www.balet.pl Strona Główna www.balet.pl
forum miłośników tańca

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Ogólnopolskie eliminacje Dance World Cup 2006
Autor Wiadomość
drCoppelius 
Corps de Ballet

Wysłany: Czw Kwi 20, 2006 3:28 pm   

22-24 czerwca... http://www.hellasdance.de...rldcup2006.html

klara
Adept Baletu

Wysłany: Czw Kwi 20, 2006 4:08 pm   

podane sa ze do Portugali jada dwa pierwsze miejsca z kazdej grupy- mozecie zdradzic kto w takim razie sie wybiera na ten konkurs

aankaa_baletnica=) 
Solista Baletu

Związek z tańcem:
uczennica
Wysłany: Pią Kwi 21, 2006 9:52 pm   

no czekamy, czekamy. Przyznajcie się :D

Ewa
Adept Baletu

Wysłany: Czw Kwi 27, 2006 3:49 pm   

Ale skoro byłyście na konkursie i znacie wyniki (które były też podane na poczatku tematu), chyba same potraficie domyslić się kto jedzie (albo przynajmniej kto może jechać)?
Ostatnio zmieniony przez Ewa Pią Kwi 28, 2006 7:56 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Bajaderka 
Pierwszy Solista

Związek z tańcem:
tancerz
Wysłany: Pią Kwi 28, 2006 4:07 pm   

No właśnie- pozatym przecież forumowiczki przyznały się do wygranych więc chyba wiadomo, kto pojedzie,nie?

Madleeen
Adept Baletu

Wysłany: Sob Kwi 29, 2006 10:24 am   

Dziewczyna z centrum baletowego pani A.H. Z Krakowa, pojechała niedawno na konkurs taneczny światowej rangi do Wiednia. Występowała ona także we Wrocławiu na Dance World Cup z tą samą warjacją co w Wiedniu i wiecie co, we Wrocławiu sędziowie ocenili ją na 65/100 punktów(zajeła ostatnie miejsce w swojej grupie), a w Wiedniu dziś będzie uczestniczyć w finale w którym ma szanse na miejsce od 1 - 5. Wniosek??

sisi
ADMINISTRATOR

Wysłany: Sob Kwi 29, 2006 11:38 am   

nie byłabym taka ostra... wariacje można porównywać tylko jeśli się zobaczy obydwie. bo nigdy nie wiemy jak pójdzie tej dziewczynie jednego dnia a jak drugiego, jak się czuła, a może coś jej się po prostu nie udało wyjątkowo, poziom konkurencji itp itd.... choć oczywiscie jeżeli różnica punktów (w tej samej skali!!) jest duża to dopiero wtedy mozna robić przypuszczenia.
I CAN REALLY SHAKE THEM DOWN!!

Madleeen
Adept Baletu

Wysłany: Sob Kwi 29, 2006 11:43 am   

Każdy zinterpretuje to jak chce, ale myśle że lepszy poziom jest na konkursie światowym, niż ogólnopolskim :wink:

sisi
ADMINISTRATOR

Wysłany: Sob Kwi 29, 2006 11:59 am   

ja też tak sądzę :) ale mam to do siebie że wierzę w uczciwość ludzi (czasem moze za bardzo) i dlatego szukam innego wytłumaczenia. nie mogę oceniać ostatecznie, bo nie byłam na tych konkursach. ale jakby nie było, gratulacje dla tej dziewczyny!!
I CAN REALLY SHAKE THEM DOWN!!

Ewa
Adept Baletu

Wysłany: Sob Kwi 29, 2006 3:38 pm   

To były tylko ELIMINACJE o zasięgu ogólnopolskim do konkrsu ŚWIATOWEGO. I jedną kwestię pominęłaś-są konkursy o różnych poziomach. I poziom nie zależy raczej od zasięgu konkursu, wybacz. Dostała mało punktów, bo na tyle zasłużyła. Może się zestresowała i nie pokazała wszystkiego co potrafi, a może poziom był zbyt wysoki. Nie życzę sobie takich aluzji jako ,,kibic" Szkoły Baletowej przy Teatrze Muzycznym Capitol.

aankaa_baletnica=) 
Solista Baletu

Związek z tańcem:
uczennica
Wysłany: Sob Kwi 29, 2006 5:03 pm   

Wydaje mi się, że ZAWSZE światowy konkurs będzie miał wyższy i lepszy poziom niż polskie eliminacje...
Ostatnio zmieniony przez aankaa_baletnica=) Nie Kwi 30, 2006 12:48 am, w całości zmieniany 1 raz  

drCoppelius 
Corps de Ballet

Wysłany: Sob Kwi 29, 2006 8:45 pm   

...sorry, ale po co zaczynac ta cała kłutnie od nowa?! każdy wie jaka jest prawda, gratuluje tej dziewczynie, choć uważam, że we Wrocławiu, dostała to na co zasługiwała... :?

Ewa
Adept Baletu

Wysłany: Sob Kwi 29, 2006 9:52 pm   

I koniec, kropka.

małgo...
Adept Baletu

Wysłany: Sob Kwi 29, 2006 10:32 pm   

ja znam tą dziewczyne, We Wiedniu poszło jej bardzo dobrze może poprostu we Wrocławiu było gożej i dlatego miala tak mało punktów., wkońcu to byl jej pierwszy taki konkurs....więc nie ma sie co sprzeczać....fakt faktem że teraz jest na finałach.....ale nic nie pisze już bo może ona sobie tego ne życzy....

małgo...
Adept Baletu

Wysłany: Sob Kwi 29, 2006 10:35 pm   

a jeśli chodzi o poziom tego wiedenskiego konkursu....to z tego co mi mówiła w ostatnich dniach osoba ktora jej tam teraz....to wiem że są tam naprawde dobre rosjanki i austryjaczki....ciesze sie że polka, w tym moja bardzo dobra koleżanka jest w finale....

.:Swanilda:.
Adept Baletu

Wysłany: Sob Kwi 29, 2006 10:47 pm   

Gratulacje dla tej dziewczyny. :wink: A swoją drogą to jaką wariację tańczyła ta dziewczyna na eliminacjach, jeśli można wiedzieć? :)

aankaa_baletnica=) 
Solista Baletu

Związek z tańcem:
uczennica
Wysłany: Nie Kwi 30, 2006 12:45 am   

Myśle, że ona przeczyta ten topic i jak będzie chciała się ujawnic to napisze jaką wariacje tańczyła. Nie będę tego robic za nią.
Też się małgo... ciesze, że nasza bardzo dobra koleżanka i Polka jest w finale :D

PS: mój post nr. 700 :D
Ostatnio zmieniony przez aankaa_baletnica=) Wto Maj 02, 2006 9:26 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Ewa
Adept Baletu

Wysłany: Nie Kwi 30, 2006 3:49 pm   

A czy ten konkurs w Wiedniu ma swoją strone inernetową? Chętnie bym się czegoś o nim dowiedziała.

Madleeen
Adept Baletu

Wysłany: Wto Maj 02, 2006 9:21 pm   

Hmmm... niesądze żeby taka strona istniała, przynajmniej ja o niej nic nie wiem. Ale może skończmy ten temat bo troche odeszłyśmy od tematu(i to chyba przeze mnie :wink: ) Jak tam przygotowania do następnego etapu konkursu, dziewczyny?? Jeśli byście wygrały (trzymamy mocno kciuki :D ) to dostaniecie jakieś nagrody, albo coś??

Ewa
Adept Baletu

Wysłany: Wto Maj 02, 2006 10:39 pm   

Z tego co wiem, nagrodą sa medale. W przypadku nagrody specjalnej przyznawane są chyba jakieś specjalne warsztaty baletowe, czy coś w tm rodzaju, nie wiem dokładnie... Jedna osoba z naszej szkoły dostała kiedyś tę nagrodę, ale niestety nie wiem co to wtedy było.

klara
Adept Baletu

Wysłany: Sro Maj 03, 2006 5:58 pm   

raz sa lepsze dni , raz gorsze, wiec nie ma co porownywac jeden konkurs do drugiego, jezeli chodzi o konkurs w Wiedniu- czy ma on swoja strone internetowa?
pytanie do Ewy- na jakim konkursie to osoba od Was zdobyla specjalna nagrode

aankaa_baletnica=) 
Solista Baletu

Związek z tańcem:
uczennica
Wysłany: Sro Maj 03, 2006 6:47 pm   

Klaro juz Ewa zadawała pytanie o strone tego konkursu w Wiedniu. Taka strona chyba nie istnieje...

klara
Adept Baletu

Wysłany: Sro Maj 03, 2006 7:41 pm   

przepraszam ze powtarz, ale chyba nie zwrocilam uwagi,nie mniej szkoda ze nie ma strony internetowej tego konkursu

.:Odylia:. 
Koryfej

Związek z tańcem:
tancerka
Wysłany: Sro Maj 03, 2006 9:38 pm   

http://www.esdu.org/index.php?section=EuropeanOpen - to przypadkiem nie to ?

Ewa
Adept Baletu

Wysłany: Sro Maj 03, 2006 10:26 pm   

Chba na World Dance Cup. Nie wiem kiedy i nie jeste dokońca pewna. jeśli Cię to interesuje, zapytaj kogos innego z mojej szkoły.

No, nie wiem czy to możliwe... Ja na tej stronie widze tylko jakiś showdance. Dziewczyny z Krakowa, wypowiedzcie się, bo jesteśmy ciekawe.

Odpowiedz do tematu