jak zostać instruktorem barre au sol? |
Autor |
Wiadomość |
elenaja
Nowicjusz
|
Wysłany: Sro Maj 10, 2006 12:12 pm jak zostać instruktorem barre au sol?
|
|
|
jestem tancerką tańca współczesnego, wiele razy ćwiczyłam barre au sol i chcialabym zostać jego instruktorką
mam skończone studium arteterapii ze specjalizacją w tańcu i na codzień uczę tańca współczesnego
jak to zrobić?
proszę o pomoc
jestem ze szczecina |
|
|
|
|
|
Tranquility
ADMINISTRATOR
Związek z tańcem: uczeń/tancerz
|
Wysłany: Sro Maj 10, 2006 7:36 pm
|
|
|
z tego co się orientuję to w Polsce nie ma chyba kursów stricte na instruktora barre au sol (ale mogę się mylić). Umiejętności możesz natomiast zdobywać na warsztatach tanecznych, gdzie tą technikę oferują. Może także lekcje indywidualne z jakimś instruktorem tej techniki ? |
|
|
|
|
|
sfra
Solista Baletu
Związek z tańcem: baletoman
|
Wysłany: Sro Maj 10, 2006 8:05 pm
|
|
|
Barre au sol to jak wiesz przekład ćwiczeń baletowych z drązka na podłogę. Zajęcia takie prowadzą więc zazwyczaj tancerze klasyczni. A papier jakim się legitymują to dyplom zawodowego tancerza.
Wydaje mi się, ze jako choreotearpeuta i choreograf przy dobrej znajomosci barre au solu mogłabyś prowadzić takie zajęcia bez problemów!-> kto dzisiaj zagląda w papiery? |
_________________ sfra- odnaleziony pośród manewrów sztuki i jezyka francuskiego |
|
|
|
|
|
BALETKA
Nowicjusz
|
Wysłany: Sob Cze 17, 2006 12:21 pm Re: jak zostać instruktorem barre au sol?
|
|
|
[quote="elenaja"]jestem tancerką tańca współczesnego, wiele razy ćwiczyłam barre au sol i chcialabym zostać jego instruktorką
mam skończone studium arteterapii ze specjalizacją w tańcu i na codzień uczę tańca współczesnego
jak to zrobić?
proszę o pomoc
jestem ze szczecina[/quote]
Najlepiej jest jechać na warsztaty barre au sol. Teraz są w lipcu w Lądku zdrój ,w Poznaniu w sierpniu ,a najbliższe są koniec czerwca w Gdańsku - też tam jest barre au sol.Zobacz w dziale kursy warsztaty na forum .Tam są I LETNIE WARSZTATY W OPERZE BAŁTYCKIEJ ,lub VII Biennale tańca wspłcz. i.t.d. :) |
|
|
|
|
|
Tranquility
ADMINISTRATOR
Związek z tańcem: uczeń/tancerz
|
Wysłany: Sob Cze 17, 2006 3:00 pm
|
|
|
no tak... to jedyne chyba co mozesz zrobić...
poza tym zajęcia z samej klasyki będą zapewne bardzo pomocne... |
|
|
|
|
|
|