George Gershwin |
Autor |
Wiadomość |
Julcia
Corps de Ballet

Związek z tańcem: tancerka rewii
|
Wysłany: Pon Lut 06, 2006 10:42 pm George Gershwin
|
|
|
Co sądzicie o muzyce, tego moim zdaniem jednego z najlepszych współczesnych kompozytorów ? Skomponował min. jeden z moich ulubionych tematów muzycznych to musical'u "American in Paris". Mogę się w niego wsłuchiwać bardzo długo. A Wy ? |
_________________ you know miss sunshine,
she starts paint a perfect picture.
today.
|
|
|
|
|
 |
.:Agga:.
Solista Baletu

Związek z tańcem: uczeń
|
Wysłany: Wto Lut 07, 2006 2:04 pm
|
|
|
Wczesniej nigdy jakos za nim nie przepadalam ale jakis czas temu musialam napisac o nim referat no i posluchac odrazu muzyki. Mysle ze jest wspanialym kompozytorem ale jednak az tak strasznie za nim nie przepadam. |
|
|
|
|
 |
Hanka
Nowicjusz

|
Wysłany: Pią Lut 10, 2006 4:26 pm
|
|
|
Taaak...muzyka naprawdę super, ale jeszcze lepiej brzmi w filmie, serdecznie polecam, bo jest to cudowny stary musical. Głóną rolę gra oczywiście Gene Kelly. Dużo tu tańca, czesto leci na TCM. |
_________________ "Życie jest pustą kartką i tylko od Ciebie zależy, co na niej napiszesz" |
|
|
|
|
 |
girl interrupted
Nowicjusz

|
Wysłany: Sob Lut 18, 2006 6:51 pm
|
|
|
Ja polecam dla czysto estetycznej uciechy disneyowska interpretacje "Błękitnej rapsodii" Gerwshiwna, jest bardzo przyjemna i zabawna. Mój ukochany utwór Gershwina to "Summertime" a o jego muzyce dowiedziałam sie jeszcze dzieckiem bedąc podczas ogladania wyżej wspomianego TCM Cięzko mi go porównywac do klasycznych kompozytorów, okresliłabymjego muzykę jako majstersztyk rozrywki. |
_________________ still this is someone else's form of bliss |
|
|
|
|
 |
|