Ogólnopolskie eliminacje Dance World Cup 2006 |
Autor |
Wiadomość |
Pati_jazzy
Adept Baletu

Związek z tańcem: uczennica
|
Wysłany: Czw Maj 04, 2006 3:51 pm
|
|
|
O czym mam sie wypowiedziec? Ja bylam we Wroclawiu, to nasza szkola zajela te dwa pierwsze miejsca w modernie, ja jestem ze srebrnym medalem. Na konkursie bylo fajnie, ale nie podobalo mi sie, ze uczestniczki patrzyly na siebie tak...malo zachecajaco, no i sie obgadywaly. Ale to w miare normalne na konkursach. Zdjecia, i owszem, mam, ale nie wiem, jak mam je udostepnic, no i jest ich okolo 30, 40. Jak mi ktos podda pomysl, to je jakos wrzuce. |
Ostatnio zmieniony przez Pati_jazzy Pią Maj 05, 2006 10:21 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
 |
just_me
Corps de Ballet

|
Wysłany: Czw Maj 04, 2006 8:04 pm
|
|
|
Jeżeli masz je na komputerze, to najprościej będzie przez Imageshack'a chyba... http://www.imageshack.us A potem wklej linki do tych zdjęć.
Ja jestem bardzo ciekawa, bo nie interesuję się modernem tak bardzo, jak klasyką, więc za wszelkie zdjęcia byłabym wdzięczna. I gratuluję srebrnego medalu! |
_________________ What would happen to Juliet if there was no Romeo? |
|
|
|
|
 |
Ewa
Adept Baletu
|
Wysłany: Czw Maj 04, 2006 8:29 pm
|
|
|
Och! Mówię o konkursie w Wiedniu, na którym któraś z Krakowianek jest w finale. Nie chodziło mi o eliminacje. Byłam na nich i jz mówiłam jakie mam wrażenia. Co tańcyzłaś, Pati i w której kategorii zajęłaś 2 miejsce?
Zdjęcia, które masz są z Wroławskiego konkursu? Chciałabym je zobaczyć, ale obawiam się, ze mogły wyjść tak jak nam - nie w tych momentach (np. podczas schodzenia z pozy) |
|
|
|
|
 |
małgo...
Adept Baletu

|
Wysłany: Pią Maj 05, 2006 11:00 am
|
|
|
moja koleżanka tam była....i powiedziała że jest super...widziałam zdjęcia z tego konkursu i poziom jest bardzo wysoki..z tego co wiem z klasyki napewno był podziała na profesjonalistów i amatorów. Jedna dziewczyna dostała stypendium na 6 tys dolarów....a pierwsze miejsca pojecgały do Hollywood....nasza kolezanka zajeła 2 miejsce ....gratulacje dla nie!!!! jeżeli chcecie o coś zapytac to piszcie......ale nie wiem wszystkiego dokladnie |
_________________ Dancing in the desert blowing up the sunshine |
|
|
|
|
 |
klara
Adept Baletu
|
Wysłany: Pią Maj 05, 2006 4:02 pm
|
|
|
dolaczam sie do gratulacji, z tego co piszesz, musial byc to faktycznie konkurs na wysokim poziomie a i takie nagrody, warto brac udzial w takim konkursie |
|
|
|
|
 |
Madleeen
Adept Baletu

|
Wysłany: Pią Maj 05, 2006 5:18 pm
|
|
|
I co z tymi zdjęciami |
_________________ Baby just follow the motion,
Dancing a sexual motion,
Moving with so much emotion. |
|
|
|
|
 |
Pati_jazzy
Adept Baletu

|
Wysłany: Pią Maj 05, 2006 10:23 pm
|
|
|
no zdjecia gdzie sie zgubily, ale moze znajde w pamieci komputera. Tanczylam "Trip", modern, to byla kategoria 16 i ponizej czy cos takiego, grupowe. Ale medal mamy!!! |
|
|
|
|
 |
Madleeen
Adept Baletu

|
Wysłany: Sob Maj 06, 2006 8:58 am
|
|
|
Co do waszych układów, Pati to bardziej podobały mi sie młodsze dziewczyny, jeźeli dobrze pamiętam to zajęły one pierwsze miejsce. Nie chodzi mi o umiejętnośći techniczne tylko o choreografie |
Dancing a sexual motion,
|
|
|
|
 |
Ewa
Adept Baletu
|
Wysłany: Sob Maj 06, 2006 5:42 pm
|
|
|
O, jeszcze to pamiętam! Dziewczyny z Krakowskiej Akademii Tańca były niezłe, przyznaję. Słyszałam już co myślą o wrocławianach dziewczyny z Krakowa występujące z klasyą, ale Akademia Tańca jeszcze się nie wypowiadała. Jak Tobie się, Pati, podobało? |
|
|
|
|
 |
Madleeen
Adept Baletu

|
Wysłany: Wto Maj 09, 2006 9:07 pm
|
|
|
To troche czasu jej to zajmuje
Są tu może jescze jakieś dziewczyny z Krakowskiej Akademi Tańca?? |
Dancing a sexual motion,
|
|
|
|
 |
kleo
Adept Baletu

Związek z tańcem: Uczennica
|
Wysłany: Sro Maj 10, 2006 5:10 pm
|
|
|
Ja również jestem z KAT-u i uważam tak jak Pati,że atmosfera nie byla zbyt mila. Nie mam doświadczenia gdyż byl to mój pierwszy konkurs.
Jechalyśmy wszystkie z nastawieniem żeby na NIC nie liczyć,ale dać z siebie wszystko.Tak zrobilyśmy i super,że się udalo
Naprawdę nasza radość byla wielka po ogloszeniu wyników tym bardziej,że do ukladu przygotowywalyśmy sie tylko dwa tygodnie.
Choreografia faktycznie byla bardzo dobra ale to zawdzięczamy naszej bardzo bardzo dobrej pedagog. |
|
|
|
|
 |
~ balerinka ~
Corps de Ballet

|
Wysłany: Sro Maj 10, 2006 7:29 pm
|
|
|
Jak juz sie przyznajemy to ja też jestem z KAT-u To byla super choreografia. No i cieszę się, że w dwa tygodnie postawiłyśmy ten układ |
|
|
|
|
 |
Ewa
Adept Baletu
|
Wysłany: Czw Maj 11, 2006 2:15 pm
|
|
|
O, to rzeczywiście szybko się przygotowałyście! No i faktycznie Wasze chorografie były dość ciekawe. A pamiętacie jeszcze wrażenia o uczestnikach z Capitolu? |
|
|
|
|
 |
klara
Adept Baletu
|
Wysłany: Czw Maj 11, 2006 8:10 pm
|
|
|
dwa tygodnie, to bardzo malo, inni przygotowuja sie prawie przez rok-naprawde jestem godna podziwu, jezeli chodzi o Wrocław- Ewo, czy tak bardzo wam zalezy slyszec same pochwaly, takie czasami odbieram wrazenie |
|
|
|
|
 |
Ewa
Adept Baletu
|
Wysłany: Czw Maj 11, 2006 9:14 pm
|
|
|
Nie..! Jestem tylko ciekawa. To chyba ważne, zeby wiedzieć co obserwatorom się podoba, a co nie. Opinia nauczyciela swoją drogą, a publiczności swoją. |
|
|
|
|
 |
.:Odylia:.
Koryfej
Związek z tańcem: tancerka
|
Wysłany: Czw Maj 11, 2006 9:27 pm
|
|
|
tyle ze prosisz o te opinie co drugi post Ewo co nie zmienia faktu ze im wiecej opinii tym lepiej-tych pozytywnych i tych krytycznych bo to one dają wiecej do myślenia... |
_________________ "Chcemy tylko tańczyć i milczeć..." |
|
|
|
|
 |
~ balerinka ~
Corps de Ballet

|
Wysłany: Pon Maj 15, 2006 8:57 pm
|
|
|
Mi się wszyscy podobali Każdy włożył w to wiele pracy i wymagało to wiele wysiłku |
|
|
|
|
 |
makova_panienka
Solista Baletu
|
Wysłany: Pon Maj 29, 2006 7:58 pm
|
|
|
i ja tam byłam
(miód i wińsko piłam)
zdobywszy z najfajniejszą baletową ekipą srebro w grupowym modernie.
uważam iż kategorycznie i zdecydowanie wymiatamy |
_________________ wild thing,
you make my heart sing,
you make everything groovy,
wild thing!!!
|
|
|
|
|
 |
Columbina
Solista Baletu

Związek z tańcem: nauczyciel baletu
|
Wysłany: Pon Maj 29, 2006 11:10 pm
|
|
|
makova_panienka napisał/a: | i ja tam byłam
(miód i wińsko piłam)
zdobywszy z najfajniejszą baletową ekipą srebro w grupowym modernie.
uważam iż kategorycznie i zdecydowanie wymiatamy |
Gratuluje makova_panienko
Proszę składać gratulację makovej_panience poprzez PM'y!
Admin - Tranq. |
_________________ Przed użyciem zapoznaj się z treścią ulotki dołączonej do opakowania, bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy lek niewłaściwie stosowany zagraża twojemu życiu lub zdrowiu... |
|
|
|
|
 |
Madleeen
Adept Baletu

|
Wysłany: Wto Cze 13, 2006 9:42 pm
|
|
|
Wiecie że podobno 3 miejsca jadą do Portugali!! Ja znam siostre dziewczyny, która brała udział w tym konkursie i zajeła 3 miejsce. Zostałam poinformowana, iż jedzie ona na dalszy etap tego konkursu! Najgorsze jest to że ja miałam 79 punktów i 1 do (jak sie okazuje) wyjazdu do Portugali |
Dancing a sexual motion,
|
|
|
|
 |
Bajaderka
Pierwszy Solista

Związek z tańcem: tancerz
|
Wysłany: Wto Cze 13, 2006 9:49 pm
|
|
|
Madleeen napisał/a: | Najgorsze jest to że ja miałam 79 punktów i 1 do (jak sie okazuje) wyjazdu do Portugali |
Nie rozumiem, pierwszeństwo? To dlaczego nie jedziesz? |
_________________ You can take the Dancer out of the Dance, but you can't take the Dance out of the Dancer |
|
|
|
|
 |
Kasia :))
Pierwszy Solista

Związek z tańcem: oby wieczny!
|
Wysłany: Wto Cze 13, 2006 9:51 pm
|
|
|
wydaje mi sie, ze chodzilo o to, ze brakowalo jej jednego pkt do trzeciego miejsca.
przynajmniej ja tam to odebralam |
_________________ wieczny tańcogłód. |
|
|
|
|
 |
makova_panienka
Solista Baletu
|
Wysłany: Sro Cze 14, 2006 2:06 pm
|
|
|
a wogóle pojedzie na to ktoś z polski? |
_________________ wild thing,
you make my heart sing,
you make everything groovy,
wild thing!!!
|
|
|
|
|
 |
Bajaderka
Pierwszy Solista

Związek z tańcem: tancerz
|
Wysłany: Sro Cze 14, 2006 3:42 pm
|
|
|
No, możliwe że o to chodziło, choć dalej mnie to zastanawia.
Popdisuje się pod pytaniem makovej panienki. |
_________________ You can take the Dancer out of the Dance, but you can't take the Dance out of the Dancer |
|
|
|
|
 |
drCoppelius
Corps de Ballet

|
Wysłany: Czw Cze 15, 2006 9:14 am
|
|
|