Jezioro Łabędzie-Teatr Capitol we Wrocławiu |
Autor |
Wiadomość |
.:Odylia:.
Koryfej
Związek z tańcem: tancerka
|
Wysłany: Pon Gru 12, 2005 9:06 pm Jezioro Łabędzie-Teatr Capitol we Wrocławiu
|
|
|
Dzisiaj w miescie zauwazylam plakaty zapowiadajace wystep francuskiej grupy baletowej kto wie czy nie z paryza z jeziorem łabędzim (cos na poczatku stycznia w capitolu we wroclawiu).czy ktos wie wiecej o tym przedsiewzieciu?
edit:juz sama znalazłam troche- http://www.rmfclassic.pl/...my&kat=&id=1802 zespol nazywa sie Ballet Classique de Paris i bedzie u nas jeszcze z Carmen...ciekawe... |
_________________ "Chcemy tylko tańczyć i milczeć..." |
|
|
|
|
|
Paula
Solista Baletu
Związek z tańcem: instruktor fitness
|
Wysłany: Pon Gru 26, 2005 11:22 am Re: Jezioro Łabędzie-Teatr Capitol we Wrocławiu
|
|
|
I jak? Wybiera się ktoś? |
_________________ denerwować się to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych
Kiedyś tancerka teraz instruktor fitness: w tym też można się spełniać :) |
|
|
|
|
|
drCoppelius
Corps de Ballet
|
Wysłany: Wto Gru 27, 2005 11:15 am
|
|
|
ja bym chciała na carmen |
|
|
|
|
|
.:Swanilda:.
Adept Baletu
|
Wysłany: Wto Gru 27, 2005 11:25 am
|
|
|
Możliwe,że pójdę na Jezioro Więc jakby co opowiem moje wrażenia, ale to nic pewnego [/quote] |
_________________ Kochaam Balet! |
|
|
|
|
|
sfra
Solista Baletu
Związek z tańcem: baletoman
|
Wysłany: Wto Gru 27, 2005 4:31 pm
|
|
|
Zastnawiałem się czy ten zespól nie jest czyms takim jak MCB, okazuje się, ze "podobno" nie http://www.promusica.pl/balletclasiquedeparis.htm |
_________________ sfra- odnaleziony pośród manewrów sztuki i jezyka francuskiego |
|
|
|
|
|
nutriaa
Adept Baletu
|
Wysłany: Pią Gru 30, 2005 9:22 pm
|
|
|
A wie ktoś może po ile są bileciki i gdzie je ewentualnie nabyć ?? |
_________________ Always avoid trouble unless you know you're going to really enjoy it |
|
|
|
|
|
Copellia1
Adept Baletu
|
Wysłany: Pią Gru 30, 2005 11:06 pm
|
|
|
Bilety są od 80 zł do 110 zł i są do nabycia w Teatrze "Capitol" |
|
|
|
|
|
nutriaa
Adept Baletu
|
Wysłany: Sob Gru 31, 2005 1:33 pm
|
|
|
Wielkie dzięki za pomoc |
_________________ Always avoid trouble unless you know you're going to really enjoy it |
|
|
|
|
|
Bajaderka
Pierwszy Solista
Związek z tańcem: tancerz
|
Wysłany: Nie Sty 01, 2006 10:25 am
|
|
|
JEDZIEMY!!!!!!!!!!! pojechałabym, ale nie mam jak..... robie akcje pt "Przygarnij bajaderke" |
_________________ You can take the Dancer out of the Dance, but you can't take the Dance out of the Dancer |
|
|
|
|
|
drCoppelius
Corps de Ballet
|
Wysłany: Wto Sty 10, 2006 10:57 pm
|
|
|
No i Carmen odwołane podobno za mało biletów wykupionych... ciekawe jak będzie na jeziorze |
|
|
|
|
|
Bajaderka
Pierwszy Solista
|
Wysłany: Wto Sty 10, 2006 11:56 pm
|
|
|
drCoppelius, idziesz na jezioro? Ja nie moge, nie mam jak, ale chetnie bym poszla. Jak bedziesz po to napisz jakie wrazenia |
_________________ You can take the Dancer out of the Dance, but you can't take the Dance out of the Dancer |
|
|
|
|
|
drCoppelius
Corps de Ballet
|
Wysłany: Sro Sty 11, 2006 12:24 pm
|
|
|
nie, ja nie ide ale Swanilda i Coppelia1 napewno podzielą się z nami wrażeniami :D |
|
|
|
|
|
Bajaderka
Pierwszy Solista
|
Wysłany: Sro Sty 11, 2006 1:24 pm
|
|
|
acha, no, ja bym poszla tak z ciekawosci, chociaz zdjecia tego baletu nie sa za ciekawe... |
|
|
|
|
|
.:Odylia:.
Koryfej
Związek z tańcem: tancerka
|
Wysłany: Sro Sty 11, 2006 6:03 pm
|
|
|
Bajaderka napisał/a: | chociaz zdjecia tego baletu nie sa za ciekawe... |
dlatego wolałam pojść na carmen no ale ciekawe co zrobią z jeziorem... |
_________________ "Chcemy tylko tańczyć i milczeć..." |
|
|
|
|
|
aankaa_baletnica=)
Solista Baletu
Związek z tańcem: uczennica
|
Wysłany: Sro Sty 11, 2006 7:29 pm
|
|
|
eeeeeee..... szkoda, że wcześniej nie wiedziałam Jak bym wiedziała to bym coś wykombinowała żeby jechać.... ale to już teraz za późno Niedawno byłąm na Jeziorku więc chętnie poszłabym na Carmen, no ale jak odwołali to i tak beznadziejnie...
Ci którzy poszli niech nam powiedzą jak było!! |
|
|
|
|
|
Copellia1
Adept Baletu
|
Wysłany: Sro Sty 11, 2006 11:26 pm
|
|
|
To było coś okropnego dobrze że nie poszliście normalnie najgorsze Jezioro na jakim wogóle byłam niemam słów to było coś okropnego Normalnie horror |
|
|
|
|
|
Kasia G
ADMINISTRATOR
Związek z tańcem: krytyk
|
Wysłany: Sro Sty 11, 2006 11:31 pm
|
|
|
napisz cos więcej? czemu takie okropne??? |
_________________ Niech pamięta elita, że każda śmietanka na deser jest bita.
Lec |
|
|
|
|
|
Copellia1
Adept Baletu
|
Wysłany: Sro Sty 11, 2006 11:50 pm
|
|
|
Może jutro napisze jak trochę ochłonę |
|
|
|
|
|
Bajaderka
Pierwszy Solista
|
Wysłany: Sro Sty 11, 2006 11:57 pm
|
|
|
czyli dobrze zakładałam.... Coppelio1, napisz jak ochłoniesz,bo ciekawa jestem!! |
|
|
|
|
|
drCoppelius
Corps de Ballet
|
Wysłany: Pią Sty 13, 2006 10:08 pm
|
|
|
Copellio1 mogła byś opowiedziec jakie wrażenia ? |
|
|
|
|
|
aankaa_baletnica=)
Solista Baletu
Związek z tańcem: uczennica
|
Wysłany: Pią Sty 13, 2006 11:04 pm
|
|
|
też jestem bardzo ciekawa. Czekamy z niecierpliwością, aż Coppelia1 ochłonie i coś nam opowie |
|
|
|
|
|
Copellia1
Adept Baletu
|
Wysłany: Pią Sty 13, 2006 11:26 pm
|
|
|
No dobra dobra ale to nie będzie takie proste bo to było okropne niech Swanilda pomoże!!!Noto tak najpierw było dość dobrze dziewczyna robiła dwa aciciudy i andedany dwa i jeszcze raz to samo to jedyne co robiły najlepiej to piruety ale najlepszy z nich w całym przedstawieniu był błazen robił fajne tury i piruety.Prawie żadna dziewczyna miała podbicie i mały przeprost inne stały na tych pointach jak by miały całkowicie płaską stopę .Żadna znich nie mogła złapać równowagi to było okropne nawet w piątej pozycji jak stały.Odetta była 4 razy lepsza niż Odylia jak Odylia tańczyła swoją warjację i fouette myslałam że wyjdę z teatru cały czas spadała z point warjację zatańczyła okropnie i jeszcze do tego jakąś taką wersja że na początku są 3 razy podwójne piruety a póżniej tylko robi coś podobnego do balone i kończy okropnie.Zrobiła żle solówkę i jeszcze mało co nie upadła na końcówce i miała ochydnie złamane ręce a fouette to dopiero okropność wogóle nie zrobiła fouette zamykała i otwierała nogę bez wymachu nic noga zamknięta ręce jak nieweim co to było!!! !!!na końcu fouette miała podwójny piruet i zrobiła go na pół palcach i się zachwiała jeszcze. Niemam sił opowiadać dalej spytajcie Swanildy i roztańczonej one też to widziały to było najgorsze niby Jezioro jakie widziałam.Fuj nasza pani mówi że dobrze że poszłyśmy na to żeby zobaczyć jak my nie tańczyć To były najgorsz 2 godziny w moim życiu i jeszcze na dodatek nasze koleżanki ćwiczyły w tym momencie solówki mówie o tobie Coppelius Można się załamać i jeszcze moja mama zapłaciła za siebie 110 zł i za mnie Dlaczego :xNa dodatek miały ochyne aciciudy na pordebra jak pies pod drzewem fuj fuj i jeszcze raz fuj |
Ostatnio zmieniony przez Copellia1 Pią Sty 13, 2006 11:34 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
|
Kasia G
ADMINISTRATOR
Związek z tańcem: krytyk
|
Wysłany: Pią Sty 13, 2006 11:31 pm
|
|
|
zatem szumnie rozreklamowanym a nie sprawdzonym kompaniom na gościnnych wystepach za nieludzkie pieniądze mówimy zdecydowane NIE! |
_________________ Niech pamięta elita, że każda śmietanka na deser jest bita.
Lec |
|
|
|
|
|
Copellia1
Adept Baletu
|
Wysłany: Pią Sty 13, 2006 11:35 pm
|
|
|
To było okropne jak to wogóle mogło przejść przez jakieś eliminacje i wygrać to nie mogę pomyśle co robili inni |
|
|
|
|
|
Bajaderka
Pierwszy Solista
|
Wysłany: Pią Sty 13, 2006 11:44 pm
|
|
|
to dobrze, że ja się tam nie wybrałam i nie żałuje wcale, po zdjęciach widać było ze cos jest nie tak... |
|
|
|
|
|
|