www.balet.pl Strona Główna www.balet.pl
forum miłośników tańca

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Obozy baletowe i taneczne

Który termin obozu jest dla Ciebie bardziej przystępny?
26.06 do 2.07.2006
42%
 42%  [ 17 ]
5.08 do 11.08.2006
40%
 40%  [ 16 ]
nie wybieram się na obóz
17%
 17%  [ 7 ]
Głosowań: 5
Wszystkich Głosów: 40

Autor Wiadomość
Czajori 
Solista Baletu

Związek z tańcem:
na całe życie! :)
Wysłany: Nie Lut 26, 2006 11:10 pm   

Chciałam zauważyć, że termin zależy przede wszystkim od Tanc...a i od tego, czy i kiedy Opera się zgodzi na użytkowanie sal.
I nie rozumiem, czemu sierpień ma odpadać ze względu na Poznań. Poznań to jedno, a ewentualne warszaty wakacyjne w Gdańsku to drugie.

Ladybirt
Corps de Ballet

Związek z tańcem:
nałogowiec
Wysłany: Pon Lut 27, 2006 5:20 pm   

A co z kosztami?
P.S świetnie, ze w gdańsku :)

Tanc... 
Corps de Ballet

Związek z tańcem:
Tancerz,choreo,naucz
Wysłany: Wto Lut 28, 2006 3:38 pm   

Możecie zrobić ankietę w sprawie terminu warsztatów .Ja Wam tylko podam 2 orientacyjne terminy możliwe do przyjęcia od 26.06 do 2.07.2006 ( 7 dni ) lub od 5.08 do 11.08.2006 ( 7 dni ) .Rok temu planowałem warsztaty 6 - cio dniowe ,orientacyjne wyliczenia co do płatności wychodziły w granicach trochę poniżej 300 zł za całość warsztatów od osoby.W to wliczone były 3 techniki tańca - t.klasyczny, t.współczesny i barre au sol - każda z technik codziennie po 1,5 godz zegarowej . T.Klasyczny z akompaniamentem na żywo .Co do noclegu to propozycja moja była schroniska młodzieżowego w Gdańsku ,gdzie znam warunki i są bardzo przystępne i co do wygód i co do kosztów .Wyżywienie na miejscu w Bar Opera po wczesniejszym załatwieniu zniżek na obiady dla osób uczestniczących w warsztatach.Oczywiście koszty związane z noclegiem i wyżywieniem dla osób przyjezdnych nie obejmują kwoty powyżej ,ale przy wczesniejszych rezerwacjach noclegu można wynegocjować groszowe stawki .Więcej nie pisze narazie .Napisałem tylko tak dla waszej wiedzy jakby mogło to wyglądać ( i jak miało to rok temu wyglądać ) .Pozdrawiam. 8)

Tranquility 
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem:
uczeń/tancerz
Wysłany: Wto Lut 28, 2006 10:22 pm   

no ale chyba mówiliśmy o obozie baletowym, a nie warsztatach... a to różnica... :roll: :roll: chyba że ja coś pomieszałem...

a ankieta zamontowana! :)

- A sztuka? - zapytał.
- Jest chorobą.

Tanc... 
Corps de Ballet

Związek z tańcem:
Tancerz,choreo,naucz
Wysłany: Wto Lut 28, 2006 10:40 pm   

No tak , obóz baletowy - ośrodek wczasowy - i.t.d. można i tak ,ale chodzi o profesjonalne warunki - typu sale baletowe i infrastruktura - czyli garderoby ,prysznice i.t.d. a nocleg nie musi być zaraz przy sali baletowej a po zajęciach jest prawie jak na obozie - np: wspólny wyjazd na plaże i.t.d. no chyba ,że sie nie zrozumieliśmy ???? i oczywiscie dla forumowiczów przede wszystkim ....Inaczej - definicja - obóz baletowy i warsztaty ???? jaką znaczącą róznicę widzisz Tranq....???? :roll: O dzieki za ankiete :)

Tranquility 
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem:
uczeń/tancerz
Wysłany: Wto Lut 28, 2006 11:11 pm   

obóz, to tak jak napisałeś, wspólne spędzanie czasu... na warsztatach nie zawsze tak jest (po zajęciach często każdy idzie w swoją stronę...) :)

- A sztuka? - zapytał.
- Jest chorobą.

Tanc... 
Corps de Ballet

Związek z tańcem:
Tancerz,choreo,naucz
Wysłany: Wto Lut 28, 2006 11:33 pm   

Oj zadajmy sobie pytanie ??? co chcemy wynieść z obozu tanecznego - tak go nazwijmy - 1. nowe znajomości 2. nowe doświadczenia związane z różnymi technikami tańca .3 . podszkolenie sie dla osób ,które juz miały styczność z tańcem .4.Ułożenie być moze wspólnego układu tanecznego - czytaj - wspólna "zabawa" w choreografie .5. Ćwiczenie na sali baletowej w profesjonalnych warunkach ,co wiele osób na codzień najczęściej nie ma takich możliwości .6. Przy okazji wspóne spędzenie czasu po zajęciach - myślę ,że z tym nie ma problemu . Pytanie co jeszcze ? A może sobie nie zawracać głowy tym tematem ??? ....

Czajori 
Solista Baletu

Związek z tańcem:
na całe życie! :)
Wysłany: Sro Mar 01, 2006 11:12 am   

Tranq, myslę, że "obóz'z jest terminem umownym, pomysł Tanc...a to tzw. ''day camp" :) , czyli zajęcia codziennie w czasie wakacji :)
Co do zorganizowania pełnego obozu, takiego z ośrodkiem wczasowym, wyżywieniem itp., jest już zdecydowanie za późno. Zresztą, znając życie, teraz wszscy są chętni, a jaby doszło co do czego, to pojechałoby pięc osób.

Tanc..., bardzo podoba mi się Twój plan obozu-warsztatów z zeszłego roku :) Jestem ciekawa, jakie są opinie innych ewentualnych uczestników :)

Kasia :)) 
Pierwszy Solista

Związek z tańcem:
oby wieczny!
Wysłany: Sro Mar 01, 2006 1:27 pm   

jak dla mnie w ankiecie brakuje jeszcze pozycji
"termin jest mi obojetny"

Ladybirt
Corps de Ballet

Związek z tańcem:
nałogowiec
Wysłany: Sro Mar 01, 2006 4:18 pm   

Tanc... rozumiem, ze zajecia będą prowadzone przez Ciebie. Coz podziałem na grupy?
to-to jest bardzo mało."
Maria Pawlikowska-Jasnorzewska

Tanc... 
Corps de Ballet

Związek z tańcem:
Tancerz,choreo,naucz
Wysłany: Sro Mar 01, 2006 10:30 pm   

Oj sorki nie napisałem co do prowadzących .W każdej technice inny wykładowca ( inna osoba ) oczywiście nie żadna przypadkowa persona .Jeśli chodzi o mnie to byłbym nieszcześliwy gdybym nie poprowadził jednej z technik - czytaj - taniec klasyczny - :D Jeśli chodzi z podziałem na grupy to sobie tym narazie nie zaprzątam głowy ,bo to zależy od ilości chętnych i stopnia zaawansowania ....Ale to narazie tak napisałem ,bo z tamtego roku mam doświadczenie słomianego zapału wielu osób i ...........nie wypaliło ,bo temu tamto a tamtemu tamto i.t.d. Ale teraz mamy dopiero marzec jak bedzie wieksza ilośc osób konkretnych i wiedzących jakie mają plany i jak chcą je zaplanować to służe pomocą .Oczywiście wszystko z wyprzedzeniem musi być czasowo . 8) Organizacja wbrew pozorom nie jest taka prosta ,na to składa się : kadra ,wynajem sali ,garderoby , pań sprzątających ,noclegów ,wyżywienia i wiele innych "dupereli " Pozdrawiam - do przemyślenia - bez słomianego zapału - Hej 8)

Karya
Nowicjusz

Wysłany: Czw Mar 02, 2006 12:23 am   

No to ja powoli zaczynam już zbierać pieniądze na ten cel.

Ladybirt
Corps de Ballet

Związek z tańcem:
nałogowiec
Wysłany: Czw Mar 02, 2006 8:28 pm   

Chciałam co prawda jechać do eds lub o ptt,a le skoro są warsztaty na miejsu, to czemu nie? Automatycznie odchodza mi koszty nocelgu i posiłków. Jestem za sierpniowym terminem, bo w pierwszym miesiacu musze zarobić na owe warsztaty. Jesli zarobie to pewnie sie skusze :) . pozdrawiam :)
to-to jest bardzo mało."

asias
Adept Baletu

Wysłany: Czw Mar 02, 2006 9:36 pm   

A ja jestem za pierwszym terminem :wink: Wtedy byłabym prawie na pewno, poza tym myśle ze mniej osób będzie gdzies indziej wyjezdzac na samym poczatku wakacji niz w srodku sierpnia :)

A ten sierpniowy termin najprawdopodobniej mam zajety przez obozik innego forum :P

Ladybirt
Corps de Ballet

Związek z tańcem:
nałogowiec
Wysłany: Wto Mar 28, 2006 7:40 pm   

Tanc... jakies postepy w organizowaniu?
to-to jest bardzo mało."

Tanc... 
Corps de Ballet

Związek z tańcem:
Tancerz,choreo,naucz
Wysłany: Wto Mar 28, 2006 9:50 pm   

Jeszcze nic nie zrobiłem 8) ale już sie w przyszłym tygodniu zabiorę za wstępną organizację . 8) Będe miał wiecej czasu .Pozdrawiam .Ale trzeba mnie chyba czasami "naciskać" żebym nie zaprzestał ... :lol: Ale dzięki .przypomonajcie mi co jakiś czas ..... 8)

Tanc... 
Corps de Ballet

Związek z tańcem:
Tancerz,choreo,naucz
Wysłany: Czw Kwi 06, 2006 10:47 pm   

Uwaga - jest szansa - na zorganizowanie warsztatów ( obozu ) tanecznych - proszę śledzić wątek ( BARDZIEJ PRAWDOPODOBNYM -JEDNAK JEST 1 TERMIN - czyli przełom czerwca i lipca 2006) szczegóły wkrótce .Pozdrawiam 8)

Tanc... 
Corps de Ballet

Związek z tańcem:
Tancerz,choreo,naucz
Wysłany: Sro Kwi 12, 2006 11:47 pm   

Podaję wstępne informacje dotyczącę propozycji warsztatów tanecznych w 3 technikach - t.klasyczny -t.współczesny- barre au sol - TERMIN 26.06 DO 1.07.2006 ( 6 DNI ) każda technika 1,5 godziny dziennie w II grupach - początkująca i średniozaawansowana .To jest tylko wtępnę bardzo skromne opgłoszenie .Wszelkie późniejsze informacje będą na stronie P.O.B - Pozdrawiam .Tanc...( i na forum balet ) też będą podane informacje 8)

Maron 
Pierwszy Solista

Wysłany: Czw Kwi 13, 2006 12:17 am   

chyba czas najwyższy Tancerzyka naszego wyściskać i wycałować :D

najmad
Nowicjusz

Wysłany: Czw Kwi 13, 2006 9:54 am   wiek

Witam,

Czy są jakieś ograniczenia wiekowe do udziału w tych warsztatach ? Chodzi mi o dolną granicę :D

Pozdrawiam

Tanc... 
Corps de Ballet

Związek z tańcem:
Tancerz,choreo,naucz
Wysłany: Pon Kwi 17, 2006 10:54 pm   

Bądźcie cierpliwi już niedługo myślę ,że podam więcej danych .Jeśli chodzi o ograniczenia wiekowe to myślę ,że nie będzie tu jakiś wielkich ograniczeń - może być np: mama z córką - czemu nie ... ale zeby nie było dużej dysproporcji wiekowej i ruchowej - czyli córka 4 latka np: i.t.d. ale te 14 lub 15 lat i wiecej to juz mysle ze nie bedzie wiekszych przeszkód ... 8) Już niebawem więcej informacji .Pozdrawiam . 8) Tanc...

Joanna 
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem:
tancerka?
Wysłany: Pon Kwi 17, 2006 11:30 pm   

Przełom czerwca/lipca - hmm, to ten termin nie ukrywam, że jest cień szansy, że mógłby mi pasować.
To byśmy się znowu spotkali na sali ;)

Ladybirt
Corps de Ballet

Związek z tańcem:
nałogowiec
Wysłany: Wto Kwi 18, 2006 11:41 am   

No... Fajnie.. nawet bardzo <lol> Tanc...a kosztów jeszcze dokładnie nie znasz?
Co z resztą prowadzących?
to-to jest bardzo mało."

Tanc... 
Corps de Ballet

Związek z tańcem:
Tancerz,choreo,naucz
Wysłany: Wto Kwi 18, 2006 9:01 pm   

Bądźcie cierpliwi nie wszystko na raz ,wszystko w swoim czasie....Jeszcze troszkę cierpliwości .... :D :D

dorota
Adept Baletu

Wysłany: Wto Kwi 18, 2006 10:46 pm   

troche szkoda, że taki termin bo Bytom w tym czasie :roll: no ale, nigdy nie można wszytkim dogodzić :wink:

Odpowiedz do tematu