niewiele wspólnego ale z zaciekawieniem czytam o Waszych zmaganiach tanecznych, gdyż sama swojego czasu trochę tańczyłam (amatorsko). Czytając Wasze posty wracam myślami do starych dobrych czasów:)
No i wreszcie przekonałam się że nie jestem odosobniona w uwielbieniu do bólu po wysiłku fizycznym, hehe (a moja siostra twierdzi że to jakiś masochizm..) |
|
|
|
|
|
BaQś
Nowicjusz
|
Wysłany: Czw Gru 29, 2005 12:32 pm
|
|
|
to ja tez sie przedstawie, bo nowa tu jestem
BaQś, truskawkowy
a właściwie Ola |
|
|
|
|
|
arabeseczka
Nowicjusz
|
Wysłany: Czw Gru 29, 2005 10:27 pm
|
|
|
Jestem nowa na tym forum, ale bardzo mi się tu u Was podoba, bo jest w Was tyle pasji i miłości do tańca, że jest ona zaraźliwa!! A ja, mimo że tańczę taniec towarzyski, ludowy i nowoczesny, to z baletem klasycznym nie miałam sie nigdy okazji bliżej poznać:( A szkoda, bo bardzo bym chciała. Niestety w moim wieku (14 lat) do szkoły baletowej już się chyba nie nadaję:(:(:( Nie ma też w pobliżu mojego miejsca zamieszkania żadnego ogniska baletowego, po prostu NIC:(
Mam nadzieję, że to forum przybliży mnie do baletu i pozwoli go choć trochę poznać:)
Witam wszystkich....i przy okazji życze Wam w nowym roku jeszcze więcej zadowolenia i satysfakcji z tańca niż dotychczas:) |
_________________ Mądrość to umiejętność właściwego wykorzystania inteligencji. |
|
|
|
|
|
mirrorball
Adept Baletu
Związek z tańcem: instruktor
|
Wysłany: Czw Gru 29, 2005 10:37 pm
|
|
|
hej Nena- jesteś z Lublina? uczysz się w Ognisku Baletowym przy Operetce?
pozdrawiam
m.
ps. Chciałam oficjalnie pozdrowić Panie, od których dostałam dziś pozdrowienia (Lupus był owym posłańcem): czyli Kasię, Justynę i Anię Buźka dla Was! |
|
|
|
|
|
Ola :)
Nowicjusz
|
Wysłany: Pią Sty 06, 2006 10:46 pm
|
|
|
No więc się przedstawię
Nazywam się Olka i ćwiczę taniec współczesny.
Byłam czytelniczką tego forum, ale teraz postanowiłam się zalogować.
Pozdrawiam wszystkich.
tańczę w takiej małej mieścinie, na pewno słyszeliście
co to woodstock był kiedyś
|
_________________ (: |
|
|
|
|
|
|