Letnia Szkoła Musicalowa przy teatrze ROMA /Wwa |
Autor |
Wiadomość |
mirrorball
Adept Baletu
Związek z tańcem: instruktor
|
Wysłany: Wto Cze 20, 2006 8:17 pm Letnia Szkoła Musicalowa przy teatrze ROMA /Wwa
|
|
|
Cytat: |
Letnia Szkoła Musicalowa przy Teatrze Muzycznym ROMA
ROZPOCZNIE SIĘ 10 LIPCA 2006 ROKU
I TRWAĆ BĘDZIE
do 22 LIPCA.
W programie między innymi:
JAZZ
KLASYKA
WOKAL
STEP
TANIEC WSPÓŁCZESNY
AKROBATYKA
ZAJĘCIA AKTORSKIE
Prowadzący:
KATARZYNA GAWEŁ-STAŃKOWSKA
AGNIESZKA BRAŃSKA
IWONA RUNOWSKA
GRZEGORZ STANIEK
IZA ZAJĄC
PAWEŁ PODGÓRSKI
MICHAŁ PIRÓG
DOROTA NARLOCH
W sprawie zgłoszeń prosimy kontaktować się
z Katarzyną Gaweł - Stańkowską
szkola@szkolamusicalowa.pl
lub telefonicznie 0 604 615 980
KOSZT KURSU - 1150 zł |
ze strony: http://www.szkolamusicalo...AKTUALNOSCI.htm
pozdrawiam
m. |
|
|
|
|
 |
Nena
Koryfej

Związek z tańcem: miłośnik
|
Wysłany: Wto Cze 20, 2006 8:37 pm Re: Letnia Szkoła Musicalowa przy teatrze ROMA /Wwa
|
|
|
Trochę drogo...
A poza tym słyszałam, że można dopiero w wieku 14 lat...
Trudno, nie pojadę
Ktoś się wybiera? |
|
|
|
|
 |
Bajaderka
Pierwszy Solista

Związek z tańcem: tancerz
|
Wysłany: Wto Cze 20, 2006 10:08 pm
|
|
|
no tak, drogo, ale moze sie opłaca, nie wiem.
Był ktoś tam, nie wiecie czy sie opłaca? |
_________________ You can take the Dancer out of the Dance, but you can't take the Dance out of the Dancer |
|
|
|
|
 |
Nena
Koryfej

Związek z tańcem: miłośnik
|
Wysłany: Wto Cze 20, 2006 10:13 pm
|
|
|
Myślę, że na 100% się opłaca (to w końcu ROMA świetni instruktorzy z doświadczeniem, bardzo fajnie zapowiadające się zajęcia). Każdy ma inne zdanie na ten temat, ale chyba każdy, kto ma możliwość, z pewnością chętnie się wybierze... Nawet po to, żeby później nie żałować, że się nie było.
Jeśli będzie, za kilka lat na pewno się wybiorę. |
|
|
|
|
 |
Gość
Solista Baletu

Związek z tańcem: tancerka
|
Wysłany: Wto Cze 20, 2006 10:24 pm
|
|
|
Jak sama nazwa wskazuje, warsztaty te nastawione są na musical, i klasyka jest tam raczej potraktowana jako jedna z technik wspomagających. dlatego raczej nie należy się nastawiać, że balet będzie tam najważniejszy.
Ale jeżeli ktos gustuje w stylu jaki prezentuje ROMA, to wydaje mi sie,ze warto sie wybrac
nie pisze z wlasnego doświadczenia - coś słyszałam o zajęciach przy romie, ale jak to konkretnie w tym przypadku będzie wyglądac - trudno mi powiedzieć... |
|
|
|
|
 |
Tranquility
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem: uczeń/tancerz
|
Wysłany: Wto Cze 20, 2006 10:32 pm
|
|
|
myslę że warto i że cena jest przystępna jak na taką liczbę godzin zajęc (prawie caly dzien) i takich pedagogów... |
|
|
|
|
 |
BALETKA
Nowicjusz
|
Wysłany: Wto Cze 20, 2006 10:49 pm
|
|
|
Hm ...Fajnie ze takie są warsztaty w Warszawie , ale ta kwota 1150 ...wowo nawet moje kieszonkowe z całego roku nie wystarcza a moi rodzice nie dadza mi tyle - no chyba ,ze rodzina się złoży - hihihi - ale co to za nazwiska sławne - bo nie znam ???? Uwazam ,ze jednak drogo jak dla mnie , ale moze dla zamoznych ???? co za świat ....cóż nie dam rady takiej kwoty wysupłać !!! |
|
|
|
|
 |
Nusia
Adept Baletu

|
Wysłany: Sro Cze 21, 2006 9:35 am
|
|
|
Prowadzący to głównie artyści TM Roma - może nie jakieś super sławne osobistości, ale kto się orientuje trochę w temacie, to kojarzy.
Miałam kiedyś okazję uczestniczyć w zajęciach prowadzonych przez Piróga i bardzo mi się podobało. Chciałam zapisać się gdzieś do niego na zajęcia (ze współczesnego najlepiej) ale on raczej pojawia się tylko na warsztatach. |
Ostatnio zmieniony przez Nusia Sro Cze 21, 2006 9:39 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
 |
Tranquility
ADMINISTRATOR

|
Wysłany: Sro Cze 21, 2006 9:36 am
|
|
|
nazwiska w świecie musicalu raczej znane... myślę, że jakbyśmy tak przeliczyli wszystko na cenę za godzinę to wyszłoby porównywalnie do tradycyjnych warsztatów... tylko, że tutaj jest intensywniej... i dłużej, bo 2 tygodnie...
był może ktoś w tamtym roku ?? |
|
|
|
|
 |
Gość
Solista Baletu

Związek z tańcem: tancerka
|
Wysłany: Sro Cze 21, 2006 12:16 pm
|
|
|
Nusia napisał/a: | Chciałam zapisać się gdzieś do niego na zajęcia (ze współczesnego najlepiej) ale on raczej pojawia się tylko na warsztatach. |
a zaglądałaś tutaj?? |
|
|
|
|
 |
Nusia
Adept Baletu

|
Wysłany: Sro Cze 21, 2006 9:27 pm
|
|
|
Zaglądałam ale to nie dla mnie: po pierwsze do szkoły uczęszcza się na wszystkie zajęcia - podobnie jak na wspomnianym wyżej kursie (a mnie za bardzo np. wokal nie interesuje), a po drugie przekroczyłam niedawno górną granicę wieku |
|
|
|
|
 |
Tranquility
ADMINISTRATOR

|
Wysłany: Sro Cze 21, 2006 10:19 pm
|
|
|
o ile mi wiadomo to Michał Piróg prowadzi zajęcia w Akademii Tańca i Teatru Isadory Duncan w Warszawie.
http://www.akademia-tanca...y_pl/glowna.htm
nie offtopujmy |
|
|
|
|
 |
Nusia
Adept Baletu

|
Wysłany: Czw Cze 22, 2006 1:05 pm
|
|
|
Tranq - dziękuję za info, ale tam też się juz dowiadywałam. Rzeczywiście prowadzi zajęcia w ATiT ale ze street jazzu. Może od przyszłego semestru coś się zmieni.
W każdym razie, jeśliby ktoś miał jakieś wiadomosci na temat prowadzenia stałych zajęć ze współczesnego przez Piróga to proszę na PM i tym samym kończę offtop. |
|
|
|
|
 |
baletmistrz z krakowa
Nowicjusz
Związek z tańcem: tancerz???
|
Wysłany: Wto Cze 27, 2006 7:12 pm
|
|
|
Witam!
Polecam bardzo te warsztaty. Byłem ich uczestnikiem w 2004 roku i było naprawde super wiec warto:)))) Instruktorzy naprawde dają z siebie wszytsko i potem sa tego efekty na końcowym pokazie:)
pozdrawiam |
|
|
|
|
 |
Ciarka
Nowicjusz

|
Wysłany: Sob Sie 19, 2006 1:21 pm
|
|
|
Hej,
byłam na tych warsztach w tm roku, jak i w zeszłym, ponieważ w Romie chodze w ciągu roku szkolnego również do szkółki.
Musze Wam powiedzieć, że w przeciwieństwie do samej szkółki, która czasami nie daje zbyt wiele (nie mówie tu o wszstkich zajeciach), bo zajecia są zbyt "rozstrzelone" w czasie: 3 godziny w sobote i 3 w niedziele przy 6 rodzajach zajeć to nie jest dużo, poleciłabym bardzo kurs. 7godzin zajec dziennie, przez 2 tygodnie, to już jest coś, chociaż na niektóre zajęcia narzekałam, wiadomo. Jednak bardzo podobał mi się współczesny, bo był ciekawie prowadzony i miał fajną choreografie, wokal był fajny, step. Jednak z jazzu choreorafia była po prostu straszna (zainteresowanm wyśle katastroficzny filmik ). |
|
|
|
|
 |
dorota
Adept Baletu
|
Wysłany: Sob Sie 19, 2006 4:26 pm
|
|
|
ja poprosze o filmik
carotina@op.pl
maile podajemy sobie przez pm ok? s. |
_________________ "keep dancing, never give up" |
|
|
|
|
 |
Tranquility
ADMINISTRATOR

|
Wysłany: Pon Sie 21, 2006 5:30 pm
|
|
|
hm... ja byłem w tym roku... nasza choreografia klasyczna (bo jazzowej nie robiliśmy) była całkiem fajna, podobała się. jedna grupa tańczyła do Czajkowskiego, Serenady (fragment), druga zaś do Straussa "perpetuum mobile". |
|
|
|
|
 |
Chiquita
Adept Baletu

Związek z tańcem: miłośnik / uczeń ;)
|
Wysłany: Sob Wrz 02, 2006 11:06 pm
|
|
|
Czy ktoś mi może powiedzieć jak wygląda kwestia zakwaterowania w czasie kursu dla osób spoza Warszawy?? |
_________________ http:/roztanczony.blogspot.com - zapraszam |
|
|
|
|
 |
Tranquility
ADMINISTRATOR

|
Wysłany: Nie Wrz 03, 2006 10:54 am
|
|
|
rok temu była możliwość mieszkania w teatrze. w tym roku już nie.
trzeba zakwaterować się na własną rękę. |
|
|
|
|
 |
Chiquita
Adept Baletu

Związek z tańcem: miłośnik / uczeń ;)
|
Wysłany: Nie Wrz 03, 2006 12:52 pm
|
|
|
Dzięki za info. POZDRAWIAM |
_________________ http:/roztanczony.blogspot.com - zapraszam |
|
|
|
|
 |
mała_mi
Nowicjusz
|
Wysłany: Wto Cze 19, 2007 12:16 pm
|
|
|
Wiem, że temat trochę stary, ale postanowiłam napisać. Czy ktoś może w tym roku wybiera się na te warsztaty? I jak to jest z wiekiem? Wiem, że od 14 lat ale czy dużo jest osób w tym wieku? |
|
|
|
|
 |
|